Keresés:
Események
«2018. február»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

ERASMUS+ Mobilitás

Hivatkozási szám: 51693-LA-1-2014-1-HU-E4AKA1-ECHE

 

Kedves Hallgatók! 

 

Egyetemünkön is elérhető az Európai Unió Erasmus+ mobilitási ösztöndíj programja. Ez egy nagyszerű és egyedülálló lehetőség a felsőoktatási hallgatók számára. A program keretében esély nyílik egy félévet vagy akár egy teljes évet Európa egy másik neves egyetemén tanulni, megismerni a szakma ország specifikus sajátosságait, vagy szakmai gyakorlatot végezni a kontinens bármely pontján. A rengeteg életre szóló élmény és munkaerő piaci előnyt jelentő tapasztalat mellett egy új világnézetet is kaphatnak a résztvevők.

A csúszás már a múlté, a tanulmányi félévre készülőknek javasoljuk, hogy építsék be a kinn elvégzett tárgyaikat az itthoni képzési programjukba, amelyre jó lehetőség az Erasmus tárgyak szabadon választhatóként való beszámítása. Emellett az egyes kint elvégzett kurzusok és az itthoni tárgyak tárgyegyezéssel való elfogadtatására is lehetőség nyílik az adott tanszékkel való egyeztetés után.

Bármilyen kérdésük van az elismertetéssel, vagy a pályázással kapcsolatban, akkor bátran keressék fel karuk koordinátorait, akik készséggel állnak rendelkezésükre. 

 

Hallgatói, oktatói és személyzeti mobilitás és szakmai gyakorlatok

Budapesti Gazdasági Egyetem

ERASMUS+ Mobilitás Program

 

A Budapesti Gazdasági Egyetem 1999 óta tagja az Erasmus programnak. Eddig megközelítőleg 1000 hallgató számára nyílt lehetőség más európai egyetem részképzésén, ill. szakmai gyakorlaton részt venni a program segítségével. A 2016-2017-es tanévre vonatkozóan a közel 200 külföldi partneregyetem által felkínált 300 támogatott hely várta hallgatóink jelentkezését.

Az Erasmus tanulmányi programban kétféle módon nyílik lehetőség külföldön tanulni. Támogatott vagy zero grant státusszal. A nyertes pályázókat a karok vezetése választja ki a jelentkezők közül. A pályázaton nyertes hallgatók egy szemeszter időtartamra vagy egész évre kaphatnak Erasmus ösztöndíjat. Kiemelkedő teljesítmény esetén az egy félévre pályázók is meghosszabbíthatják kinn tartózkodásukat. Az ösztöndíj összege függ a tanulmányi időszak hosszától és a célországtól.

Egyetemünkön a Karrier Irodával történt egyeztetés után van lehetőség az Erasmus szakmai gyakorlati ösztöndíj megpályázására. A szakmai gyakorlatot gazdasági tevékenységet folytató vállalkozásnál, szakmai szervezetnél, non-profit szervezetnél lehet teljesíteni. Nem lehet fogadó hely: EU intézményei, EU-s programokkal foglalkozó szervezetek, nemzeti diplomáciai képviselet a fogadó országban. A szakmai gyakorlat során teljesítendő feladatoknak kapcsolódniuk kell a tanult szakon végzett tanulmányokhoz. A gyakornoki helyen elvégzendő feladatokat egyeztetni kell a fogadó féllel és a tanszékvezetővel is. Erasmus szakmai gyakorlatot csak teljes munkaidőben lehet végezni. A szakmai gyakorlat minimális időtartama 3 hónap. Az ösztöndíj összege függ a gyakorlati időszak hosszától és a célországtól. A tanév folyamán a szakmai gyakorlat külön alprogram, így nem összevonható a tanulmányi célú mobilitással.


Az Erasmus+ az Európai Bizottság programja, amely az oktatást és képzést, az ifjúsági szférát és a sportot támogatja.

Az Erasmus+ Mobilitás program támogatja:

•Pedagógusok, oktatók, oktatási és képzési szakértők, ifjúsági munkások mobilitását

•Felsőoktatásban és szakképzésben tanuló diákok mobilitását (tanulmányok, munkaalapú tanulás, gyakornoki tevékenység)

•Mesterfokú tanulmányokat végző diákok mobilitását (diákhitel-garancia eszköz)

•Ifjúsági cseréket és ifjúsági önkéntességét.   


                     

              

 

 

 Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

 

Külkereskedelmi Kar


Pénzügyi és Számviteli Kar