Keresés:
Duális és általános felvételi eljárás hírei
2019.09.13

Július végén nyilvánosságra hozták a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, majd augusztus 7-én a pótfelvételire való jelentkezés is lezárult. Az üzleti képzések területén továbbra is piacvezető Budapesti Gazdasági Egyetemre 2019 szeptemberétől közel 6800 hallgató nyert felvételt, az előző tanévhez képest 6 százalékkal többen. Az új tanévben tovább növekedett az állami ösztöndíjasként felvett hallgatók aránya és az idegen nyelvű képzésekre felvettek száma is.

A duális képzés kapcsán már zajlik a szeptember végéig tartó („első”) pótfelvételi időszak, amely során duális partnerek számára lehetőség adódik a még betöltetlen duális hallgatói pozíciók meghirdetésére. A duális pótfelvételi során - hasonlóan az általános eljáráshoz - a duális partner a BGE honlapján hirdetheti pozícióit, majd a hallgatói pályázatok elbírálását és a jelentkezők kiértesítését követően kétoldalú hallgatói munkaszerződés kötésére kerül sor a duális hallgató és a partner között a 2019/2020-as tanév első félévétől kezdődően.

A duális képzéshez a második félévtől is csatlakozhatnak a hallgatók, ez esetben a munkaszerződés megkötésének határideje 2020. február 28-ra esik. Az őszi félévre vonatkozóan a határidő 2019. szeptember 30., továbbá ugyanezen időpontig szükséges értesíteni a BGE Oktatási Igazgatóságát is az Egyetem honlapján elérhető formanyomtatvány segítségével.

A duális rendszerben az új tanév kezdetével elindult a jövő szeptemberben kezdődő tanévre vonatkozó szerződéskötési, csatlakozási időszak is melyről a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda szívesen ad tájékoztatást.

Az Egyetem várhatóan ősszel e-mailes megkeresés keretében visszacsatolást kér a duális partnerektől a szerződött hallgatók létszámára vonatkozóan.

Duális képzéssel, megállapodással kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a duális szakok kari kapcsolattartói és a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda is szívesen válaszolnak.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM