Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Gyászhír - dr. Csizmadia László
2020.11.18

Gyászhír

 

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy november 5-én elhunyt dr. Csizmadia László, egyetemünk jogelőd intézménye, a BGF KVIK nyugalmazott főigazgatója. Az idei évben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított komoly szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj egyik díjazottja volt.

Dr. Csizmadia László a BGE KVIK jogelőd intézmények, a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolának az 1993 és 2002 közötti időszakban főigazgatója volt. A jogi végzettség megszerzése után megszerezte a szakács, felszolgáló, portás szakmai képesítéseket is. A HungarHotels egri önelszámoló igazgatói székét váltotta fel 1968-ban a főiskola elődintézményének docensi székéért. Kezdetben a Vendéglátás Szervezése Tanszéken oktatott, majd főiskolai tanárként átvette 1995-ben az Idegenforgalmi Tanszék, valamint a Vendéglátó és Idegenforgalmi Intézet vezetését. Főigazgatóként a főiskola eurokonform idegenforgalmi tanterveinek kidolgozásában és ezek magyar, angol, valamint német nyelvű bevezetésében (1994), valamint a főiskola nemzetközi kapcsolatainak kiépítésében vállalt meghatározó szerepet, továbbá a főiskola szakmai kapcsolatainak kibővítésében is jelentős szerepe volt. Több társadalmi és szakmai szervezetnek is tagja volt, szívügyének tekintette a kárpát-medencei és a magyar kulturális hagyományokat, ezek hatását az idegenforgalomra és vendéglátásra. Emellett alapító tagja volt a Magyar Borakadémiának is.

Jelentős szerepe volt karunk jogelőd intézményének fejlesztésében, tevékenységének köszönhetően a KVIF a 90-es évek végére a közgazdasági tárgyak integrált oktatását elérő, az oktatott idegen nyelvek országos akkreditációját elsőként megszerző, a gazdasági nyelvvizsgaközpont alapjait lerakó, korszerű informatikai központtal és hálózattal, jól működő tanüzemekkel és laboratóriumokkal rendelkező, hazai és nemzetközi viszonylatban is elismert, keresett szakfőiskola lett. Áldozatos munkájáért a BGE Jubileumi Emlékérmet adományozott neki.

Dr. Csizmadia Lászlót a Budapesti Gazdasági Egyetem saját halottjának tekinti.

Emlékét és szellemiségét a Kar közössége megőrzi.

 


Hírek

Hírek

Elkészült a TDK konferencia programja, amelyet ezen a felületen lehet elérni: https://www.uni-bge.hu/kvik/Hallgatok/Tehetseggondozas/TDK/dokumentumok/TDK-2020

Táblacsokis kvíz ~ A-bar-of-chocolate-quiz Péntek 13 - Friday the 13th

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM