Keresés:
Események
«2020. február»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Adatbázisok távoli elérése
2014.04.01
A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy otthoni (távoli) számítógép a BGF informatikai hálózatához csatlakozzon és a Könyvtárak által előfizetett online források (adatbázisok) tartalmához otthonról hozzáférjenek.

Távoli eléréssel hozzáférhető adatbázisok:

 

-          EISZ adatbázisok

  • Akadémiai Kiadó Folyóiratai: a felhasználók számára több, mint 60 folyóirat érhető el (38 hazai impakt faktoros folyóiratból 22 itt jelenik meg). A cikkek kutathatóak szerző, cím és absztrakt szerint és teljes terjedelmében (nyomdaival megegyező tartalommal) letölthetőek PDF formátumban.
  • Akadémiai Kiadó Szótárai: a szolgáltatás az Akadémiai Kiadó nagyszótárait tartalmazza, kiegészítve szaknyelvi és magyar nyelvi szótárakkal.
  • EBSCOhost: a világ egyik leggyakrabban használt referensz forrása. Több, különféle témaköröket feldolgozó adatbázisokat kínál. Elérhető adatbázisok: Academic Search Complete, Business Source Premier, Masterfile Premier, Newspaper Source Plus, Eric, Greenfile. 
  • Web of Science: a világon a legismertebb és legjobban használt hivatkozási, illetve bibliográfiai adatbázis. Interdiszciplináris, heti frissítéssel közreadott anyagai a tudomány egész területére kiterjednek.
  • Cambridge Journals Online: A Cambridge Egyetemi Kiadó adatbázis szolgáltatása tudományos folyóiratok számára létesült, kutatási eredményeket közlő cikkeket prezentál már az 1770-es évek óta. A Cambridge Journals Online (CJO) folyóiratainak kínálata számos magas impakt faktorú, de mindenképpen lektorált folyóiratot szolgáltat.

 

-          Emerald adatbázis: egyetemek és üzleti iskolák számára kifejlesztett adatbázis, az Emerald Publishing által kiadott szakfolyóiratokat tartalmazza teljes szöveggel. A legtöbb címnél több évre visszamenőleg az archív állomány is hozzáférhető.

 

 

A BGF virtuális magánhálózat (Virtual Private Network, VPN) használatára a BGF alkalmazottai jogosultak.

A használatához szükséges jogosultságok beállítása  az informatika@bgf.hu  címre küldött e-mailben igényelhető.


Hírek

Hírek

A MeRSZ adatbázis májusi újdonságai

MeRSZ kutatás eredményei a BGE-n

Regisztrációval otthonról is elérhetők hallgatóinknak a könyvtári adatbázisok.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM