Keresés:
Események
«2020. február»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Windows 7

Nyissa meg a „Hálózati és megosztási központot” (Start menü -> Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ) és válassza az „Új kapcsolat vagy hálózat beállítása” opciót.

 

  

Kattintson a „Kapcsolódás a munkahelyhez” lehetőségre

  

Amennyiben az alábbi ábra jelenik meg, válassza az új kapcsolat létrehozását és nyomja meg a „Tovább” gombot.

  

Válassza a saját internetkapcsolat használatát.

  

Töltse ki a mezőket az alábbiak szerint és nyomja meg a „Tovább” gombot. (Internetcím: vpn.uni-bge.hu; Cél neve: BGE-VPN) Csak a „Nincs csatlakozás, csak beállítás a későbbi csatlakozáshoz” jelölőt hagyja bent.

 

A megnyíló felületen a bejelentkezési adatmezőket hagyja üresen és nyomja meg a „Létrehozás” gombot.

 

Kattintson a bezárásra.

 

A Tálca jobb alsó sarkában kattintson bal gombbal a hálózat ikonra. Ezután jobb gombbal válassza a most létrehozott kapcsolatot tulajdonságait.

Kattintson a „Biztonság” fülre.

 

Az alábbi kép szerint állítsa be a kapcsolat biztonsági tulajdonságait:

  • (Virtuális magánhálózat típusa: L2TP IPsec mellett (L2TP/Ipsec);
  • Adattitkosítás: Titkosítás szükséges (kapcsolat bontása, ha a kiszolgáló elutasítja…))
  • Csak a „Következő protokoll engedélyezése” és a MSCHAPv2 protkoll mellett hagyjon jelölőt.

 

A Speciális beállítások gombra kattintva az L2TP lapfülön jelölje be az „Előmegosztott kulcs használata hitelesítéshez” jelölőt és a kulcsnál adja meg a jogosultság igénylésre kapott válasz email-ben szereplő kódot. Ezután kattintson az OK gombra, ezzel visszatér a Biztonság lapfülre ahol ismét nyomjon OK gombot.

 

A tálca jobb sarkában kattintson a Hálózatok ikonra majd válassza bal gombbal az új BGEVPN kapcsolatot és nyomja meg a „Csatlakozás” gombot.

 

Töltse ki adatmezőket saját belépési adataival.

  • Amennyiben rendelkezik egyetemi e-mail címmel = A Budapesti Gazdasági Egyetemen regisztrált  O365 fiókkal, adja meg azt felhasználóneveként, pl.: vezetéknév.keresztnév.szám@unibge.hu. Felhívjuk figyelmét, hogy a rendszer az egyetemen kívűli, egyéb módon regisztrált (nem @unibge.hu végződésű) O365-ös fiókokat nem fogadja el (pl: vezetéknév.keresztnév.szám@sulid.hu)!
  • Amennyiben nem regisztrált = nincs egyetemi e-mail címe, úgy használja a neptunkód@unibge.hu formátumot). 

    Nyomja nyomja meg a „Csatlakozás” gombot. 

 

Ezután indítsa el a webböngészőjét. Amíg ez a kapcsolat aktív, előfordulhat, hogy néhány speciális weboldalt nem tud megtekinteni. Amikor befejezte a munkáját, bontsa a VPN kapcsolatot. Ehhez ismét használja a hálózatok ikont a tálcán, majd kattintson a BGE-VPN kapcsolatra és válassza a kapcsolat bontását.  

Kérdés esetén 

Amennyiben a szolgáltatások beállítása, használata során problémába ütközik, kérjük írjon az informatika@uni-bge.hu e-mail címre a Neptunkód és Kar megjelölésével, részletes hibaleírással (lehetőleg képernyőkép csatolásával).

Vissza az előző oldalra


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM