Keresés:
Duális képzés: az intézményi jelentkezés mellett indul a partnerszervezeti kiválasztási időszak
2019.01.16

Az újév beköszöntével egyre közeledik a 2019/2020. tanévre történő felsőoktatási jelentkezési határidő – a diákoknak 2019. február 15-ig kell a felvi.hu rendszerén keresztül az Egyetemre jelentkezniük. A felvételi időszak mellett a duális hallgatók partnerszervezeti toborzása is időszerűvé válik. Ebben az időszakban szükséges meghirdetni a duális partnerszervezetek kiválasztási folyamatát. Ez a folyamat kulcsfontosságú a duális képzés sikerességében, hisz a megfelelő alapossággal kiválasztott hallgató és a partnerszervezet közötti együttműködés hosszú távra, a teljes tanulmányi időszakra szól. Érdemes a kiválasztási folyamatot minél hamarabb meghirdetnie a partnervállalatoknak, hogy minél hosszabb idő álljon rendelkezésre a hallgató (hallgatói munkavállaló) megtalálására. A kiválasztási folyamatot június 30-ig kell lezárniuk a partnereknek úgy, hogy a pályázó hallgatókat vissza is értesítik ezen határidőig.

A duális partnerszervezetek kiválasztási folyamatairól szóló tájékoztató anyagait az Egyetem tematikus duális webes felületein (duális képzés hallgatóknak, duális képzés vállalatoknak), valamint a kari duális oldalakon is elérhetővé válnak az érdeklődő hallgatók számára.

A kiválasztási folyamat megismertetésére egy tájékoztató anyag (pdf vagy kép formátumban), vagy  a partner weboldalára mutató link is alkalmas. A felhívások tartalmi elemei között javasoljuk feltüntetni a partnercégről szóló rövid ismertetőt, a leendő duális hallgató tervezett feladatait, juttatásait, a munkavégzés helyszínét, a jelentkezés módját, feltételeit (önéletrajz, motivációs levél), a jelentkezési határidőt, valamint a kapcsolatfelvételi, bővebb információszerzési elérhetőségeket.

A kiválasztási folyamatok információs anyagait (pdf vagy link) a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda és/vagy a kari kapcsolattartók számára szükséges megküldeni.

Felmerülő kérdések esetén a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda munkatársai szívesen nyújtanak további tájékoztatást.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM