Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Közalkalmazotti tanács

Kedves Kollégák!

 

A Budapesti Gazdasági Egyetemen 2016. decemberében lebonyolított érvényes és eredményes közalkalmazotti tanácsi választást követően 2017. januárjában megalakult az új Közalkalmazotti Tanács (KT), amely a korábbi KT munkáját folytatja.

Minden közösség képviselete felelősséggel jár. A közösség néhány tagjának képviseleti jogot adni a bizalom jele. A bizalom és a felelősség találkozása reményeink szerint a közösség és tagjainak igaz javát szolgálja.

A Közalkalmazotti Tanácsok tevékenységét a Munka törvénykönyve (Mt.) szabályozza, melynek értelmében a KT fontosabb jogosítványai:

  • Együttdöntési jog (a jóléti célú pénzeszközök felhasználása tekintetében)
  • Véleményezési jog (a munkavállalók nagyobb csoportját érintő intézkedések és szabályzatok tervezése során)
  • Tájékozódás a munkáltatói tájékoztatási kötelezettség alapján (félévente, az intézmény gazdasági helyzetét érintő kérdésekről, a bérek és keresetek alakulásáról, a foglalkoztatás és a munkafeltételek jellemzőiről, a munkaidő felhasználásáról, a foglalkoztatottak számáról)
  • Ellenőrzéshez való jog (munkaviszonyra vonatkozó szabályok figyelemmel kísérése, azok betartása)
  • Konzultáció kérése

A törvény által meghatározott jogok érvényesítése alapvető feladatunk, miként az is, hogy az Egyetem vezetőivel együttműködve lehetőségeink szerint javítsuk a közalkalmazott kollégák anyagi és erkölcsi megbecsültségét, a munkavégzés feltételeit, a kommunikációt. Feladatunk  továbbá, hogy keressük a válaszokat a kollégáktól kapott kérdésekre, és közvetítsük a vezetőknek a munkatársaktól kapott észrevételeket. A munkatársak érdekeinek képviseletében együttműködünk az FDSZ BGE Intézményi Szervezetével is, és a szakszervezettel közösen járunk el a munkatársak érdekeinek védelmében.

A tagok nevére kattintva részletesebben megismerhet minket, egyetemi tevékenységünket, és itt megtalálhatja elérhetőségeinket is. A honlap „Dokumentumtárában” olvashatók a KT tájékoztatói, amelyekben információt nyújtunk értekezleteink témáiról és döntéseinkről, valamint rendszeres beszámolót adunk közre egy-egy időszak tevékenységéről és eredményeiről. A honlap „Hasznos linkek” menüpontot is tartalmaz, amelyet azért hoztunk létre, hogy a közalkalmazott kollégák tájékozódását segítsük.

A virtuális találkozáson túl személyesen is várjuk javaslataikat, észrevételeiket és kérdéseiket.

A munka folyik tovább, köszönjük a bizalmat!

 

Korom Szilvia elnök (PSZK)

Giczy Éva titkár (KKK)

Papp Judit (KVIK)

Dr. Pál Ágnes, elnökhelyettes, honlapfelelős (KVIK)

Dr. Törökné Dr. Szilágyi Katalin PhD, elnök (KKK)

Ujváry Lajos (PSZK)

 

 

A Közalkalmazotti Tanács korábbi tagjai:  Dr. Törökné Dr. Szilágyi Katalin (KKK), Dr. Hámori Antal (KVIK), Kálmán Endre (PSZK), Kovács Veronika (KVIK), Dr. Szőke Andrea (KVIK), Olaj Edit (PSZK), Dr. Végh Ágnes (KVIK), Ferenczi Edéné (GKZ), Dr. Surányi András (KKK), Csibi Sándor (KVIK), Deákné Gál Anikó (GKZ). Munkájukat ezúton is köszönjük!

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM