Stratégia a családi vállalkozásban E-000650/2014/D009 - kompetenciafejlesztő képzés
alt

A képzés célja

A képzés célja a stratégiai koncepció és stratégiaalkotás tématerülethez kapcsolódó, korszerű elméletek megismertetése, továbbá az elméleti alapokra építve szemináriumok és un. Workshop jelleggel azok gyakorlatba történő átültetéséhez szükségek módszerekre építve, mint az esettanulmány-megoldás, csoporttechnika, videó és audiovizuális eszközök használata. A képzést elvégzését követően a képzésben résztvevőé képesek lesznek kritikusan értékelni és alkalmazni a stratégiai vezetés koncepcióit, eszközeit és technikáit egy kisméretű családi vállalkozási környezetben, továbbá elsajátítják, hogyan célszerű elemezni és értékelni a stratégiai célok és szándékok, továbbá a működtetés és az erőforrások tervezése közötti kapcsolatot a stratégia sikeres megvalósítása tekintetében. A képzésben résztvevők megismerve a kisméretű családi vállalkozások kulturális jellemzőinek értékelési módszereit, képessé válnak a családi vállalkozás érintett-szemléletű stratégiai vezetésre, a stratégia megfogalmazására, a jövőbeni gondolkodással és a stratégiai döntéshozási folyamattal kapcsolatos kérdések áttekintésére, menedzselésére.

A képzés főbb jellemzői

Távoktatás
 • MunkarendTávoktatás
 • FinanszírozásÖnköltséges- Ft / félév
 • Képzési szint(E) felnőttképzés
 • HelyszínBudapest
 • NyelvMagyar képzés
 • Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezéseTanusítvány
 • Szükséges végzettségNincs előírt végzettség

Ha ezt a képzést választod...

Ezt a képzést ajánljuk egyrészt a működő családi vállalkozások alapítói, tulajdonosai, vezetői számára, másrészt a leendő vállalkozóknak, akik családi vállalkozás alapításának tervét fontolgatják.

A képzés elvégzését követően a képzésben résztvevők képesek lesznek kritikusan értékelni és alkalmazni a stratégiai vezetés koncepcióit, eszközeit és technikáit egy kisméretű családi vállalkozási környezetben, továbbá elsajátítják, hogyan célszerű elemezni és értékelni a stratégiai célok és szándékok, továbbá a működtetés és az erőforrások tervezése közötti kapcsolatot a stratégia sikeres megvalósítása tekintetében.

Képzési ismeretkörök

Modulok

 • Stratégiai gondolkodás, stratégiai elemzések a családi vállalkozásoknál
 • Stratégiai csoportok, stratégiai eszközök és gyakorlatok
 • Stratégia, mint folyamat és gyakorlat - stratégiai döntéshozatal
 • A családi vállalkozás üzleti stratégia terve, mint az előregondolkodás eszköze

A képzésben résztvevők - megismerve a kisméretű családi vállalkozások kulturális jellemzőinek értékelési módszereit - képessé válnak a családi vállalkozás érintett-szemléletű stratégiai vezetésre, a stratégia megfogalmazására, a jövőbeni gondolkodással és a stratégiai döntéshozási folyamattal kapcsolatos kérdések áttekintésére, menedzselésére.