Keresés:
A PWC munkaerő-piaci felmérése
2019.07.12

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) életében fontos szerepet tölt be a felsőoktatás és a vállalati szféra kapcsolódási lehetőségeinek felkutatása, közös együttműködések megvalósítása, a jó gyakorlatok alkalmazása, a kialakult kapcsolatok ápolása. E törekvés megerősítésére újabb lehetőség adódott a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. által kezdeményezett hallgatói felmérésnek köszönhetően, melyhez – további oktatási intézmények, vállalatok és egyéb piaci szereplők mellett – a BGE is csatlakozott. A PWC 2019 tavaszán munkavállalói preferenciamérést indított, melyben azt kutatta, hogy a jövő munkavállalói milyen igényeket támasztanak leendő munkáltatóikkal szemben.

A felmérést több mint 36 000-en töltötték ki, amelyben összesen 48 tényező alapján vizsgálták a munkavállalók aktuális igényeit. A kutatás több olyan fontos kérdésre világított rá, mint például mennyire reális a fiatalok munkaerőpiaci képe, vagy éppen mely tényezők határozzák meg elsődlegesen munkaerőpiaci döntéseiket. Az átfogó képet adó eredmények hasznos kiindulópontot jelenthetnek a munkaadóknak számos stratégiai döntés meghozatalához, valamint az egyetemi oktatók számára a hallgatók munka világára való felkészítésében.

A BGE számára biztosított egyedi linknek köszönhetően mérhetővé vált az Egyetem hallgatóinak részvétele is. A PWC online felmérését összesen 918 BGE-s hallgató töltötte ki, majd a kapott eredmények összehasonlításra kerültek az országos eredményekkel, melyből kiderült, hogy számukra a rugalmas munkarend és munkaidő, a stabilitás és kiszámíthatóság, valamint az alapbér nagysága a legfontosabb preferencia. Továbbá kiderült, hogy az országos átlaghoz képest a hallgatók fontosabbnak értékelik a hiteles és méltányos teljesítményértékelés, valamint a távmunka lehetőségét.

A Budapesti Gazdasági Egyetem továbbra is nyitott a vállalati partnerekkel való együttműködésre, mely kapcsán további tájékoztatás kérhető a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda munkatársaitól.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM