Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Vendéglátás Tanszék
főiskolai docens
PhD
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Elérhetőségek

Bemutatkozás

2005-ben okleveles élelmiszer mérnök diplomát szereztem a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán. Az Egyetemi éveim alatt lehetőségem volt egy nemzetközi prediktív mikrobiológiával foglalkozó csapat aktív tagjaként dolgozni, ezért számos nemzetközi mikrobiológiai előre jelző program kialakításában vehettem részt. TDK dolgozatomat is az egyik predektív mikrobiológiai program használatáról és lehetőségeiről írtam, mellyel az Országos TDK versenyen első helyezést értem el. Ezután felvételt nyertem a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar Doktori Iskolájának nappali képzésére. Doktori tanulmányaimat 2005-2008 között a Hűtő és Állatitermék Technológiai Tanszéken töltöttem, ahol ez időszak alatt tanulmányaim és kutatásaim mellett gyakorlatokat vezettem és konzulensi feladatokat is elláttam. Tanulmányaim során egy kétéves szakértői érzékszervi bíráló képzést is elvégeztem angol nyelven. Ezzel párhuzamosan elvégeztem az ELTE jogi szakokleveles mérnök másoddiplomás képzését is, ahol 2008-ban kaptam meg diplomámat. A diplomamunkámat társasházi jogból és annak betarthatóságából írtam. Szakmai angol középfokú nyelvvizsgát tettem gazdálkodás menedzsment területen, majd általános francia nyelvből alapfokú nyelvvizsgát is szereztem PhD fokozatomat igazoló oklevelemet 2009. elején kaptam kézhez, summa cum laude minősítéssel. A PhD munkám címe Műszeres gyors-módszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére volt. Munkámat az egyetemen folytattam, ahol tanítottam és kutattam egyaránt. Pályafutásomat ezután a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (mai nevén NAIK- Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet) Élelmiszerlánc vizsgálati osztályán folytattam, ahol új technológiai eljárások vizsgálata mellett, Európai Uniós projektekben vettem részt és képviseltem az intézetet. 2012-ben csatlakoztam a Turizmus-Vendéglátás Intézet Vendéglátás Tanszékének munkatársaihoz. Jelenleg docensi fokozatban oktatok magyarul és angolul szinte az összes képzésen: FOSZK, Alap- és mesterképzésen. Oktatói munkám mellett a Közgazdásztanár mesterképzés vendéglátás-idegenforgalom specializációfelelőse vagyok, karbantartom a tanszék Facebook oldalát, és a TÁV - és levelező oktatás koordinálásában aktív szerepet játszok, segítem a hallgatók és a tanszéki munkatársak munkáját. Szakterületeim a mikrobiológiai-higiéné, élelmiszer-biztonság, élelmiszer-tudomány, ezeken a területeken angolul és magyarul kutatok és publikálok egyaránt. Szakterületeimen vállalok szakdolgozat és TDK konzulensi feladatokat egyaránt. Oktatott tárgyaim: Mikrobiológiai-higiéné, Élelmianyag, Italismeret, Élvezeti szerek, Ételek és italok a vendéglátásban, Higiéné és élelmiszer-biztonság, Higiénia és táplálkozásismeret.

Fogadóóra

HelyeMikrobiológiai labor II. emelet
Idejeszerda 9:00 – 9:45
Megjegyzésszorgalmi időszakban

Oktatott tantárgy(ak)

  • Egészség- és élelmezéstudományi ismeretek (angol nyelven)
  • Élelmiszer- és italismeret (angol nyelven)
  • Élelmiszer-biztonság és táplálkozási ismeretek (magyar nyelven)
  • Élelmiszer-biztonság és táplálkozástan (magyar és angol nyelven)
  • Ételek és italok a vendéglátásban (magyar és angol nyelven)
  • Gasztronómiai alapismeretek (magyar nyelven)
  • Higiéné és élelmiszerbiztonság (magyar nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 1 (magyar nyelven)

Szakmai életút

  • 2000-2009Budapesti Corvinus Egyetem
  • 2009-2012Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet
  • 2012-Budapesti Gazdasági Egyetem
  • 2005-2010Magyar Mikrobiológiai Társaság tagja

Kutatási területek

  • mikrobiológia
  • higiénia
  • élelmiszer-biztonság
  • élelmiszer eredetű megbetegedés