Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

2019. áprilisi sajtómegjelenések

A Budapesti Gazdasági Egyetemen adták át az ország negyedik Fintelligence központját
A magyar gazdaságnak szüksége van a jól képzett pénzügyi szakemberekre, ezért a felsőoktatásban is nagy hangsúlyt kell helyezni az új pénzügyi megoldások oktatására, azok gyakorlati megismertetésére – emelte ki Varga Mihály a Budapesti Gazdasági Egyetem Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központjának tegnapi átadásakor. Hozzátette: a felsőoktatásban is  nagy hangsúlyt kell helyezni az új pénzügyi megoldások oktatására, gyakorlati megismertetésére.
A tegnapi napon átadott első fővárosi FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrumot az UniCredit Bank a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központtal és a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karával közösen hozta létre. Az edukációs célokat szolgáló pénzügyi labor a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére formálódó országos FINTELLIGENCE Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagja. A hálózat kiépítésének fontos mérföldköve a most átadott központ, mely Miskolc, Debrecen és Pécs után az első fővárosi tagja a rendszernek. A pénzügyi laborban a 21. századi modern pénzügyi előadóterem mellett egy érdekes, banktörténeti fordulópontokat bemutató installációt is kialakítottak.
Prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora az átadáson elmondta: „A BGE a tavaly felvett hallgatók száma alapján az ország harmadik legnépszerűbb egyeteme, az előzetes felvételi adatokból pedig az látszik, hogy újabb 8 százalékkal bővül a hallgatók száma szeptembertől. A hazai felsőoktatásban a BGE a magyar pénzügyi és számviteli képzés bölcsője, 16 ezer hallgató tanul az egyetemen. A BGE az elmúlt öt évben négymilliárd forintot költött innovációs fejlesztésekre, ebből 3,7 milliárd forint saját egyetemi forrás volt.
Világgazdaság, 13. oldal (2019. április 9.)

További megjelenések:
Atv.hu
Bama.hu
Baon.hu
Duol.hu
Feol.hu
Heol.hu
Hirado.hu
Hirtv.hu
Infoter.eu
Kamaraonline.hu
Kemma.hu
Kormany.hu
Kossuth Rádió-Jó napot, Magyarország: 2019.04.08.-15:51:40-től
Lokal.hu
M1-Híradó: 2019.04.08.-05:49-től
Magyar Hírlap: 2019.04.09. - 9. oldal

Magyar Nemzet: 2019.04.09. - 15. oldal
Magyarhirlap.hu
Magyarnemzet.hu
MTI.hu: 2019.04.08.

MTI.hu-rövidhír: 2019.04.08.
Nool.hu
Novekedes.hu
Orientpress.hu
Origo.hu
Sonline.hu
Szegedma.hu
Szoljon.hu
Teol.hu
TV2-Tények: 2019.04.08.
Vaol.hu
Veol.hu
VG.hu
Zaol.hu

 

Állásbörze a BGE-n
Április 2-án indult el a Budapesti Gazdasági Egyetem idei első állásbörzéje, ahol a korábbi évekhez hasonlóan kereskedelmi, pénzügyi és szolgáltató cégek, vezető hotelláncok, utazási irodák, meghatározó munkaerő-közvetítő cégek várják szakmai gyakorlati helyekkel, részmunkaidős pozíciókkal és álláslehetőségekkel a hallgatókat, frissdiplomás pályakezdőket. Közel 80 vállalat, többek között az OTP Bank Nyrt., az Accor Hotels, a Robert Bosch Elektronikai Kft., a Mazars Kft., az Auchan Magyarország Kft., a Process Solutions Kft., a Budapest Marriott Hotel és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is képviselteti magát az eseményen.
Az állásbörzén 2019. április 2-án, kedden a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon, április 3-án, szerdán a Külkereskedelmi Karon 11:00 és 15:30, míg április 4-én, csütörtökön a Pénzügyi és Számviteli Karon 9:30 és 15:00 óra között várják a hallgatókat.
A Kossuth Rádió riportere a háromnapos rendezvénysorozat első napján, a KVIK-en készített riportot, amelyben Dr. Jancsik András, oktatási rektorhelyettes is nyilatkozott.
A beszélgetés az alábbi linken 16:22:40-től meghallgatható.
Kossuth Rádió-Jó napot, Magyarország! (2019. április 2.)

További megjelenés:
Figyelo.hu

 

Mondhatni siralmas a helyzet: a magyar egyetemisták csupán 6 százaléka vállalkozna
Sokféle téma előkerült a Budapest Főváros Önkormányzatának Konferenciáján, többek között a magyar kkv szektor innovációs helyzete, a fiatalok vállalkozási kedve, a városi smart megoldások térnyerése, és az is, hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy létrejöhessen az egyes szektorok, szintek, és a teljes lakosság között egy valóságos együttműködés. 
Dr. Radácsi László, a Budapest LAB igazgatója előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kkv-k kétharmadának nincs virtuális megjelenése. Az egyetemisták körében végzett felmérés (100 országban kérdeztek meg egyetemistákat arról, hogy akarnak-e vállalkozni) pedig rávilágított, hogy nincs elég erős vállalkozási kedv itthon. A magyar egyetemisták csupán 6 százaléka mondta azt, hogy a végzést követően vállalkozna, tehát inkább alkalmazottként képzelik el a jövőjüket.

 

Családi vállalkozások napja a Budapesti Gazdasági Egyetemen
Egyre több az olyan 50 vagy éppen 60 év feletti egykori cégalapító, akinek kihívást jelent, hogyan tud 10 éven belül cége vezetésétől visszavonulni. Ennek módjairól tudhat meg többet az, aki részt vesz a K&K Magazin és a BGE BudapestLab Vállalkozásfejlesztési Központ által szervezett május 23-i konferencián.
Az idei, kibővített tematikával meghirdetett rendezvényen szó lesz a családon belüli generáció-váltásról, a cégen belül kinevelt vagy kívülről jött menedzsment utódlásról, valamint a cégeladásról. Ismét fellépnek a nagy generációt képviselő sikeres cégalapítók, valamint olyan családtagok is, akik már aktív résztvevői az utódlási folyamatnak. A nap során gyakorlott tanácsadók, kutatók, a téma szakértői segítenek a cégvezetőknek abban, hogy vállalkozásuk irányításától miként tudnak tíz éven belül sikeresen visszavonulni. A délutáni szekciók a cégátadás problémás pontjaira koncentrálnak majd, emellett minden szekcióban egy szakértő moderátor segít kontextusba helyezni a témát, valamint egy gyakorló vállalkozó osztja meg a résztvevőkkel saját történetét. A hangsúly az interaktív tapasztalat megosztásán lesz.
További információk és a résztvevők listája a fenti linken elérhető.

 

Startupnevelés Budapesten: pénz van bőven, csak vezetői kaliber nincs
Sikersztorit, amelyek innen indultak: Ustream, Bitrise, Prezi. De vajon mi kell ahhoz, hogy több cég járjon a nyomdokukban és hogy egy nap akár magyar alapítású unikornis is szárnyaljon a világgazdaságban? A hazai startupok nagy része a magvető tőkén sem jutott túl, olyan kaliberű alapítók pedig nem tódulnak ki az egyetemekről, akik világvállalatot tudnának építeni. A hazai helyzetről vitatkoztak szakemberek a Startup Safari Budapest 2019 jegyében rendezett dispután, a BGE Budapest LAB rendezvényén. A helyi startup-ökoszisztémát három-három fős csapat ostorozta és védte egy moderált vitában. A közönség szavazott és zömében elégtelennek találta a helyi ökoszisztémát. Amint az a vita végén leadott voksokból kiderült, csak egy embert sikerült meggyőzniük az előadóknak. 

 

Górcső alá vették a hazai fesztiválipart
Két éven keresztül zajlott fesztivál-gazdaságtani kutatás európai uniós támogatásból a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE). Solt Katalin, a kutatás vezetője szerint gyakorlatilag szűz területre léptek, miután az időközben nagyra nőtt magyarországi fesztiváliparról semmilyen átfogó, megbízható, hivatalos adatsort nem lehet találni. Miközben a Központi Statisztikai Hivatal rendszeresen közöl adatokat a moziba és színházba járásról, a fesztiválokról semmilyen gyűjtést nem végez, noha egy reprezentatív felmérés szerint a felnőtt magyar lakosság 60 százaléka vett már részt ilyen rendezvényen.
A hatezer magyarországi fesztivál – kisebb-nagyobb falunap, piknik, zenei és gasztronómiai rendezvény és más, fesztiválként értelmezett program – ma már nagyobb gazdasági hatással bír, mint a legkisebb iparágak. A BGE kutatása során 14 ezer fesztiválozót, 1,1 ezer lakost, és – mélyinterjú keretében – 30 szervezőt kérdeztek meg az ország minden régiójából nonprofit és üzleti rendezvényekről. A kutatás révén a teljes hazai fesztiválágazat hatáselemzésére alkalmas modellbe táplált számokból kiderült, hogy a fesztiváltámogatásra költött minden forint 2,2 forintnyi GDP-bővülést generál.
Világgazdaság (2019. április 26.)

További megjelenések:
Alfahir.hu
Delmagyar.hu
Hirado.hu
Hirbalaton.hu
Infostart.hu
Gyorplusz.hu
Jazzy Rádió-Millásreggeli-2019.04.29., 45:00-tól
KarcFM-Spájz-2019.04.29., első sávban 5:30-tól
Kisalfold.hu
Kossuth Rádió-Jó napot, Magyarország-2019.04.25., 17:06:57-től
Lokal.hu
Mandiner.hu
Mfor.hu
Origo.hu
Privatbankar.hu
Szinhaz.org
Trademagazin.hu
VG.hu

 

Élő bejelentkezés Pacsai Martinnal, a BGE KVIK hallgatójával, az Olivier Roellinger verseny győztesével
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét. A KVIK-en rendezett verseny második helyén Jure Dretnik, míg harmadik helyén Tim Guadanigno szlovén hallgatók végeztek. 
A tavalyi nagy sikerű verseny után idén is a KVIK adott otthont a nemzetközi megmérettetésnek, ahol 4 nemzet összesen 7 képviselője, köztük 2 magyar BGE-s hallgató mérte össze tudását. A versenyzők meghatározott idő alatt, ugyanabból az alapanyagokból, fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, majd élő szóban is bemutatták receptjeiket a zsűrinek. A nyertes meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, melyet 2019. június 7-én, az Óceánok Világnapján (World Oceans Day) az UNESCO székházban rendeznek.
Az M1 Ma délután című műsorában egy élő bejelentkezés keretében Joó Miklós Pacsai Martinnal beszélgetett a versenyről. Az interjú a fenti linken 00:05-04:35-ig megnézhető.

További megjelenés:
Duna TV-Család-barát-2019.04.02.
Euroastra.blog.hu

 

Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny a BGE-n
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét. A KVIK-en rendezett verseny második helyén Jure Dretnik, míg harmadik helyén Tim Guadanigno szlovén hallgatók végeztek. 
A tavalyi nagy sikerű verseny után idén is a KVIK adott otthont a nemzetközi megmérettetésnek, ahol 4 nemzet összesen 7 képviselője, köztük 2 magyar BGE-s hallgató mérte össze tudását. A versenyzők meghatározott idő alatt, ugyanabból az alapanyagokból, fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, majd élő szóban is bemutatták receptjeiket a zsűrinek. A nyertes meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, melyet 2019. június 7-én, az Óceánok Világnapján (World Oceans Day) az UNESCO székházban rendeznek.
Az M1 Iskolapad című műsorának versenyen forgatott anyaga 00:45-től 05:10-ig a fenti linken megtekinthető. A riportban Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Elisabeth Vallet, az Ethic Ocean igazgatója, Hidvégi Hedvig, a BGE KVIK tanársegédje, Martin felkészítő tanára, Szűcs Dániel, a verseny 2017-es nyertese, volt BGE KVIK-es hallgató, és maga a nyertes, Pacsai Martin is nyilatkozott.

 

Pro Gastronomia
Az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny nyitónapján, 2019. március 12-én átadták a 2019-es „Pro Gastronomia” díjakat Egyetemünk Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK).
A Dr. Sándor Dénes - a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense - által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.
Idén Olivier Roellinger - 3 Michelin csillagos séf, az Olivier Roellinger szakácsverseny megálmodója és megvalósítója -, Varga Károly - 22 olimpiai és világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa -, Vomberg Frigyes - food stylist, a Bocuse d’Or csapat coach-a -, valamint Böröcz Zsófia - a BGE KVIK korábbi hallgatója, a RTL Klub Konyhafőnök 2018-as szériájának győztese - érdemelte ki a díjat.
A díjazottak az emlékplakett mellett a Hotel Garzon Plaza, a Bástya Wellness Hotel és a La Perle Noire étterem felajánlásában egy-egy kétszemélyre szóló pihenést, illetve vacsorameghívást kaptak.
Trade Magazin, 83. oldal (2019. április)

 

Vészes elszigeteltséghez vezethet, ha tovább romboljuk uniós kapcsolatainkat
A magyar gazdaság sokkal felkészültebben nézhet egy esetleges újabb válsággal szembe, mint 2008-ban, az idén pedig a 3,5 százalékot is meghaladhatja a gazdasági növekedés. De a kockázatok is egyre nőnek – derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzéséből. A magyar gazdaság 2018 második felében 5,1 százalékkal, az év egészében pedig 4,9 százalékkal bővült. Ilyen magas ütemre 15 éve nem volt példa. A korábban vártnál magasabb tavalyi dinamika, illetve a kormányzati gazdaság-élénkítő intézkedések (például családvédelmi akcióterv) miatt, a romló világgazdasági prognózisok ellenére, a GKI 2019-re 3,5 százalékra emelte 2019. évi növekedési előrejelzését. A növekedést idén immár harmadik éve a belföldi felhasználás bővülése gerjeszti, ugyanakkor az EU-transzferek növekedésgyorsító hatása már jelentősen csökken. Az infláció gyorsul, a külső egyensúly romlik, a magyar gazdaságpolitika prociklikus jellege csak enyhül, de nem szűnik meg. A gazdaságpolitika korrekciói nem érintik a magyar modell lényegét.
A cikk megemlíti a Dr. Losoncz Miklóssal, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzorával nemrégiben készült interjút is, amelyben a professzor úr többek között azt is elmondta, hogy szerinte az Egyesült Királyság előtt egyszerűen nem létezik jó kimenetel.

 

Nyolc féléves lesz a turizmus-vendéglátás alapképzés
A Turizmus Panoráma szaklap legfrissebb számában Szalók Csilla, a BGE KVIK Turizmus-Vendéglátás Intézetének vezetője és Deák Imre, a BGE KVIK Turizmus Tanszéke mellett működő Szakmai Tanácsadó Testület elnöke a megújuló turizmus-vendéglátás alapképzésről nyilatkozik.
Turizmus-Panoráma, 40-41. oldal (2019. április)

 

Közgazdász délutánt tartottak a Zalaegerszegi Egyetemi Napokon
A városban működő három egyetem – BGE, PTE, PE – helyi kara és a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete idén is megszervezte a Zalaegerszegi Egyetemi Napokat. Április 15–17. között sok érdekes előadás és szórakoztató program zajlott. A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg infocentrumában a digitalizáció világába látogathattak el az elhangzott előadások során az érdeklődők. A közösségi média és az online marketing, a bankszektor, valamint az influencerek és a mémgyártók világába engedtek bepillantást az előadók.
Az érdeklődőket dr. Takács Dávid PhD, a kar dékánhelyettese köszöntötte, majd dr. Berta László, a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezetének elnöke, a Zalaco Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg a közgazdász délutánt. Klausz Melinda, a kozossegi-media.com ügyvezetője a területen töltött tizenhárom év szakmai tapasztalatainak birtokában osztotta meg ismereteit és adott tanácsokat azoknak, akik gyakran használják a közösségi média különféle oldalait, illetve üzleti céljaikra is szeretnék alkalmazni azokat. Ez a világ nem hagyta érintetlenül a bankszektort sem, amiről Galovics Gábor, az OTP Bank ügyvezető igazgatója tartott előadást. A főiskolások, egyetemisták körében ismert és sikeres az S.Oszkár Egyetemista nevű oldal, amit három egyetemista fiatal kezdett működtetni. Közülük az ötletgazda, Heller Z. Péter mondta el történetüket és a sikerhez vezető utat.

 

Bor, sajt, irodalom
„Három édes a magyarnak: bor, szerelem, dicsőség”. Jókai Mórt citálta meghívójára a Budapesti Gazdasági Egyetem ProGasztro Klubjának idei második meghívója, ahol Kiss Ferenc sajtász, Balla Géza borász mellett két Kossuth-díjas művész, az író Szigethy Gábor és az énekes Kovács Ákos várta az érdeklődőket.

 

Rádió Patria
A spanyol választásokat követő helyzetet elemeztük Domonkos Endrével, a budapesti Gazdasági Egyetem tudományos főmunkatársával.

 

M1 – Ma reggel
Dr. Domonkos Endre, a Külkereskedelmi Kar tudományos főmunkatársa beszélt az április 28-i spanyolországi választásokról.

 

Klub rádió – Reggeli gyors
Dr. Domonkos Endre, a Külkereskedelmi Kar tudományos főmunkatársa beszélt az április 28-i spanyolországi választásokról.

 

Hogy volt? A magyar költészet napjára
Dr. Zelena András főiskolai docensnek szakértői megszólalása volt, József Attila mentális betegségéről az MTVA Hogy volt? című műsorában a költészet napja alkalmából.

 

MEFOB: legyőzte a címvédőt-aranyérmes a Budapesti Gazdasági Egyetem!
Idén is megrendezésre került a felsőoktatásban tanuló vízilabdázók legjobban várt fináléja, a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság, melynek múlt héten pénteken és szombaton a Tüske-uszoda adott otthont. A színes programokkal, koncertekkel, cheerleader bajnoksággal és gamer (e-sport) bajnoksággal tarkított, rangos eseményre tizenegy felsőoktatási intézmény nevezett. 
A döntő összecsapás meglepetéseket is tartogatott, hiszen a finálé két játékvezetője nem más volt, mint a kétnapos viadal sorsolását elkészítő, montreali ötkarikás bajnok, dr. Faragó Tamás, és Dr. Merkely Béla. A kiváló hangulatban megrendezett mérkőzést végig vezetve, magabiztosan nyerte meg a Budapesti Gazdasági Egyetem 13-6-ra, így ők képviselhetik hazánkat az Európa-bajnokságon. Az ezüstérmet a címvédő Debreceni Egyetem, a bronzérmet pedig az egri Eszterházy Károly Egyetem csapata nyerte. A medáliákat Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Faragó Tamás valamint dr. Merkely Béla adta át a dobogósoknak.

 

Itt a lista: ezekre az egyetemi karokra jelentkezett idén a legtöbb diák
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara – ezek az egyetemi karok vezetik  népszerűségi listát a 2019-es felvételin.
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karát összesen 6906-an jelölték meg az e-felvételi rendszerében, 5842-en állami ösztöndíjas helyet szereznének. A második helyen a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara áll 6847 jelentkezővel, a harmadik a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara 4930 felvételizővel.
A negyedik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (4911 jelentkező), az ötödik a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (4893 jelentkező), a hatodik az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (4870 jelentkező). A hetedik helyen a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar (4458 jelentkező), a nyolcadik helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar áll 4450 jelentkezővel. A kilencedik legnépszerűbb kar idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara 3840 jelentkezővel és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara is bekerült a TOP 10 legnépszerűbb közé 3 572 felvételizővel.
Az alapján, hogy hányan jelölték meg első helyen az adott intézményt, az első három helyet a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara, a BGE Pénzügyi és Számviteli Kara és az ELTE BTK szerezte meg. Ebben a statisztikában negyedik a Károli bölcsészkara, és ötödik a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara. 

További megjelenések:
HVG.hu
Index.hu
Penzcentrum.hu
Propeller.hu
24.hu
VG.hu

 

Ezzel a képzéssel szinte azonnal munkát kapsz
Szakmai felmérések tanúsága szerint az Országos Képzési Jegyszékbe (OKJ) sorolt szakmák piacán a bérügyintéző képzés a legkeresettebb. Különösen a nők, ezen belül is a kismamák részesítik előnyben a képzést, mert a tananyag távoktatásos munkarendben is elsajátítható, így a személyes jelenlét a minimálisra -  20-30 órára - szűkíthető. Keresett szakképesítésről van szó, így a friss tudás birtokában szinte azonnal munkát találhat bárki. A statisztikára alapozott trendet támasztja alá a NEXON által szervezett Országos Bérügyviteli Bajnokság is, melynek keretében minden évben kiválasztják a szakma tíz legjobb bérügyintézőjét.
A hetedik alkalommal kiírt Országos Bérügyviteli Bajnokság április 15-én indul. A versenyt a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is támogatja. A megmérettetés a 2 millió forintos összdíjazás mellett komoly szakmai elismerést is jelent. A versenyre már lehet jelentkezni, amelyben négy hónapon keresztül (április, május, szeptember, október) online feladatsorokat oldanak meg a résztvevők, a novemberi döntőben pedig a fordulók során a legjobb eredményt elérő 50 versenyző méri össze tudását.

 

Dura László diplomamunka pályázat-Díjátadó 2018
Aktuális témákat feszegettek a 2018-ban már harmadszor kiírt, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Dura Stúdió Kft. által meghirdetett Dura László diplomamunka pályázaton. Az áprilisi díjátadón a bíráló bizottság véleménye alapján két pályázó kapta meg a Dura László díjat. Alapképzés kategóriában Hadabás Kittinek, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara hallgatójának a „Szellemírás mestersége és annak megítélése írói és hallgatói szemszögből” című dolgozata nyerte el az elismerést. Mesterképzés kategóriában pedig Virág Ádámnak, a Debreceni Egyetem hallgatójának „Az Észak-alföldi régió szociális szövetkezeteinek működési sajátosságai” című pályamunkáját díjazták. A bíráló bizottság a mesterképzés kategóriában dicséretben részesítette Budán Dávid Lászlót, a Pannon Egyetem hallgatóját, „A pedagógiai környezet motivációs faktorai” című pályamunkájáért.

 

Őket támogatták bőkezűen Matolcsyék
Összesen 2,63 milliárd forint támogatást osztott szét az MNB különféle szervezeteknek 2018-ban. A jegybank nem alapfeladatok ellátására is ad pénzt, főleg társadalmi, érdek-képviseleti, oktatási, kulturális, szociális és sporttevékenységét segítő szervezeteknek, az 5 millió forintot meghaladó kifizetésekről pedig minden negyedévben kiadnak egy összesítést. A 2018 utolsó negyedévét összegző lista szerint tavaly az utolsó negyedévben 14 szervezetnek osztottak ki 5 millió forintnál nagyobb támogatást, összesen 425 millió forintot. Ezek között 5 felsőoktatási intézmény is szerepel. A legtöbb támogatást, több mint 209 millió forintot a Budapesti Corvinus Egyetem kapta. Őket követi a Budapesti Gazdasági Egyetem 71 millió forinttal. A Miskolci Egyetemnek is jutott 26 millió, a Debreceni Egyetemnek 9,6 millió, a Pécsi Tudományegyetemnek 7,8 millió forint.

 

Csirke Dániel a Geometryhez ment
Áprilistól a Geometry cégcsoportnál, társ-kreatívigazgatóként folytatja Csirke Dániel. Robin Smith kreatívigazgató munkáját támogatja ezentúl, emellett a produkciós osztály vezetése is a feladatai közé tartozik majd.
Csirke Dániel 11 éve van az ügynökségi pályán, karrierjét a BBDO-ban kezdte szövegíróként, legutóbb a Café Communications társ-kreatívigazgatói pozícióját töltötte be. A szakember a Budapesti Gazdasági Egyetemen és az ELTE-n is oktat, emellett a MAKSZ Kreatív Utánpótlás projektjében is részt vesz. 

További megjelenés:
Mmonline.hu


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM