Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Kis Zoltán
Vendéglátás Tanszék
óraadó
Kis Zoltán
Elérhetőségek
  • Iroda:1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.
  • Épület:alagsor, Oktató Kabinet
  • Telefon:+36 1 374-6200
  • Belső mellék:271
  • Email:kis.zoltan@uni-bge.hu

Bemutatkozás

1992-ben szakácsként végeztem a Rózsa Ferenc Szakközép és Szakmunkásképző Iskolában (mai Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola), később a Vendéglátóipari, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Szakközépiskolában, azaz a VIK-ben érettségiztem. 17 éven keresztül tevékenykedtem szakács, illetve konyhavezetőként, nem csak Magyarországon, de Németországban, Ausztriában és Skóciában is egyaránt. A Kodolányi János Főiskolán előbb turizmus-vendéglátás szakon majd később emberi-erőforrások szakon szereztem közgazdász diplomát. 2009 és 2017 között a Szinergia Taverna Vendéglátóipari Szakiskolában tanítottam vendéglátóipari gazdálkodás és szakmai számítás tantárgyakat, illetve ételkészítési ismeretek elméletet és gyakorlatot, utóbbit angol nyelven is. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetemen mesterképzésén tanulok, ezúttal az okleveles közgazdásztanár (vendéglátó-idegenforgalom) végzettség megszerzéséért, várhatóan 2020 júniusi befejezéssel. 2010-ben a londoni Westminster Kingsway Collegeban, majd 2015-ben a holland Deltion Collegeban gyűjtöttem oktatási tapasztalatokat, illetve szintén 2015-ben a világ egyik legjobb éttermében, a 3 Michelin csillagos DeLibrije étteremben, Jonnie Boer mellett gyarapítottam szakmai ismereteimet. 2015-ben sikeres szakács mestervizsgát tettem. ; 2014 óta a Vendéglátás Menedzsment Kft. alapítójaként humánerőforrás központú szervezetfejlesztéssel, valamint vendéglátóüzletek gazdálkodásának fejlesztésével foglalkozom, mint szakmai tanácsadó. 2018 januárja óta a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Tanszékén angol nyelvű konyhai gyakorlatokat vezetek. Szintén 2018-tól a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnökeként tevékenykedem. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SkillsHungary csapattagjaként 2018-ban a Budapesten megrendezett Euroskills versenysorozat európai döntője alkalmával a szakácsok versenyének műhelyvezetőként tevékenykedtem, majd 2019-ben a Worldskills világversenyen a szakács szakmai válogatóversenyek szervezője, a vendéglátós szakmai konzorcium szakmai koordinátora, illetve a hazai szakács versenyző szakmai felkészítője voltam. A Technológiai Minisztérium Turizmus és Vendéglátás Ágazati Készségtanács munkájában külsős szakértőként veszek részt. Tagja vagyok a BGE KVIK szakmai tanácsadó testületének, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének, valamint a Pannon Gasztronómiai Akadémiának. 2019-ben megjelent Haszonkulcs – Étteremvezetők Gyakorlati Kézikönyve című könyvem(www.haszonkulcs.hu).

Szakmai életút

  • 2018-2020Budapesti Gazdasági Egyetem – közgazdász tanári mesterképzési szak – hallgató (MA)
  • 2016-2018Kodolányi János Főiskola – közgazdász emberi-erőforrások alapképzési szakon (BA)
  • 2006-2010Kodolányi János Főiskola – közgazdász turizmus-vendéglátás szakon (BA)
  • 2003-2005Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola – érettségi
  • 1992-1995Rózsa Ferenc Vendéglátóipari Szakmunkásképző és Szakközép Iskola – szakács végzettség
  • 2010-2010Szinergia Szakképző Iskola – Készségfejlesztő tanárfelkészítő program -Szakmai, módszertani, pedagógiai továbbképzés
  • 2010-2010Egyesült Királyság, London, Westminster Kingsway College – vendéglátó szaknyelvi továbbképzés (NSZFI TÁMOP 2.2.1-08/1-2008- 002)
  • 2013-2013Szinergia Szakképző Iskola - A szakképzés innovatív pedagógiai módszerei I. Kooperatív pedagógiai módszerek képzés (PL-7724)
  • 2014-2014Bolygó Hollandi borismereti képzés (PA-5041)
  • 2015-2015Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - szakács mesterlevél (NSZFI TÁMOP 2.3.4.B-13/1-2013-0001 „Dolgozva tanulj!” programja)
  • 2017-2017Szabó Péter – Profi előadó képző tréning
  • 2019-2019Weiser István marketignstratéga Könyvírás Mastermind Csoport könyvírói képzés
  • 1995-2009Vendéglátóipari szakmai tevékenységek Magyarországon és külföldön (Németország, Ausztria, Skócia)
  • 2009-2017Szinergia Taverna Vendéglátóipari szakiskola – vendéglátó gazdálkodás, szakmai számítások, ételkészítés elmélet és gyakorlat (magyar és angol nyelven) - oktató
  • 2014-Vendéglátás Menedzsment Kft. alapító, tanácsadó
  • 2018-Budapesti Gazdasági Egyetem – angol nyelvű tankonyhai képzések - óraadó
  • 2018-Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Tanszéke - Szakmai Tanácsadó Testületi tag
  • 2018-2019BGE Alma Mater Tanétterem Kft – ügyvezető
  • 2013-2013Franciaország, Lyon, Bocuse d’Or – incentív szakmai tanulmányút
  • 2015-2015Hollandia, Zwolle, Deltion College – Erasmus szakmai tanulmányút
  • 2015-2015Hollandia, Zwolle, DeLibije – szakmai továbbképzés
  • 2016-2016Bocuse d’Or Budapest 2016 – Norvég versenyzői csapat magyarországi felkészülését segítő szakmai koordinátor
  • 2017-2017Worldskills Abu Dhabi 2017 Magyar Nemzeti Válogató verseny zsűritag – BGE és BVHSZC elismerés
  • 2018-2019MKIK - Euroskills Budapest 2019 – szakács szakma műhelyvezetője, Worldskills Europe elismerés
  • 2019-2020MKIK - Worldskills Kazan 2020 – vendéglátó szakmák koordinátora, szakács felkészítő – Worldskills Organisation elismerés
  • 2019Lengyelország, Poznan – lengyel nemzeti döntő zsűritag – Worldskills Poland elismerés
  • 2016-Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete – rendes tag
  • 2017-Pannon Gasztronómiai Akadémia – rendes tag
  • 2018-Magyar Vendéglátók Ipartestülete – alelnök
  • 2016-2016BKIK – Fogadós szakképesítés (34_811_06) szakmai és vizsgakövetelményeinek kidolgozása
  • 2019-2019Kis, Z. 2019. Haszonkulcs – Étteremvezetők Gyakorlati Kézikönyve (www.haszonkulcs.hu), Halásztelek