Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Linux (Ubuntu 14.4)

A leírásban a vezeték nélküli hálózat konfigurálását a NetworkManager programmal végezzük. Ez a legtöbb Linux disztribúcióban az alap programkészlet része. A képernyőképek Gnome ablakkezelőt használó Ubuntu linuxon készültek. A NetworkManager verziószáma 0.7.1, ennél alacsonyabb verziók esetén előfordulhat, hogy néhány szükséges opció hiányzik, ekkor a vezeték nélküli kapcsolatot nem tudja használni.

Az elérhető hálózatok listáját a NetworkManager ikonjára kattintva tekintheti meg. Ez – Gnome ablakkezelő esetén – a felső sávban, a jobb oldalon található.

 

 

Válassza a Protected EAP (PEAP) autentikációt, a tanúsítvány részt állítsa None állapotba, a belső autentikációnál keresse a MSCHAPv2 lehetőséget.

 

Töltse ki adatmezőket saját belépési adataival.

  • Amennyiben rendelkezik egyetemi e-mail címmel = A Budapesti Gazdasági Egyetemen regisztrált  O365fiókkal, adja meg azt felhasználóneveként, pl.: vezetéknév.keresztnév.szám@unibge.hu. Felhívjuk figyelmét, hogy a rendszer az egyetemen kívűli, egyéb módon regisztrált (nem @unibge.hu végződésű) O365-ös fiókokat nem fogadja el (pl: vezetéknév.keresztnév.szám@sulid.hu)!
  • Amennyiben nem regisztrált = nincs egyetemi e-mail címe, úgy használja a neptunkód@unibge.hu formátumot. 

Nyomja meg a Ok gombot.

 

 

 

Végül kattintson a Csatlakozás (Connect) gombra. A jelölő négyzeteket hagyja üresen.

Csatlakozáskor – a beállításoktól függően – megjelenhet egy ablak, ami arra figyelmeztet, hogy a csatlakozáshoz nem adott meg tanúsítványt:

 

 

 

A kapcsolathoz nem szükséges tanúsítványt megadni, kattintson a Mellőzés (Ignore) gombra.

 

Kérdés esetén 

Amennyiben a szolgáltatások beállítása, használata során problémába ütközik, kérjük írjon az informatika@uni-bge.hu e-mail címre a Neptunkód és Kar megjelölésével, részletes hibaleírással (lehetőleg képernyőkép csatolásával).

Vissza az előző lapra


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM