Keresés:
Események
«2019. november»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

NEMZETI KULTURÁLIS ALAP KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA – 2019.05.09.
Új pályázat jelent meg kiadványok hagyományos úton; e-book formátumban; internetes szerverről történő tartalomszolgáltatás formájában történő megjelentetés/publikálás támogatására.

Kedves Kollégák!

Új felhívás jelent meg, melynek célja ismeretterjesztő művek megjelentetésének/publikálásának támogatása.

 

4. altéma: Tudományos ismeretterjesztő művek hagyományos úton történő megjelentetésének támogatása

- Pályázni a hagyományos úton megjelentetni kívánt tudományos ismeretterjesztő, és tényirodalmi könyvek, valamint a környezetkultúrát, a környezet-etikus magatartást fejlesztő szakkönyvek megjelentetésére lehet (magyar szerzőtől idegen nyelven is, és bármely szerzőtől magyarul). Reprintre pályázni kizárólag régi, 1850 előtti hungarica-kiadványok, és különösen nagy szellemi értéket képviselő szakmunkák esetében lehet.

- Olyan kiadvánnyal nem lehet pályázni, amely korábban már az NKA bármelyik kollégiumától támogatásban részesült, kivétel az alkotói támogatás, illetve az olyan kiadvány, amelynek az előkészítésére már nyert a pályázó támogatást.

- Karonként 2 pályázat nyújtható be.

 

6. altéma Szépirodalmi, művészeti, illetve ismeretterjesztő művek digitális formában, e-book formátumban történő publikálása

- Pályázni könyv alakban már megjelent művek digitális kiadásával vagy újonnan létrehozandó művek megjelentetésével lehet. Nem lehet pályázni korábban e-book formában már megjelent alkotások újrakiadására.

- A támogatott kiadványt olyan formában kell elkészíteni, amely a felhasználó számára lehetővé teszi a teljes és a csonka szavas, illetve az összetett keresés elvégzését is!

- Intézményenként 2 pályázat adható be.

 

7. altéma: Szépirodalmi, művészeti, illetve ismeretterjesztő művek digitális formában, internetes szerverről történő tartalomszolgáltatás formájában működtetett publikálása

- Pályázni könyv alakban már megjelent művek digitális kiadásával vagy újonnan létrehozandó művek megjelentetésével lehet, de a pályázónak vállalnia kell, hogy az általa létrehozott tartalmat – a szakmai beszámoló benyújtásától számítva – folyamatosan frissítve, legalább 3 évig szolgáltatja, azaz ingyenesen elérhető teszi a felhasználók számára a világhálón keresztül.

- Az elektronikus tartalmat olyan formában kell elkészíteni, amely a felhasználó számára lehetővé teszi a teljes és a csonka szavas, illetve az összetett keresés elvégzését is!

- Intézményenként 2 pályázat adható be.

 

Megvalósítási időszak mindegyik altéma esetében: 2019. július 1. és 2020. június 30.

A pályázat benyújtásának határideje (on-line): 2019. május 9.

Bővebb információ Nemzeti Kulturális Alap honlapján található.

 

További kérdés esetén a Pályázati Iroda áll rendelkezésre.


Hírek

Hírek

Új pályázati felhívás jelent meg az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programok támogatására.

Új pályázat jelent meg a szakkollégiumokban folyó makroökonómiai és pénzügyi oktatás támogatására.

Új pályázat jelent meg oktatás, ismeretterjesztés a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében, valamint tudományos tevékenységek támogatására.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM