Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Prosperitas

A Prosperitas folyóiratról


A Prosperitas a Budapesti Gazdasági Egyetem Open Access (OA) folyóirata, amely a gazdálkodástudományok valamennyi tudományágából fogad olyan tanulmányokat, amelyek témája bármilyen módon kapcsolódik a vállalkozások előtt álló problémák és kihívások megoldásához. Így a folyóiratban például, de nem kizárólagosan megjelentetünk menedzsment, üzleti gazdaságtan, pénzügytan, számvitel, fenntarthatóság és környezeti menedzsment, társadalmi felelősségvállalás, humánerőforrás-menedzsment, szervezeti magatartás és pszichológia, vállalkozásmenedzsment, innovációmenedzsment, marketing, külkereskedelem és vendéglátás témájú tanulmányokat. Azokat az írásokat preferáljuk, amelyek hozzájárulnak e diszciplínák fejlődéséhez, miközben a vállalkozások döntéshozói számára a gyakorlatban is kézzelfogható megoldásokat kínálnak. A folyóirat a közép-európai és a kelet-európai régió aktuális üzleti kihívásainak elemzését helyezi előtérbe.

A folyóirat évente 4 számmal jelenik meg. A cikkek DOI azonosítóval rendelkeznek és nyilvánosan hozzáférhető repozitóriumban érhetők el. A folyóiratot jelenleg a ProQuest, az EBSCO és a RePEc indexálja.

Szerzőknek


A folyóirat angol nyelven várja a világ minden tájáról a tanulmányokat, de a közép-európai és a kelet-európai régiót érintő, a gazdálkodástudományok szakterületbe illeszkedő elemzéseket előnyben részesíti. 

A Prosperitas számára beküldött tanulmányra vonatkozóan elvárásunk, hogy az korábban sem részben, sem egészben nem jelent meg sem angolul, sem más nyelven, illetve hogy a tanulmányt sem részben, sem egészben nem töltötték fel más folyóirathoz bírálat céljából.

Szerzőink a tanulmányok szerkesztéséhez szükséges sablont és a bírálati lapot a folyóirat angol nyelvű weboldalán találják meg, ahol egyúttal részletesebb információkat is olvashatnak a folyóiratról.

Szerkesztőbizottság


Főszerkesztő

Krajcsák Zoltán, BGE

krajcsak.zoltan@uni-bge.hu


Szerkesztő

Bánhegyi Mátyás, BGE

banhegyi.matyas@uni-bge.hu


Szerkesztőbizottság

Ábel István, BGE

Bakacsi Gyula, BGE

Bayer Judit, BGE

Csillag Sára, BGE

Gundel János, BGE

Kovács András, BGE

Kovácsné Székely Ilona, BGE

Losoncz Miklós, BGE

Sándorné Kriszt Éva, BGE

Válóczi Marianna, BGE