Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

EFOP-3.4.3 - Innovatív megoldásokkal a BGE felsőfokú képzései minőségének és hozzáférhetőségének javításáért

Hivatkozási szám: EFOP-3.4.3-16-2016-00020

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Budapesti Gazdasági Egyetem

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.07.01.

A projekt megvalósításának vége: 2021.03.31.

Elnyert támogatási összeg: 334 161 278 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A Fokozatváltás a felsőoktatásban c. kormányzati stratégiában és az egyéb nemzeti fejlesztési programokban, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem Intézményfejlesztési Tervében megfogalmazott célok megvalósítása érdekében célunk a BGE oktatási-képzési tevékenysége minőségjavító fejlesztése, a hallgatóknak nyújtott szolgáltatások hozzáférhetőségének erősítése. 

Projektünk, mely a BGE IFT-ben került meghatározásra, tevékenységei a pályázati felhívásban megjelölt minden stratégiai dokumentumhoz illeszkednek, a célok és tevékenységek ezek mentén kerültek meghatározásra.
A projekt keretében az IFT-ben meghatározott célok megvalósítása érdekében felzárkóztató és egyéb hátrányos helyzetűek esélynövelését szolgáló programokat tervezünk és valósítunk meg, oktatási innovációkat vezetünk be a digitalizáció, a gyakorlatorientáltság, a digitális és egyéb készségek fejlesztése érdekében, képzési és szolgáltatási kínálatunkat bővítjük.

A projekt általános célja – a részvételt növelő és innovációt megvalósító intézkedésekkel, valamint a nemzetköziesítési és egészségnevelési programokkal – az Egyetem kevésbé fejlett régiós érintettségű polgárai részére az oktatási rendszer olyan irányú fejlesztése, amiben a beavatkozások eredményeképpen a hallgatók és az oktatók, valamint az Egyetem sikeresebben képesek reagálni a munkaerő-piaci kihívásokra és a nemzetközi versenyre. Célunk ezzel az egyetemi oktatás teljesítményének fokozása és hozzáférhetőségének javítása.
Az általános célunk megvalósulását részcélok elérésével kívánjuk szolgálni, melyek az MT 2.1 fejezetében részletesen bemutatásra kerültek.

A projekt mindezeknek megfelelően – a tervezett számszerűsített eredmények alapján teljes kerethez viszonyított forrásarányánál jóval nagyobb mértékben, azt többszörösen túlteljesítve - hozzájárul az EFOP Akciótervben nevesített indikátorok megvalósulásához. A projekt 2.1 fejezetben kitűzött célrendszere, annak 2.3 fejezetben részletetett megvalósítási terve teljes mértékben illeszkedik az EFOP-3.4.3-16 konstrukció pályázati felhívása 1.1 pontjában definiált konstrukciószintű célokkal.
Projektünk megvalósulásával várható, hogy csökken a felsőoktatásból végzettség nélkül kikerülők száma, illetve javul a képzések munkaerőpiaci illeszkedése. A diploma megszerzésével járó jelentős anyagi terhek miatt (beleértve az alternatív időhasznosítással potenciálisan nyerhető jövedelmeket) a jelzett változásokat egyértelműen hasznosnak és kívánatosnak lehet tekinteni társadalmi szempontból.
A projekt céljai megvalósítása során a felsőoktatási intézmény oktatói, az intézmény kevésbé fejlett régiós lakóhelyű és egyéb hátrányos helyzetű hallgatói, valamint az intézménnyel kapcsolatban lévő üzleti szervezetek, az intézményi működési körében élő civil lakosság igényeinek kielégítésére törekszik.

Így a projekt célja a BGE és kiemelten a GKZ oktatási szolgáltatási minőségének javítása, lemorzsolódás csökkentése, felzárkóztatás, oktatási innovációk bevezetése, ennek megfelelően a projekt előkészítése keretében – a BGE IFT-vel összhangban – megterveztük a szükséges tevékenységeket. A projekt keretében az alábbi fő tevékenységeket kívánjuk megvalósítani:
• Diplomaszerzési esélynövelő program
• A hallgatók és a gazdasági szereplők közötti kapcsolatfelvételt, együttműködést segítő online rendszer kifejlesztése
• A képzés sikeres elvégzését támogató és a hallgatók foglalkoztathatóságát javító módszertani fejlesztések
• E-learning keretrendszer fejlesztése
• Hallgatói konzultációs zónák kialakítása
• Kompetencia mérés
• Képzési kínálat modernizálása
• E-könyvtár fejlesztés, könyvtári és repozitórium szolgáltatások bővítése
• Nemzetközi Nyári Egyetem
• Kárpát-medencei együttműködés
• Egészségnevelési Program megvalósítása

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM