Keresés:
Egyetemi részvétel a 2019-es Education
2019.01.16

A 2019. január 10-12. között megrendezett 19. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a korábbi évekhez hasonlóan a Budapesti Gazdasági Egyetem is képviseltette magát.

Az évente közel 200 kiállítót és több mint 52 000 látogatót megszólító Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy évről évre választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. A továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget nyújt a rendezvény, hiszen mind egy színtéren értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről.

Az Egyetem négy Karának részvételével megvalósuló kitelepülésnek köszönhetően az érdeklődők, leendő hallgatók részletes tájékoztatást kapathattak a BGE-n indított szakokról, képzésekről, az egyetemi életről, és a jelentkezés folyamatáról. A kiállításon a látogatók kérdéseiket közvetlenül az Egyetem oktatóinak, a jelenlegi hallgatóknak tehették fel, melynek köszönhetően valós képet alakíthattak ki az egyetemi életről.

A BGE 2019/2020. tanévben induló képzéseiről további információk érhetők el a Külkereskedelmi Kar, a Kereskedelmi, Vendéglátóipar és Idegenforgalmi Kar, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, valamint a Pénzügyi és Számviteli Kar oldalán.

Az Egyetem számára fontos, hogy a leendő hallgatók megismerhessék az intézményt és képzéseit, ezért nem csak az Educatio Szakkiállításon nyújt lehetőséget a párbeszédre, hanem a központi és kari nyílt napok keretében is várja az érdeklődőket.

A BGE töretlen népszerűségét bizonyítja, hogy a 2018/2019-es felvételi eljárásban közel 27 000 fő jelentkezett az intézmény valamely képzésére államilag támogatott vagy önköltséges finanszírozási formában. (Tildának nincs ilyen adata, viszont a népszerűséget ezekkel az adatokkal is alátámaszthatjátok: A 2008-as felvételi eredmények egyértelműen alátámasztják, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem által kínált gyakorlatorientált, piaci igényekhez igazított képzési portfóliója iránt kiugróan magas az érdeklődés. A gazdasági képzések tekintetében a Budapesti Gazdasági Egyetem vette fel 2018-ban a legtöbb hallgatót az országban, vagyis a BGE az országos élmezőnyben van. Az üzleti alapképzési szakokra felvett hallgatók számát tekintve az Egyetem országosan az első helyen áll. A turizmus-vendéglátás alapképzésre országosan felvett hallgatók 51 százaléka tanul a BGE-n. A pénzügy és számvitel alapképzésre felvettek esetében ez az arány 31 százalék, a gazdaságinformatikusok esetében pedig 32 százalék.)

A felvételi létszámok alakulásának ismeretében elmondható, hogy a gazdasági képzések tekintetében a Budapesti Gazdasági Egyetem vette fel idén a legtöbb hallgatót az országban.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM