BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
László György
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
László György
László György

Öt évtizedes szakmai pályafutása során számos hazai és nemzetközi szállodalánc (5 ország, 46 szálloda, 3*-5*) konyhájának szakmai irányítása, új ételkoncepciók kialakítása, bevezetése, konyhafőnökként a konyhai csapat vezetése, továbbá F&B koncepciók kidolgozása, megvalósítása, illetve a munkatársak szakmai képzése, valamint utánpótlás-nevelés fűződik a nevéhez. A világ számos országában magyar gasztronómiai fesztivált szervezett.


Szakmai karrierjét a Gellért Szállodában kezdte 1967-1979 között, két japán kiküldetés során konyhafőnökként dolgozott a tokiói magyar étteremben 1979-1981 és 1983-1986 között. A Hotel Intercontinental Budapest (korábbi Forum Hotel) konyhafőnök-helyettese 1981-1990 között, majd konyhafőnöke a 1990-2001 közötti időszakban.

2001 decembere és 2002 májusa között Tom George fine dining éttermének kialakításában (étterem, konyha kialakítása, F&B koncepciók, új munkatársak tréningje, konyhafőnöki feladatok ellátása) működött közre, majd 2002. augusztus és november között U.S.A. / Royal Carribien egység konyhafőnöke. 2002 novemberétől 2003 augusztusáig a Dokk Cafe üzletviteli tanácsadója.

2003 és 2018 között a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke (Group Executive Chef), ahol feladatai közé tartozott szállodalánc konyhatechnológiájának modernizálása a nemzetközi irányvonalaknak és az élelmiszer-biztonsági (HACCP) jogszabályoknak megfelelően. Továbbá a termelőfolyamatok hatékonyságának javítása, konyhai munkafolyamatok átszervezése, a konyhák átvilágítása: árrés, eszközgazdálkodás, bevétel, költség, eredmény, létszám alakulása, új étlapok tervezése, bevezetése – spa-szállodákban healthy choice, healthy break –, karriertervezés, utánpótlás-nevelés és a konyhafőnökök kiválasztása is a feladatai közé tartozott. Tartott még szakmai tréningeket, szervezett gasztronómia eseményeket, lektorált szakkönyveket.

2011 és 2016 között vezető konyhafőnöki tevékenysége mellett a Radisson Blu Béke Hotel vendéglátásüzemeltetési igazgatójaként (Director of Food & Drink Operations) dolgozott. Feladatai közé tartozott a nemzetközi lánchoz tartozó 4* superior-szálloda vendéglátásának irányítása (konyha, étterem, cukrászat bankett, beszerzés), a részlegvezetők feladatainak meghatározása, a végrehajtás ellenőrzése, éves üzleti terv előkészítése, megvalósítása, alakulásának rendszeres ellenőrzése is. Egyik kedvenc tevékenysége a különleges ételkoncepció kialakítása, a Brain Food (étkezési koncepció, mely a meeting-résztvevők koncentrációját megfelelő szinten tartja) volt. A Zsolnay Kávéház Olives étterem rekonstrukciójának F&B szakmai támogatásában is részt vett.

 

EREDMÉNYEK

1989: mesterszakács

1990: alapitó tagja a francia székhelyű Chaine des Rotisseurs magyarországi szervezetének, Chef Rotisseur.

1991: a Nemzetközi Ínyencparádé (Klagenfurt) vendége; NESTLÉ Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás (Frankfurt, 2 arany); HOGOKA Szálloda és Vendéglátóipari Szakkiállítás (Karlsruhe, Nagy Ezüstplakett); a Fehérsapkás Klub, a Francia Gasztronómiai Klub tagsága.

1993: Szakácsművészeti Világkiállítás (Basel, 2 ezüst díj)

1994: Karlsruhe, aranyérem

1994-1998: a Silhouette étterem a konyhaművészet tízes listáján örökös tag

1996: Venesz József életműdíj; a Chaine des Rotisseurs magyarországi szervezetében elnökségi tag mint konyhaművészeti tanácsadó

1999: mestervizsga-bizottsági elnök

2000: Berlin Bundess Press Ball (Inter-Continental), Berlin Federal Press Ball

2004: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöksége, zsűritag; nemzetközi zsűritag az első magyar Bocuse d’Or versenyen

2006: Chaine des Rotisseurs Maitre Rotisseur

2008: Chaine des Rotisseurs, tiszteletbeli konyhaművészeti tanácsadó

1999-2010: magyar és nemzetközi szakmai versenyek szervezése, WACS (World Association of Chefs Societies), Global Chefs Challenge és IKA delegált zsűritag hazai és külföldi versenyeken

 

TANULMÁNYOK

1979: Vendéglátóipari Szakközépiskola

1984: Felsőfokú Áruforgalmi Szakiskola

 

KÉPZÉSEK

Évente nemzetközi és hazai szakmai, valamint HACCP-tréning

1996: Fidelio F&B program felhasználói képzés

1999: Accounting for non-accountants

 

EGYÉB KÉPESSÉGEK

Nyelvtudás: angol társalgási szint, japán és német szakmai nyelv hallás utáni szövegértés


2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette