Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

TÁMOP-4.2.2.A MedicSphere egészség-gazdaságtani kutatások

MedicSphere -Klinikai adatok komplex egészségügyi, gazdasági és oktatási célú felhasználása informatikai eszközök támogatásával

Hivatkozási szám: TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0009

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Konzorcium vezető:                                       Budapesti Gazdasági Főiskola

Konzorciumi partner:                                      U1 Nonprofit Kft.

A projekt megvalósításának kezdete:               2012.09.01.

A projekt megvalósításának befejezése:           2014.12.31.

Elnyert támogatás összege:                             406 146 830 Ft

Az intézmény által biztosított önerő:                  0 Ft

A projekt célja az egészségügyi szolgáltatások minőségének korszerű, holisztikus, egészségügyi, gazdasági és informatikai szempontokat is figyelembe vevő döntéstámogató rendszerrel megalapozott javítása az "egy adat több szolgáltatás" filozófia mentén.

 

A projekt egy átfogó keretet kíván adni az egészségügyi problémák lehető legteljesebb elemzésére, valamint a problémák lehetséges megoldásainak feltárására. A kutatást egy széles körű, így nem csak jól strukturált, hanem szöveges, képi és videó adatokra (pl. műtéti felvételekre) is kiterjedő egészségügyi adatgyűjtés alapozza meg.

 

Az adatgyűjtéssel párhuzamosan elvégezzük az egészségügyben alkalmazható, többszereplős költség-haszon elemzési modellek feltárását és összehasonlítását, az egyedi betegutak szemszögéből kiindulva. A kidolgozott modell és a rendelkezésre álló adatgyűjtés összekapcsolásával, egy esetfüggö betegút-szervezési megoldást szeretnénk kínálni, amelyet élő környezetben tesztelve hasonlítunk össze a jelenleg alkalmazott protokollokkal.

 

Az adatgyűjtésben szereplő többletinformációk, a videó felvételek felhasználásával pedig a képzést, a tapasztaltszerzést, és a kritikus műtétek gyakorlását támogató, fizikai (nyomás, távolság, visszahatás) modellen alapuló szimulációs rendszert dolgozunk ki.

 

A projekt megvalósítása során az adatok gyűjtésének szociometriai, gazdaságtani, analitikai szempontú gyűjtését a projektgazda koordinálja, míg az informatikai megvalósítása a konzorciumi tag feladata. Az általános egészséggazdasági költség-haszon modellezés tématerületét a BGF dolgozza fel, amelyre épülve egy mikrogazdasági modell jön létre. A modell implementációja, a betegút-szervezés optimalizálása, tesztelése elsődlegesen a BGF feladata, építve az U1 ilyen irányú adatbányászati tapasztalataira. Az adatgyűjtés képi, illetve videó alapú kidolgozása, valamint a gyűjtés döntéstámogató rendszerbe való domesztikációja az U1 feladata. Az új típusú adatok mint források bevonására építve az U1 és a BGF közösen, a gazdaságossági, az oktatási és az informatikai tapasztalatok szinergiáját felhasználva egy interaktív, fizikai modellen alapuló szimulációs oktató környezetet hoz létre.

 

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM