Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

NEMZETI KULTURÁLIS ALAP KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA – 2019.05.09.
Új pályázat jelent meg kiadványok hagyományos úton; e-book formátumban; internetes szerverről történő tartalomszolgáltatás formájában történő megjelentetés/publikálás támogatására.

Kedves Kollégák!

Új felhívás jelent meg, melynek célja ismeretterjesztő művek megjelentetésének/publikálásának támogatása.

 

4. altéma: Tudományos ismeretterjesztő művek hagyományos úton történő megjelentetésének támogatása

- Pályázni a hagyományos úton megjelentetni kívánt tudományos ismeretterjesztő, és tényirodalmi könyvek, valamint a környezetkultúrát, a környezet-etikus magatartást fejlesztő szakkönyvek megjelentetésére lehet (magyar szerzőtől idegen nyelven is, és bármely szerzőtől magyarul). Reprintre pályázni kizárólag régi, 1850 előtti hungarica-kiadványok, és különösen nagy szellemi értéket képviselő szakmunkák esetében lehet.

- Olyan kiadvánnyal nem lehet pályázni, amely korábban már az NKA bármelyik kollégiumától támogatásban részesült, kivétel az alkotói támogatás, illetve az olyan kiadvány, amelynek az előkészítésére már nyert a pályázó támogatást.

- Karonként 2 pályázat nyújtható be.

 

6. altéma Szépirodalmi, művészeti, illetve ismeretterjesztő művek digitális formában, e-book formátumban történő publikálása

- Pályázni könyv alakban már megjelent művek digitális kiadásával vagy újonnan létrehozandó művek megjelentetésével lehet. Nem lehet pályázni korábban e-book formában már megjelent alkotások újrakiadására.

- A támogatott kiadványt olyan formában kell elkészíteni, amely a felhasználó számára lehetővé teszi a teljes és a csonka szavas, illetve az összetett keresés elvégzését is!

- Intézményenként 2 pályázat adható be.

 

7. altéma: Szépirodalmi, művészeti, illetve ismeretterjesztő művek digitális formában, internetes szerverről történő tartalomszolgáltatás formájában működtetett publikálása

- Pályázni könyv alakban már megjelent művek digitális kiadásával vagy újonnan létrehozandó művek megjelentetésével lehet, de a pályázónak vállalnia kell, hogy az általa létrehozott tartalmat – a szakmai beszámoló benyújtásától számítva – folyamatosan frissítve, legalább 3 évig szolgáltatja, azaz ingyenesen elérhető teszi a felhasználók számára a világhálón keresztül.

- Az elektronikus tartalmat olyan formában kell elkészíteni, amely a felhasználó számára lehetővé teszi a teljes és a csonka szavas, illetve az összetett keresés elvégzését is!

- Intézményenként 2 pályázat adható be.

 

Megvalósítási időszak mindegyik altéma esetében: 2019. július 1. és 2020. június 30.

A pályázat benyújtásának határideje (on-line): 2019. május 9.

Bővebb információ Nemzeti Kulturális Alap honlapján található.

 

További kérdés esetén a Pályázati Iroda áll rendelkezésre.


Hírek

Hírek

Új felhívás jelent meg hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatására.

Új felhívás jelent meg Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeinek támogatására.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM