BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
A gluténmentes étrenddel kapcsolatos ismeretek (gluténmentes ételek, tészták és sütemények készítése) (B/2020/000356) - kompetenciafejlesztő képzés

A képzésről

A képzés sikeres elvégzésével a résztvevők megismerik az emberi szervezetben zajló, táplálkozással összefüggő ismereteket, a gluténérzékenységhez kapcsolódó tudnivalókat, fogalmakat, a gluténmentes táplálkozással összefüggő ismereteket, az alapvető étkezési szokásokat, alapanyagokat, ételkészítési módokat. A program az új ismeretek elsajátításával lehetőséget nyújt a gluténmentes étrendek összeállítására és elkészítésére. A képzés során általános ismeretátadás történik a gluténmentes ételek háztartásban való alkalmazásáról.

A képzés főbb jellemzői

Távoktatás
  • MunkarendTávoktatás
  • FinanszírozásÖnköltséges-
  • Képzési szint(E) felnőttképzés
  • HelyszínBudapest
  • NyelvMagyar képzés
  • Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezéseTanúsítvány

Ha ezt a képzést választod...

A képzési program elsősorban az érintett fogyasztó réteg számára készült, továbbá mindazoknak, akik nem rendelkeznek ilyen irányú ismeretekkel és szeretnék elsajátítani azokat a kompetenciákat, amelyek szükségesek a gluténmentes táplálkozás megismeréséhez akár megelőzés céljából.

A képzést bárki elvégezheti, aki érdeklődik a téma iránt és tapasztalatot kíván szerezni a korszerű gluténmentes ételkészítésben.


A képzés tartalma

Modulok:

Élelmi anyagismeret és táplálkozástani ismeretek, a gluténmentes diéta alapjai

Konyhai alapfogalmak, főbb konyhatechnológiai eljárások

Gluténmentes melegkonyhai ételek készítése

Gluténmentes cukrászati termékek készítése

A képzés elvégzését követően a résztvevők az alábbi kompetenciákat szerzik meg:

megismerik a gluténmentes étrenddel kapcsolatos alapfogalmakat;

megtanulják a gabonák összetételét, táplálkozás élettani jelentőségét, felszívódását, a felszívódás hiányának egészségre gyakorolt káros hatását;

a kapott ismeretek alapján képessé válnak az alapanyagokra, és az általuk fogyasztott ételek és italok összetételére, előállítására, a lehetséges keresztszennyeződésre odafigyelésre;

megismerik a főbb konyhatechnológiai eljárásokat, az ételfőcsoportokat;

képesek lesznek önállóan a gluténmentes ételek (előételek, főételek és befejező fogások) előkészítésére és gluténmentes változatban elkészítésére;

elsajátítják a cukrászati alaptészták elkészítését gluténmentes változatban és képet kapnak a különféle járulékos anyagokat tartalmazó gluténmentes péksütemények és kenyerek készítéséről;

megismerik a higiéniai előírások maximális betartását követelő, hatékony munkavégzésre vonatkozó előírásokat és alkalmazásukat.


További információk

Képzési idő: 30 óra  

Munkarend: változó

Képzése helye: 1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.

Képzés díja: Kérje személyre szabott ajánlatunkat tréningjeinkre az árajánlatkérő lap elküldésével!

Jelentkezéshez szükséges végzettség: nincs

A jelentkezési lap ITT érhető el.

A képzéssel foglalkozó kollégánk elérhetősége:

Jablonszki Adrienn felnőttképzési kiemelt ügyintéző

• Telefon: +36 1 469 6702

• E-mail: felnottkepzes@uni-bge.hu



2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette