Keresés:
Lezárult a duális hallgatói toborzás
2019.07.12

A duális képzési felvételi folyamat egyik fontos időszaka ért véget június végével. A partnerszervezeteknek ezen időpontig kellett lezárniuk kiválasztási folyamataikat és értesíteni a hallgatókat döntésükről.

A felősoktatási felvételi eljárásban részt vevő diákok 2019. július 12-ig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét, majd a ponthatárok kihirdetésére előreláthatólag július 24-én kerül sor (a hivatalos értesítéseket július végén, augusztus első napjaiban kapják majd meg a hallgatók).

A ponthatárok megállapítását követően a partnerszervezeteknek érdemes felvenni a kapcsolatot az előzetesen kiválasztott jelöltekkel annak érdekében, hogy az Egyetemre is felvételt nyert hallgatókkal elindíthassák a hallgatói munkaszerződés megkötésének folyamatát, melynek határideje 2019. szeptember 30.

Fontos, hogy a hallgatói munkaszerződés megkötéséről az Egyetemet is mihamarabb értesítsék, hogy a duális képzési formára történő átsorolás megtörténhessen. A szerződéskötést nyilatkozat keretében a hallgatónak is jeleznie kell a BGE Oktatási Igazgatósága számára, valamint a duális hallgatói kiválasztás eredményeiről e-mailes megkeresés keretein belül is visszajelzést kér az Egyetem a partnerszervezetektől.

Amennyiben a partnernél nem telnek be a duális hallgatói helyek a kiválasztási folyamatok lezárta után, duális pótfelvételi eljárásra is lesz lehetőség. E célból több eszköz is alkalmazásra kerülhet, mint például tájékoztatás beiratkozáskor, webes népszerűsítés vagy az első félév során történő toborzás.

A partnernek érdemes szem előtt tartania, hogy csak a duális megállapodásban foglalt szakokon, az ott megjelölt nyelven és létszámban fogadhat hallgatót. Amennyiben a partner az érvényben lévő megállapodásától eltérő keretek közt szeretne hallgatót fogadni, mihamarabbi szerződésmódosítás szükséges.

A duális képzéssel, szerződéskötéssel vagy módosítással kapcsolatban, illetve egyéb felmerülő kérdések esetén a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda munkatársai továbbra is szívesen nyújtanak tájékoztatást a partnerszervezetek, az érdeklődők számára.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM