A kutatócsoport tagjai a „Ki mit tesz, tehetne még, és hogyan?” kérdésekre keresik a választ elsősorban a turizmus és vendéglátás területén, amely számos környezeti, társadalmi és gazdasági kihívással jár. Tevékenységük fenntarthatósági stratégiák elemzésére, helyzetértékelésre, a lehetőségek elemzésére, zöld üzleti gyakorlatok összegyűjtésére terjed ki. Témáik elsősorban a szállás- és szállodai szolgáltatásokkal, éttermek és vendéglátás üzemeltetésével kapcsolatosak, egy-egy mintaétrend környezeti hatásának elemzésére vonatkoznak, a szállodai dolgozók együttműködésére a fenntarthatósági stratégia megvalósításában, a helyi értékek, termékek és kultúra támogatására, mesterséges intelligencia alkalmazására. Kiemelt témáik a hulladékkezelés, a helyi közösségek szerepe, a tudatosság növelése, a módszertani fejlesztés (a környezeti terhelés mérésének számszerűsítése, az életciklus-értékelés eljárás, összehasonlító elemzések a döntések támogatásához). A kutatás adatigénye nagy, munkánkat az üzleti partnerekkel és szakértőkkel való együttműködés és a hallgatók kutatásba való bevonása jellemzi.
A kutatócsoport tagjai: Erdélyi Éva, Avató Judit, Karakasné Morvay Klára és Mannheim Viktória (Debreceni Egyetem)
A TKP2021-NKTA-44 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a Tématerületi Kiválósági Program 2021 (TKP2021-NKTA) pályázati program finanszírozásában valósul meg.