BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Csúcsgasztronómia menedzser

A képzésről

A képzés célja olyan gasztronómiai, élelmianyagismereti, konyhaművészeti és konyhatechnológiai elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, és nemzetgazdasági szinten is jelentős szakember-utánpótlás biztosítása, akik képesek a vendéglátás területén, különböző munkakörökben (elsősorban vendéglátó vállalkozások vezetése területén) az operatív tervezési, szervezési, üzemelési feladatokat magas szinten, a modern gasztronómiai irányzatok ismeretében, a piac igényeinek megfelelően vendégközpontúan elvégezni. Fontos célunk olyan tudás átadása, amelynek birtokában a végzettek alkalmassá válnak a folyamatos önképzésre.

A képzés főbb jellemzői

Levelező
  • MunkarendLevelező
  • FinanszírozásÖnköltséges420.000 Ft/félév
  • Képzési szint(T) szakirányú továbbképzés
  • HelyszínBudapest
  • NyelvMagyar képzés
  • Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezéseCsúcsgasztronómia menedzser
  • Szükséges végzettségturizmus-vendéglátás, kereskedelem-marketing, üzleti szakoktató vagy élelmiszermérnöki alapképzésen szerzett oklevél (BA, BSC)

Ha ezt a képzést választod...

Kinek ajánljuk?

Azoknak ajánljuk a képzést, akik a vendéglátás területén kiemelkedő szakmai tudást szeretnének megszerezni a gasztronómia, az élelmianyagismeret, a konyhaművészet és a konyhatechnológia területén

A képzés tartalma

Az ismeretek ellenőrzési rendszere: az egyes tárgyakat a tanterv szerint gyakorlati jegy, vagy kollokvium zárja. Sikeres teljesítésükkel a hallgatók abszolutóriumot szereznek.

A hallgatóknak szakdolgozatot kell készíteniük. A záróvizsga a két opponens által elfogadott szakdolgozat prezentáció keretében történő megvédéséből áll.

Elhelyezkedési lehetőségek

A szakképzettséget azonnal alkalmazni lehet minden igényes, vagy igényessé fejlesztendő vendéglátó-ipari üzletben. Egyrészt azért, mert a tananyag tartalma és a kiemelkedő elméleti tudással és szakmai gyakorlattal rendelkező oktatók ezt lehetővé teszik, másrészt azért, mert az oktatás módszertana gyakorlat-orientált. A vendéglátás tevékenységrendszerében a vendéglátóipari főfolyamatok közül elsősorban a termelés és értékesítés folyamatok kerülnek oktatásra és elsajátításra a képzés során. A képzésben, elsősorban a gyakorlati tárgyak oktatásában az egyetem oktatóin kívül részt vesznek a szakma neves, hazai és nemzetközi szinten elismert képviselői is, ezzel is biztosítva a naprakész, piacképes tudásanyag átadását.

További információk

Képzési idő: 2 félév

Munkarend: levelező (pénteken 15.00-20.00-ig, szombaton 8.00-18.00-ig)

Képzés díja: 420.000 Ft/félév (Az önköltséget 2 részletben kell befizetni. Az őszi félévben a díj 45 %-át szeptember elején, a fennmaradó 55 %-ot pedig október 20-ig. A tavaszi félévben a díj 45 %-át február elején, a fennmaradó 55 %-ot pedig március 20-ig.)

A képzés iskolarendszerben, hallgatói jogviszony keretében zajlik, ezért Diákhitel is igényelhető.

Képzés helye: 1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.

Képzési és kimeneti követelmény

Képzés várható indulása: 2025-ben nem indul

Felsőfokú végzettségét tanúsító oklevélének másolatát szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.

Az eredeti oklevelet a beiratkozás alkalmával kérjük bemutatni.

Jelentkezés feltétele: 9.000.- forint felvételi eljárási díj befizetése

Számlaszám: OTP 11784009-22236775-00000000

Utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni az Ön nevét és a képzés megnevezését.

Az utalást igazoló bizonylatot szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.

Szakirányú továbbképzésekkel foglalkozó kollégáink elérhetősége:

Papadopuloszné Nagy Andrea oktatásszervező

telefon: +36 1 469 6767

Kecskés Magdolna oktatásszervező

telefon: +36 1 469 6600/6912

e-mail: szakiranyu@uni-bge.hu

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette