Keresés:
Események
«2020. július»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

O365 regisztráció

Tájékoztató az O365 szolgáltatásról

  

A 2015/16-os tanév tavaszi szemeszterétől a Microsoft Magyarország és a Budapesti Gazdasági Egyetem együttműködése kapcsán a BGE hallgatói számára elérhetővé vált az O365 szolgáltatás. Ennek keretében a hallgatók egyetemi e-mail címet, 1 TB OneDrive tárhelyet kaphatnak és ingyenesen letölthetik az Office programcsomagot öt számítógépre és öt mobileszközre. 

Az O365 szolgáltatást a www.uni-bge.hu/o365 linken található űrlap kitöltésével lehet igényelni.

Az O365 szolgáltatás főbb részletei

1. Egyetemi e-mail cím

A szolgáltatás keretein belül a BGE hallgatói egyetemi, @unibge.hu végződésű e-mail címet igényelhetnek, amelyet a tanulmányokkal kapcsolatos kommunikáción kívül különböző kedvezmények (pl. Prezi EDU Enjoy csomag) igénybevételéhez is használhatnak. A postafiók tárterülete 50 GB.

A személyes adatok megadását követően, a hallgatók eldönthetik, hogy a felkínált változatokból melyik e-mail cím kerüljön kialakításra. Ezzel egy időben elkészül a kiválasztott e-mail cím angol változata (fordított névsorrend) is, ez azonban kizárólag levélfogadásra használható. 

Az űrlap beküldését követően a fiók a Microsoft felhőben készül el. Ez a folyamat hosszabb időt (maximum 4 órát) vehet igénybet, ezután nyílik lehetőség az első belépésre a http://portal.office.com webhelyen. 

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások (Modulo, Coospace, Neptun, honlap, levelezés) ezután egy közös jelszóval érhetők el, azonban a felhasználónév eltérő lesz, a levelezés esetében az email cím, minden más esetben a Neptun kód.  

2. 1 TB OneDrive tárhely

A regisztrációval a hallgatók OneDrive hozzáférést is kapnak 1 TB tárterülettel, így egy helyen, jól áttekinthető módon tudják rendszerezni jegyzeteiket, tanulmányaikkal kapcsolatos egyéb anyagaikat. Ezeket a felhőből bárhol, bármikor könnyen elérhetik, de meg is oszthatják egymással. A OneDrive a http://portal.office.com-on érhető el.

3. Office programcsomag

A http://portal.office.com oldalra belépve ingyenesen letölthető az Office programcsomag legfrissebb változata, amelyet a hallgatók saját számítógépeikre vagy mobil eszközeikre legálisan telepíthetnek, így az intézményben használt legfrissebb programokon gyakorolhatnak, készíthetik el feladataikat. Bővebb felvilágosítást az irodai programcsomag használatáról itt olvashat.


A felhasználást szabályzó utasítás itt érhető el.


Hallgatói jogviszony megszűnése esetén:

Csak a levelezési szolgáltatás marad meg (Exchange Online 1. csomag: https://products.office.com/hu-hu/exchange/compare-microsoft-exchange-online-plans).

A telepített Office programok csökkentett funkciókkal működnek tovább (csak megnyitni lehet velük office dokumentumokat, szerkeszteni nem).

Az 1TB OneDrive tárterület elérése megszűnik.

.edu emailcím igénylésére nincs lehetőség, mert ilyen email címet csak regisztrált amerikai oktatási intézmények kaphatnak: https://net.educause.edu/eligibility.htm

 

Kérdés esetén 

Amennyiben a szolgáltatások beállítása, használata során problémába ütközik, kérjük írjon az informatika@uni-bge.hu e-mail címre a Neptunkód és Kar megjelölésével, részletes hibaleírással (lehetőleg képernyőkép csatolásával).

Vissza a Hallgatói Szolgáltatások oldalra


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM