Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

KEOP-6.2.0/B Zöld Kampusz mintaprojekt

Zöld Kampusz Zalaegerszeg mintaprojekt

Hivatkozási szám: KEOP-6.2.0/B/11-2011-0005

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 

A projekt megvalósulásának helyszíne: BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a

A projekt megvalósításának kezdete: 2012.02.01.

A projekt megvalósításának befejezése: 2014.01.20.

Elnyert támogatás összege: 143 349 951 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A magyarországi lakosság jelenlegi környezettudatosságának szintje alacsony, a környezettudatos attitűdök elterjedtsége még nem jelentős. Ennek az egyik legfőbb oka a társadalom alulinformáltsága, így a legfontosabb feladat ezen a területen a lakosság információhoz való juttatása, a követendő viselkedésminták bemutatása.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg mintaprojektjének rövid távú céljai között elsősorban az szerepel, hogy a célcsoportjainak, érintettjeinek körében tudatosul a fenntarthatóság, mint értékrend, és a mintaprojekt tevékenységei elérhető példaként szolgálhatnak számukra. Hosszú távon a Kar szubregionális körzetében ismertté és népszerűvé kívánja tenni az energiahatékonysági és megújuló energiaforrások alkalmazására vonatkozó fejlesztéseket, multiplikációs hatásokat gerjesztve. A Kar „Zöld Kampusz Zalaegerszeg" projektje Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának Ökováros programjának projektjeihez szorosan illeszkedik. 

A projekt révén komplex fenntarthatósági programok valósulnak meg és az eredmények változatos formában kerülnek elterjesztésre. A látogatók a kialakításra kerülő Tanösvény bejárása során megismerkedhetnek a fenntartható életmód elemeivel, a megoldási alternatívák bemutatása a fenntartható viselkedésminták követésére ösztönözheti őket.
A projekt eredményeként megvalósul a hulladéktermelés csökkenése a folyamatok szabályozása, szelektív gyűjtés bevezetése és a komposztálás kialakítása által, valamint csökkenni fog a vízfogyasztás az esővíz hasznosításával és takarékos csaptelepek felszerelésével. A projekt keretében kerékpártárolók készülnek, ingyenesen használható kerékpárok kerülnek beszerzésre, továbbá egy épületen a komplex energetikai (fűtés, melegvíz, világítás) felújítás történik. Mindezt kiegészíti a környezetirányítási rendszer bevezetése, bemutató rendezvények szervezése és egyéb népszerűsítő tevékenységek.

A projekt révén a főiskola költségcsökkenést tud elérni, energia-hatékonyabbá válik működtetése, javul gazdálkodásának hatékonysága. A Kar a fenntartható magatartást bemutató interaktív programokkal bővíti szolgáltatásait. A környezettudatos magatartás témájában végzett kutatásaival elősegíti a szubrégió gazdaságának fejlődését.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM