Keresés:
Oktató munkatársak látogatása a British Petrol szegedi központjában
2018.07.13

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának képviseletében 2018. június 13-án 23 szaknyelvi oktató tett látogatást a British Petrol szegedi szolgáltató központjában.

A Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék oktatóit Knezevics Viktor központvezető és országos igazgató, valamint a BP kommunikációs és külkapcsolati ügyek vezetője, a munkáltatói márkamenedzsere, és a HR-marketing felelőse fogadta. A látogatáson elhangzott előadásokon bemutatásra került a cég felépítése és működése, szó esett a munkaerő-toborzás során alkalmazott többlépcsős kiválasztási folyamatról, a vállalat által elvárt kompetenciákról, valamint a nyelvi és kommunikációs készségek fontosságáról, azok elvárt szintjéről.

A tanszéki kollégák – tekintve, hogy többek közt üzleti kommunikációt és gazdasági szaknyelvet is oktatnak – nagy szakmai érdeklődéssel hallgatták a prezentációt, mely során visszaigazolást kaptak oktatói munkájuk fontosságáról.

Az előadás után kötetlen szakmai beszélgetés következett, melyből többek közt az is kiderült, hogy a Magyarországon több mint 2000 főt foglalkoztató BP számára a munka világában az aktív idegennyelv-tudás mellett az un. „soft skill”-ek szerepe, jelenléte kiemelkedő fontosságú.

A látogatás végén az oktatókat körbevezették a központ épületében, ahol az előadáson elhangzottakat személyesen is megtapasztalhatták, megismerve az ott folyó tevékenységeket és munkakörnyezetet.

A szakmai szempontból kiemelkedően hasznos látogatás során olyan fontos információkkal gazdagodtak a BGE munkatársai, amelyek rámutattak a hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeire és a munkáltatók által leginkább keresett nyelvi és kommunikációs készségekre.

A BP-ben tett látogatás előremutató példája az egyetemi és a vállalati partnerkapcsolatok magasabb szintre emelésének, hiszen nagyban elősegíti a kölcsönös szakmai támogatás megvalósulását, valamint az oktatásban is felhasználható ismeretek, szakmai tudás átadását.

A program által kialakult win-win szituáció remélhetőleg jó gyakorlattá válik, és a későbbiekben is megvalósulhatnak tanszéki munkatársi látogatások – tapasztalatcserék – vállalati partnereknél. Ezek létrejöttében a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda továbbra is szívesen vállal közreműködést, koordinációt.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM