Business Mentor
alt

A képzés célja

A képzés célja, hogy a jelentkezők megismerjék az üzleti mentorálás folyamatát, eszköztárát és ezáltal képessé váljanak a KKV szektor tulajdonosainak és vezetőinek számára, a vállalatvezetési szemlélet és kultúra fejlődésének elősegítéséhez, a tudatosabb és megalapozottabb cégfejlesztéshez. A jelentkezők képessé válnak a fejlesztési folyamatok külső szereplőként történő facilitására, hozzájárulva a folyamatban résztvevő partner személyes és szervezeti fejlődéséhez. A képzés erősségei: egyéni szakmai tapasztalatait és megszerzett tudását figyelembe vesszük; a képzés gyakorlat orientált, tréning jellegű; a képzésen vállalkozói tapasztalattal rendelkező és vállalkozásokkal foglalkozó szakemberek oktatnak, így biztos lehet abban, hogy tanulmányai során a gyakorlatban is hasznosítható.

A képzés főbb jellemzői

Levelező
  • MunkarendLevelező
  • FinanszírozásÖnköltséges300.000 Ft / félév
  • Képzési szint(T) szakirányú továbbképzés
  • HelyszínBudapest
  • NyelvMagyar képzés
  • Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezéseBusiness Mentor
  • Szükséges végzettségA további információk pontban felsorolt képzési területek bármelyikén szerzett oklevél. Továbbá releváns, legalább 3 év szakmai / vállalkozói / segítői / tanácsadói tapasztalat, igazolással.

Ha ezt a képzést választod...

A képzésen végzett hallgatók képessé válnak az üzleti élet szereplői számára üzleti témájú mentorálási folyamat nyújtására és vezetésére (1), ezzel elősegítve az üzleti ügyfelek személyes és szakmai fejlődését (2), valamint az ügyfél vállalkozásának előre lépését (3), továbbá képessé válnak az ügyfelek célkitűzésének és céljainak elérését támogatni, segíteni és az odavezető úton irányt mutatni (4). A képzésen olyan elméleti és gyakorlati ismereteket és saját élményre alapuló tapasztalatot szerezhetnek a hallgatók, amelyek hozzájárulnak a sikeres üzleti mentorálási folyamatok vezetéséhez. 

Az üzleti mentor, a jövő szakembere

A digitalizálódó és gyorsuló világunk másik pólusaként jelenik meg a személyes, az egyénre szabott támogatás igénye. Igaz ez az egyéni szféránkra ugyanúgy, mint a munkánkra. A gazdasági vállalkozások tulajdonosai és vezetői is ezzel néznek szembe; a folyamatok egyre komplexebbek és gyorsabbak, a kollégák gyorsan cserélődnek, a vezetők is egyre kevésbé tudják teljes mélységében átlátni és megérteni gazdálkodásukat, amely ahhoz vezet, hogy támogatóra lenne szükségük. 

Az üzleti mentor egy olyan támogató, aki nem kiszámolja, megmondja a vállalat tulajdonosának, vezetőjének az adott helyzetben megfelelő választ. Ehelyett együtt él a céggel, megismeri magát a vezetőt, rámutat arra, hogy milyen személyes és /vagy vezetői kompetenciái fejlesztendők. Ugyanakkor olyan releváns szakmai tudással is rendelkezik ez a támogató, ami megfelelő alapot nyújt a vezetőnek ahhoz, hogy együtt gondolkozzanak és dolgozzanak olyan üzletiviteli, gazdasági kérdésekben, ahol a vezető úgy érzi, hogy elakadt, nem tud vagy nem mer döntéseket hozni. Az üzleti mentor lényegében egy coach és gazdasági szakember ötvözete. 

Üzleti mentor célja vállalati oldalról és szakember oldalról

Az üzleti mentor nem tanácsadó. A tanácsadó még ha keretszerződéssel is dolgozik a cégnek jellemzően projekt jellegű feladatokra, vagy aktuális vagy éppen akut kérdésekre ad konkrét választ. A coach kérdéseivel személyes és vezetői kompetenciák fejlesztésében támogatja a vezetést. Az üzleti mentor ezeken túlmenően a megújulásban, fejlődésben segíti az adott személyt és vállalatát, kérdéseivel rávilágít az innováció, előrelépés és az egyéni fejlődés lehetőségeire, amivel eddig a vezető nem akart vagy nem tudott szembesülni. Emellett biztosítja azt a gazdasági-szakmai hátteret, hogy a vezető az adott témában szakmailag is helytálló következtetéseket vonjon le, döntéseket hozzon meg. 

A KKV szektor vállalatainak, tulajdonosainak és vezetőinek szemszögéből tekintve, az üzleti mentor megjelenése és elterjedése hozzájárulhat a KKV szektor tulajdonosainak és vezetőinek vállalatvezetési szemléletétének és kultúrájának fejlődéséhez, egy tudatosabb és megalapozottabb cégfejlesztéshez. Ez hosszútávon a KKV szektor megerősödését eredményezheti. Az üzleti mentorálás folyamata értékteremtő folyamat. 

Képzési ismeretkörök

A képzés során három ismeretkörbe tartozó tudásanyagot sajátíthatnak el hallgatók: 

  1. alapozó ismereteket, mint pénzügy, piac és marketing, stratégia és menedzsment; 
  2. szakmai alapozó ismereteket, mint konfliktuskezelés és problémamegoldás, személyközi kommunikáció, mentori önismereti-, illetve tanácsadási és tárgyalástechnikai alapismeretek; és
  3. szakmai speciális ismereteket, mint a mentorálás alapjait, folyamatát és mentorálási modellekkel kapcsolatos ismereteket, továbbá megismerhetik az ehhez szükséges mentori eszköztárat.