Keresés:
Duális Nyílt Nap az Egyetemen
2019.04.16

A Budapesti Gazdasági Egyetem 2019 májusában Duális Nyílt Napot szervez, ahol az érdeklődők hasznos információkat szerezhetnek a képzési formáról, valamint találkozhatnak a leendő hallgatókkal, egyetemi oktatókkal és kapcsolattartókkal, illetve a duális partnerszervezetek képviselőivel.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék a duális képzés rendszerét, az érintett szakokat és a képzés gyakorlati megvalósításával járó a feladatokat. Az Egyetem szeretne segítséget nyújtani a partnerszervezeti kiválasztási folyamatban annak érdekében, hogy a vállalatok a számukra leginkább megfelelő hallgatót köszönthessék szeptembertől munkavállalóik között, így a Nyílt Nap a duális állásbörze szerepét is betölti, hiszen a megjelent partnerszervezetek bemutatkozhatnak az érdeklődő hallgatóknak és egyeztethetnek a még nyitott lehetőségekről.

A Duális Nyílt Nap népszerűségét az előző évi esemény résztvevőinek száma és a pozitív visszajelzések is alátámasztják: több mint 200 leendő hallgató és 12 vállalati partner jelent meg az eseményen.

A felsőoktatási intézményekbe, a felsőoktatási szakokra való jelentkezés 2019. február 17-ével  lezárult, jelenleg  a jövőbeni egyetemisták/duális hallgatók duális partnerszervezetekhez történő jelentkezési időszaka zajlik. A kiválasztási folyamatban a leendő hallgatók toborzása folyik, melyben a Duális Nyílt Nap is segítséget kíván nyújtani mind a partnereknek, mind az érdeklődő hallgatóknak, szüleiknek, tanáraiknak. A duális partnerszervezeti felvételi folyamat a hallgatók kiválasztását és értesítését követően, 2019. június 30. napján kell, hogy lezáruljon, ezért a – tervek szerint – május közepén tartandó rendezvény még jó lehetőség a partnerszervezetek, és az érdeklődők számára is a tájékozódásra, jelentkezésre.

A duális partnerek kiállítóként csatlakozhatnak az eseményhez, a jelentkezés részleteiről hamarosan tájékoztató e-mailt küld az Egyetem. A rendezvénnyel és a képzéssel kapcsolatban bővebb információ kérhető a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda munkatársaitól.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM