Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2020. novemberi sajtómegjelenések

Csütörtökön veszi kezdetét a Fiatal Vállalkozók Hete

A Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában Prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora beszélt a ma induló Fiatal Vállakozók hete kapcsán, amely a járvány miatt ezúttal online, olyan témákkal várja az érdeklődőket, mint az innováció, a fenntarthatóság, a szellemi tulajdon védelme, az űrkutatás, vagy a család. A 13. alkalommal megtartott rendezvényen ezúttal is a legsikeresebb magyar vállalkozók adnak elő. Feltehetően arról is beszélnek majd, hogy ők hogyan birkóznak a pandémia gazdasági hatásaival.

A Prof. Dr. Heidrich Balázzsal és Kovács Patrikkal, a Fiatal Vállakozók Országos Szövetségének elnökével készült beszélgetés az alábbi linken 18:31:46-tól meghallgatható.

Kossuth Rádió-A nap kérdése (18:31:46-tól) (2020. november 17.)


Hogyan befolyásolja az épített környezetünk a hangulatunkat? - Megújult a PSZK Aulája

Az M5 Novum című tudományos műsorának legújabb adásában bemutatja a BGE PSZK felújított Auláját. A riportban többek között szó esik a beruházás során kialakított innovatív építészeti és környezetvédelmi megoldásokról, megszólal Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja, Pásztor József építészvezető és a PSZK Hallgatói Önkormányzatának tagjai.

Az összeállítás az alábbi linken 08:19-től megtekinthető.

M5-Novum (2020. november 15.)


Riasztóan kevés fiatal gondolkodik vállalkozásban – podcast Radácsi Lászlóval

Mi lett az egyetemi padokból egyből felsővezetői székbe ülő közgazdász-nemzedékkel? Vonzó-e a vállalkozói pálya a mai egyetemistáknak? Miért kell egy vállalatnak boldogságot teremtenie maga körül?

Többek között ezekről is kérdezték dr. Radácsi Lászlót, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) stratégiai és innovációs rektorhelyettesét az alábbi linken elérhető podcastban.

Reaktor.hu (2020. november 10.)


Felhőben járva

Teljesen online oktatásra és számonkérésre kellett átállniuk az egyetemeknek a járvány miatt. Az oktatók ugyanakkor lehetőséget is látnak ebben a számonkérés tartalmának átalakítására. A felsőoktatásban végül is nem annyira idegen egy-egy online előadás, az eszközrendszer is megvan a távoktatáshoz mindkét (oktatói és hallgatói) részről, és a platformok is adottak. A cikkben dr. Csillag Sára, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának dékánja elmondta, hogy a BGE-n több éve foglalkoznak online módszertannal és tananyagokkal – ebben az értelemben az intézmény és maguk az oktatók is felkészültek voltak már tavasszal a hirtelen váltásra. Ennek ellenére sok munkát, innovációt és kitartást, elkötelezettséget kívánt az átállás mind az oktatóktól, mind az oktatást támogató kollégáktól. E tapasztalatok alapján, de arra is figyelve, hogy nem minden foglalkozás működik jól online, ősszel hibrid formában kezdődött az oktatás a BGE-n: az előadások előre rögzített módon voltak hallgathatók, a szemináriumokat, gyakorlatokat jelenléti formában tartották meg.

HVG-Diploma 2021 - Felsőoktatási rangsor (41-43. oldal) (2020. november 19.)


Ők otthagyták a régi munkahelyük: most többet dolgoznak, de sosem térnének vissza

Többet dolgoznak, mint egy átlagos munkavállaló, a munka és magánélet összeegyeztetése is kihívásokkal teli, mégse váltanának vissza alkalmazotti létre a szabadúszók. Ez derült ki többek között a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) zajló kutatásból, amely az érintettek és a szabadúszást csak tervezők számára is hasznos eredményeket hozott. Kiderült továbbá, hogy a mintába került szabadúszók magasan az átlagon felül képzettek, az ügyfélelégedettség kiemelkedően fontos számukra, esetükben a továbbajánlás minden más értékesítési csatornánál fontosabb. A legfontosabb motivációjuk a munkában elérhető öröm, a személyes szabadság és célok elérése mellett az ügyfelekkel való partneri viszony. A munka és a magánélet összeegyeztetése nem lehetetlen számukra, a szabadúszás éppen hogy megkönnyíti a szervezést.

A BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ által végzett, a hazai freelancereket vizsgáló kutatás további eredményei a fenti cikkben olvashatók.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/ok-otthagytak-regi-munkahelyuk-most-tobbet-dolgoznak-de-sosem-ternenek-vissza.1106236.html

Penzcentrum.hu (2020. november 19.)

További megjelenések:

HRPortal.hu

Profitline.hu

Uzletem.hu

Vas Népe: 2020. december 1. (9. oldal)


Hogyan hatott a szabadúszó munkavállalókra és a munkaerő kölcsönzésre a koronavírus okozta gazdasági válság?

Többet dolgoznak, mint egy átlagos munkavállaló, a munka és magánélet összeegyeztetése is kihívásokkal teli, mégse váltanának vissza alkalmazotti létre a szabadúszók. Ez derült ki többek között a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) zajló kutatásból, amely az érintettek és a szabadúszást csak tervezők számára is hasznos eredményeket hozott. Kiderült továbbá, hogy a mintába került szabadúszók magasan az átlagon felül képzettek, az ügyfélelégedettség kiemelkedően fontos számukra, esetükben a továbbajánlás minden más értékesítési csatornánál fontosabb. A legfontosabb motivációjuk a munkában elérhető öröm, a személyes szabadság és célok elérése mellett az ügyfelekkel való partneri viszony. A munka és a magánélet összeegyeztetése nem lehetetlen számukra, a szabadúszás éppen hogy megkönnyíti a szervezést.

A BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ által végzett, a hazai freelancereket vizsgáló kutatás kapcsán készült a beszélgetés a Kossuth Rádió Napközben című délelőtti műsorában, amelyben a fenti téma kapcsán a munkaerő kölcsönzésről is beszélgettek a résztvevők: Timár Gigi, a BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központjának igazgatója, Dénes Rajmund Roland, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnöke és Majsai Richárd szabadúszó.

A beszélgetés az alábbi linken 09:35:30-tól meghallgatható.

Kossuth Rádió-Napközben (09:35:30-tól) (2020. november 25.)


Intézményi rangsor

A Felsőoktatási Rangsor abszolút egyetemi-főiskolai rangsora a magyarországi alap- és/vagy osztatlan képzést meghirdető egyetemeket és főiskolákat hasonlítja össze és állítja sorrendbe a hallgatói, oktatói kiválóság, az elhelyezkedési mutatók és a nemzetközi mobilitás adatai alapján. Nem szerepelnek benne azok az intézmények, amelyeknek 2020-as felsőoktatási felvételi általános eljárása során nem volt legalább 10 nappalis alap- vagy osztatlan szakos felvett hallgatója. Nem veszik figyelembe a hitéleti képzéseket és nem rangsorolják azokat az intézményeket sem, amelyeknek főleg művészeti vagy művészetközvetítés képzési területen vannak hallgatóik. Így végül az idén 32 egyetemet és főiskolát vettek számba. A rangsor az aktuális intézményi struktúrát tükrözi. A rangsor élén az Állatorvostudományi Egyetem (ATE) végzett, megelőzve a tavalyi első Corvinust – a kettejük közti különbség az idén is minimális. Őket a Műegyetem (BME), a Semmelweis Egyetem (SE) és az ELTE követi. A hatodik Pázmány (PPKE) mögött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) áll. Az első tízet a Pécsi (PTE) és Debreceni (DE) Tudományegyetem zárja. Természetesen nagyon különböző intézményekről van szó, így az összehasonlításuk is csak korlátokkal végezhető el.

A magyar munkaerőpiacon komoly értéke van a képzett, motivált munkaerőnek. A diplomások döntő része a végzést követően könnyen és gyorsan el tud helyezkedni – jellemzően két hónap az átlagos munkába állási idő. Mivel a diplomás pályakövetési rendszernek jelenleg csak a 2017. decemberi adatai férhetők hozzá, a táblázatban szereplő konkrét átlagos bérösszegek nem fejezik ki a mai munkaerőpiaci valóságot. A modell szerint két olyan felsőoktatási intézmény is lehet, ahol a friss diplomások bére meghaladja az 500 ezer forintot 2020-ban, és további 8 esetben várható 400 ezer forintnál magasabb kezdő átlagbér. A legmagasabb induló keresetet a BME és a Corvinus hallgatói érik el, őket az NKE, az Óbudai Egyetem (OE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) frissen végzett hallgatói követik.

Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 (86-88. oldal) (2020. november 5.)


A tíz legnépszerűbb szak

Tíz képzési terület legnépszerűbb szakjain végzett diplomások munkaerőpiaci lehetőségeit vázolták fel a csatolt cikkben röviden. Mivel a kiadvány szerkesztésekor nem volt elérhető a legfrissebb diplomás pályakövetési adatsor, ezért a tavaly közölt számokat - modellként - korrigálták a KSH által évről-évre közölt béremelkedéssel. A szakonként a 3 legmagasabb diplomás átlagbért ígérő intézményt rangsorolták. A gazdaságtudományok képzési területen a gazdálkodási és menedzsment szak esetében a BGE PSZK a harmadik helyre került.

Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 (255-257. oldal) (2020. november 5.)


A versenyképesebb felsőoktatás

Az idén még inkább igaz, hogy jobbak a hallgatók körülményei: javultak az infrastrukturális feltételek, magasabbak az ösztöndíjak és megduplázódott a szabad felhasználású diákhitel havi összege is. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezését segítő korlátozások miatt mindez fenntartásokkal értelmezhető, a digitális átállással pedig a diákoknak többletterhei is keletkeztek. Életre szóló döntést hoznak meg a fiatalok és családjaik, amikor arról döntenek, hogy melyik intézmény(ek)be jelentkezzenek, esetleg – például többletpontok reményében – szakképzésben tanuljanak-e tovább. Bár élethosszig tartó tanulásról beszélünk, a felnőtt lét meghatározói azok a képzőhelyek, ahol a fiatalok megkezdik tanulmányaikat. Éppen ezért érdemes áttekinteni, hogy milyen feltételek és szempontok játszhatnak szerepet a döntésben. A csatolt cikk a felsőoktatási intézmények modellváltásáról és a különböző intézményi szervezetátalakításokról is ír, többek között arról, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi kara a Pannon Egyetem része lett. Mindezen változásokat a rangsorokban lekövetve szerepeltetik.

Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 (18-21. oldal) (2020. november 5.)


Gazdaságtudományok képzési terület

A csatolt cikk számba veszi a gazdaságtudományok képzési területre való bekerülési esélyeket, a ponthatárokat és a diplomaszerzés utáni kezdő béreket. Közel 11 ezer felvételizőből, aki a gazdaságtudományok képzési területet választotta első helyen, több mint 8300-at vettek fel. Közülük kétezernél is többen a Corvinust választották, de a BGE PSZK-ra és az ELTE GTI-re is sokan jelentkeztek. A PTE, a BGE és az SZTE hallgatóinak ennél kevesebb pont és valamivel rosszabb érettségi is elegendő lehetett, de a középfokú komplex nyelvvizsga itt is szinte általános. A turizmus-vendéglátás alapszak esetén – az ELTE GTI nem hirdeti ezt a képzést – a Corvinus diákjainak teljesítménye emelkedik ki. Ugyanakkor a felsőfokú (C1) nyelvvizsgát szerzők aránya az ME-GTK-n és a PTE-GTK-n a legmagasabb, 25 százalék. A legtöbb hallgatót ennél a képzésnél a BGE KVIK fogadta, 614-et, tehát az összes felvett diák felét.

A gazdaságtudományi diploma nagyon jól hasznosítható, nem csoda, ha a végzetteknek csak a 28 százaléka tanul tovább mesterszakon. A döntő többség dolgozni kezd (66 százalék) és vannak, akik munka mellett tanulnak tovább (9 százalék). A budapesti képzőhelyek (Corvinus, BGE, BME) végzettjeinek kezdő bére átlagosan 400 ezer forint körül volt az elmúlt években, de a többi egyetem végzőseit is jó lehetőségek várják.

Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 (139. oldal) (2020. november 5.)


Informatika képzési terület

A csatolt cikk számba veszi az informatika képzési területre való bekerülési esélyeket, a ponthatárokat és a diplomaszerzés utáni kezdő béreket. Informatika képzési területre 5700 tanuló jelentkezett első helyen, 70 százalékuk be is került a választott helyre. Közel 4600 jelentkezőt vettek végül fel ezen a képzési területen alapképzésre. Bár az informatikai képzés jelentős része is Budapesten összpontosul (elsősorban a BME-VIK, az OE-NIK és az ELTE-IK miatt), a legtöbb hallgatót vonzó intézmények között a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem is elöl áll. A képzési terület három nagyobb alapszakja közül a mérnökinformatikus képzésre 1940, a programtervező informatikus képzésre 1371, a gazdaságinformatikus képzésre 991 főt vettek fel. Érdekes, hogy a külföldi hallgatók aránya Debrecenben a legjelentősebb, a DE-IK-n ez 27 százalék. A rangsorban a BGE PSZK a 12. helyen szerepel.

Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 (148-150. oldal) (2020. november 5.)


Bölcsészettudományi képzési terület

A csatolt cikk számba veszi a bölcsészettudományi képzési területre való bekerülési esélyeket, a ponthatárokat és a diplomaszerzés utáni kezdő béreket. özel hatezren felvételiztek a bölcsészettudományi képzési területre első helyen, közülük majdnem 4500 jelentkezőt vettek fel. A képzés alapvetően Budapesten összpontosul, hiszen közel 3000-en itt kezdik meg a tanulmányaikat. A legnagyobb képzőhelyek az ELTE BTK, a Károli BTK, az ELTE PPK, a Pázmány BTK. A jelentkezők közül 1250-en kezdik meg a tanulmányait az ELTE BTK-n, utána a KRE BTK és az ELTE PPK vette fel a legtöbb gólyát. A pszichológia évek óta a legnépszerűbb szak, hiszen közel 2400 első helyes jelentkezőt fogadott, akik közül 975 került be a vágyott képzésre. Az anglisztikára 1032 első helyes jelentkezés érkezett, közülük 1005-öt vettek fel. A harmadik legnépszerűbb közösségszervezésre mintegy 500 jelentkezés érkezett, a felvett hallgatók száma 450-nél is több. A bölcsészképzésben több helyen is van lehetőség nemzetközi környezetben tanulni, az ELTE BTK-n például minden ötödik anglisztika szakos hallgató külföldről érkezett. A rangsorban a BGE KVIK a 14. helyen szerepel.

Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 (255-257. oldal) (2020. november 5.)


Élenjárók

Elkészült a HVG legújabb rangsorkiadványa, amely az egyetemek és főiskolák toplistáját közli. A rangsorok is azt mutatják, hogy a legjobb diákokat a fővárosi intézmények vonzzák, így a hallgatói rangsorban az első öt helyen budapesti egyetemek szerepelnek, megosztott első hellyel a Műegyetem és az ELTE. A kari hallgatói rangsor még erőteljesebb fővárosi dominanciát mutat, az első tízbe egyetlen vidéki kar sem került be, s az első húszba is csak a pécsi orvoskar. A messze a legtöbb hallgatót vonzó gazdaságtudományi képzésterületen a hallgatói rangsorban három vidéki kar tudott bekerülni az első tízbe, a debreceni a dobogóra is felfért. A Corvinus már említett Gazdálkodástudományi Karához felzárkózott az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete, ahová szintén kiváló hallgatók jutottak be. De nagyon jó a diákfelhozatala a Budapesti Gazdasági Egyetem karainak is, amelyek éppen az inkább gyakorlatközpontú oktatói kar miatt az oktatói rangsorokban hátrébb helyezkednek el.

HVG-Diploma 2021-Felsőoktatási rangsor (44. oldal) (2020. november 17.)


Kollégiumok: a hallgatók méltányosságot kérnek

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) méltányosságot kér a felsőoktatásért felelős államtitkártól azoknak a hallgatóknak, akik életvitelszerűen élnek a kollégiumokban, ilyenek például azok, akik munkavállalók, és elveszítenék az állásukat, ha nem maradhatnának. A kollégiumhasználattal kapcsolatos javaslataikat a hallgatói szervezet információi szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) beépíti az ágazati ajánlásokba, amelyeket majd elküldenek a felsőoktatási intézmények számára. A tárca a részletszabályozásról tegnap egyeztetett a felsőoktatási intézmények rektoraival. Az ITM azt közölte lapunkkal, hogy a szabályok kidolgozása folyamatban van. A hallgatók körében van némi pánik, hogy mi lesz velük, de a mostani egy jóval humánusabb eljárás lehet, mint a tavasszal, mert a gazdaság megóvása is előtérbe került – mondta Budai Marcell, a HÖOK sajtótitkára. Elvétve, de van olyan kollégium, amelyik már dátumhoz kötötte a kiköltözés idejét. A legtöbb intézmény kivár. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem is azt közölte, hogy egyelőre senkinek nem kell elhagynia a kollégiumot, megvárják a részletszabályokat az ITM-től.

Világgazdaság (3. oldal) (2020. november 12.)


Személyes oktatás nem lesz de kik maradhatnak a kollégiumokban?

A hirtelen jött döntés alapján az egyetemistáknak újra ki kell költözniük a kollégiumokból. Mit lehet tudni a szabályokról, kik maradhatnak a szobáikban? Az Eduline az egyetemeket kérdezte a döntésekről. A Corvinus ebben az félévben nem fogadott külföldi hallgatókat a kollégiumok, mert az ő esetükben alapból nem lett volna biztosított, hogy egy nap alatt magyarországi lakcímre tudjanak költözni. A határon túli magyar hallgatóknak pedig írásban kellett nyilatkozniuk arról, hogy szükség esetén egy nap alatt magyarországi lakcímre tudnak kiköltözni a kollégiumokból. A méltányossági kérelemmel kapcsolatban azt mondták, ha a megjelenő kormányrendelet mégis lehetővé teszi, természetesen meg fogják vizsgálni a méltányossági alapon történő elhelyezés/támogatás lehetőségét. A BGE a kollégiumokkal kapcsolatban azt írta, hogy várhatóan a hét második felében teszik közzé az épületek látogatására és a vizsgaidőszakra vonatkozó részletszabályokat. A Miskolci Egyetem Facebook-oldalán tette közzé a rektori utasítást, melyben kitérnek a kollégiumokra is. Itt az olvasható, hogy a hallgatóknak 2020. november 14-én 16.00 óráig kell kiköltözniük. A Szegedi Tudományegyetem honlapján azt írják, hogy minden hallgató, aki magyar állampolgár 2020. november 15. napjáig köteles az egyetemi kollégiumi épületből kiköltözni. Amennyiben nem tudjátok a fenti határidőre a lakhatását – kollégiumi elhelyezés hiányában – megoldani, akkor kérelmet adhattok be a kollégium vezetőjének a további elhelyezés miatt. A nem magyar állampolgároknak a kollégiumi elhelyezés továbbra is biztosítva lesz – írják közleményükben. Az ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Facebook-oldalán azt az információt tették közzé, hogy a szerdán Neptunban is tájékoztatják a hallgatókat. 

https://eduline.hu/felsooktatas/20201111_kikoltozes_az_egyetemi_kollegiumokbol

Eduline.hu (2020. november 11.)


Elhunyt az idei Gundel-díjazott

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) szomorú hírt osztott meg, miszerint november 5-én elhunyt dr. Csizmadia László, a BGE KVIK nyugalmazott főigazgatója. Az idei évben az MVI által alapított komoly szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj egyik díjazottja volt. Jogi végzettsége után megszerezte a szakács, felszolgáló, portás szakmai képesítéseket is. A HungarHotels egri Önelszámoló igazgatói székét váltotta fel 1968-ban a főiskola elődintézményének docensi székéért. Kezdetben a Vendéglátás Szervezése Tanszéken tanszék hallgatóit képezte, majd főiskolai tanárként átvette 1995-ben az Idegenforgalmi Tanszék, valamint a Vendéglátó és Idegenforgalmi Intézet vezetését. Nagy szerepet vállalt a főiskola eurokonform idegenforgalmi tanterveinek kidolgozásában és magyar, német, angol nyelven való bevezetésében, valamint a főiskola nemzetközi kapcsolatainak kiépítésében is. Több társadalmi és szakmai szervezet tagja volt. A BGE Arany Pecsétgyűrű kitüntetés birtokosa.

http://turizmusonline.hu/cikk/elhunyt_az_idei_gundel_dijazott

Turizmus.com (2020. november 6.)

További megjelenések:

Sokszinuvidek.24.hu

Turizmus.com


Végső búcsú dr. Csizmadia Lászlótól

A szakma által jól ismert és tisztelt dr. Csizmadia László 2020. november 5-én életének 84. évében hunyt el. A jeles turisztikai szakember a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának egykori főigazgatója, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének egykori elnöke, az ÉTA egykori és a Summa Vitae Alapítvány jelenlegi kuratóriumi elnöke, egykori önkormányzati képviselő és több magasrangú szakmai és közéleti kitüntetés tulajdonosa volt. A nagyrabecsült turisztikai szakember temetési szertartása november 28-án Piliscsabán lesz.

http://turizmusonline.hu/belfold/cikk/vegso_bucsu_dr__csizmadia_laszlotol

Turizmusonline.hu (2020. november 18.)

További megjelenés:

Turizmus.com


Elhunyt Bokody József

Életének 93. évében, hosszan tartó, súlyos betegség következtében elhunyt Bokody József, a vízi túrázás és a természetjárás ismert és elismert szakértője, az Országos Kéktúra mozgalom egyik alapítója. Bokody József az Országos Idegenforgalmi Hivatalban és a Dunakanyar Intéző Bizottságnál, majd ezek utódszervezeteinél szolgálta a vízi turizmus ügyét, évtizedeken át, egészen a 2000-es évek elejéig. 2002-től a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán a szakirányként választható vízitúra szervező és túravezető tanfolyam vezetője és előadója volt. Vízi-turisztikai szakértőként számos cikket publikált tudományos folyóiratokban és szakmai magazinokban, s szerzőként jegyez számos szakkönyvet is. Bokody József volt a Nemzetközi Duna Túra egyik ötletadója, a Magyar Hidrológiai Társaság Vízügyi Történeti Bizottságának tiszteletbeli tagja, az Országos Kéktúra mozgalom egyik alapítója, a Nemzetközi Tisza Túra kezdeményezője, valamint éveken át a Magyar Cserkészszövetség országos vízi vezetőtisztje. Ő volt, 17 éven át, a nemzetközi Duna Túra magyarországi szakaszának a főszervezője is. Élete során számos emlékplakettel, kitüntetéssel ismerték el kiemelkedő munkásságát.

https://turizmus.com/szemelyi-hirek/elhunyt-bokody-jozsef-1172359

Turizmus.com (2020. november 6.)


Masni nyulat halála napján váltja Egon, a kaméleon

Alaptézis, hogy a szülő mindig megvigasztalja, megöleli s megnyugtatja síró gyermekét. Bármi áron! – tartja a magát jó szülőnek vélő - 21. századi nő és férfi. Az élethez és halálhoz való viszonyulásukat azonban komolyan alakítják elhamarkodott, vagy éppen felelős szülői tetteink.

A témában dr. Zelena András, a BGE Külkereskedelmi Karának főiskola docensének írását olvashatjuk.

https://mipszi.hu/cikk/201122-masni-nyulat-halala-napjan-valtja-egon-kameleon

Mipszi.hu (2020. november)


Marosán György, a BGE tanára a koronavírus-járvány filozófiai hátteréről beszélt a KlubRádióban

A KlubRádió Esti gyors című műsorában Marosán György, okleveles fizikus, a filozófiai tudományok kandidátusa, a Budapesti Gazdasági Egyetem tanára a koronavírus-járvány filozófiai hátteréről beszélgetett Hardy Mihály műsorvezetővel. Elmondta, hogy szerinte a világnak lassan hozzá kell szoknia ahhoz, hogy a nagyobb, szinte apokaliptikus események, mint a koronavírus, állandóan benne lesznek az életünkben.

A beszélgetés az alábbi linken 35:30-tól meghallgatható. 

KlubRádió-Esti gyors (35:30-tól) (2020. november 4.)


Nem olyan egy ideális testvérkapcsolat, mint amilyet elvárunk gyerekeinktől

A testvérkapcsolatokról dr. Zelena András, a BGE Külkereskedelmi Karának főiskola docense beszélt az RTL Klub Reggeli című műsorában.

https://rtl.hu/rtlklub/reggeli/testverkapcsolat-gyerekek-konfliktusa-szulok-elvarasai-dr-zelena-andras?fbclid=IwAR1QzxZrjd24SHNa9RBsNIVT3iZdO29VlgB2gtAa3-QazrNCUhH0V18B0zU

RTL Klub-Reggeli (2020. november 20.)


Nem változnak érdemben az USA és az EU kapcsolatai

Az utóbbi évtizedekben az EU relációjában kialakult szoros gazdasági, kereskedelmi és tőkeviszonyokat – a 2016-os megmérettetéstől részben eltérően – nem befolyásolja jelentősen az amerikai választások eredménye – nyilatkozta a Figyelőnek dr. Ferkelt Balázs, a BGE Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének és a Mathias Corvinus Collegium Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának, benne a Külgazdasági Műhelynek a vezetője. Ferkelt Balázs úgy vélte: az előző amerikai elnökválasztás végeredménye jelentős szerepet játszott abban, hogy nem jöhetett létre az USA és az EU között a szabadkereskedelmet is megvalósító transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerségi megállapodás (TTIP), amelyről már 2013-tól kezdve folytak a tárgyalások, és amely nagymértékben megnövelhette volna a kétoldalú áruforgalom értékét, jóllehet mind az Egyesült Államok, mind Európa részéről komoly kritikák ugyancsak érték a tervezett egyezményt. Ettől függetlenül 2017 és 2019 között így is tovább nőtt az unióból a tengerentúlra irányuló termékexport, 324,2 milliárdról 384,4 milliárd euróra, az import viszont kisebb mértékben bővült, ezáltal az EU árukereskedelmi mérlegének a többlete még növekedni is tudott.

Figyelő (54-55. oldal) (2020. november 12.)


Fekete péntek, adatvédelem, otthoni munkavégzés – aktuális témákat dolgoz fel az online konferencia

Az európai médiajog aktuális kihívásairól szervez online konferenciát a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete és az Erdélyi Múzeum-Egyesület Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya. A november 13-án 14 órától kezdődő rendezvénynek romániai és magyarországi szakemberek az előadói, akik olyan aktuális témákat tárgyalnak, mint az európai médiajog legfontosabb újdonságai és ezek tagállami átültetése, a megváltozott technológiai tér kihívásai, de olyan gyakorlati kérdésekre is választ kaphatunk, hogy mit jelenthet a Fekete péntek a romániai e-kereskedelemben a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány idején.

A konferencián előad Avornicului Mihai is (Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaságtudományi és Gazdálkodástudományi Kar; Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar) Black Friday – kihívások és lehetőségek a romániai e-kereskedelemben a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány idején című előadásával.

https://szekelyhon.ro/vilag/fekete-pentek-adatvedelem-otthoni-munkavegzes-n-aktualis-temakat-dolgoz-fel-az-online-konferencia#

Szekelyhon.ro (2020. november 12.)


Online konferencia: a klímaváltozás hatásai az ellátási láncokra

A klímaváltozás lehetséges hatásai az ellátási láncok fejlődésére – ezzel a címmel szervez közös szakmai konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi, valamint Logisztikai Szakosztálya 2020. november 20-án, pénteken 14.00 órától a Cisco Webex alkalmazásban. Az online rendezvény előadói: Szalóczy Zsolt fizikus, a Cassandra Program vezetője; Szabó Zoltán, a Ghibli Kft. ügyvezető igazgatója, az MKT Logisztikai Szakosztályának elnöke; Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. működési ügyvezető igazgatója; valamint Szlávik János, az Eszterházy Károly Egyetem professor emeritusa. A rendezvény moderátora Kozák Tamás, a Budapesti Gazdasági Egyetem tanszékvezető tanára, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnöke lesz.

https://novekedes.hu/hirek/online-konferencia-a-klimavaltozas-hatasai-az-ellatasi-lancokra

Novekedes.hu (2020. november 17.)


A Közép-Európai Klub Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye 1., 2. rész

2020. november 24-én tartotta első nemzetközi online konferenciáját a KEP Ifjúsági Tagozata Erdély, Kárpátalja és Budapest három jelentős oktatási intézménye részvételével "Kárpát-medencei nemzedékek találkozója" címmel, a KEP éves programja keretében, a NEA támogatásával. Erdélyt a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, Kárpátalját a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Budapestet a BGE KVIK képviselte. Erdélyből, Kárpátaljáról és Budapestről sok egyetemi és főiskolai hallgató, valamint a KEP érdeklődő tagjai követték végig az előadásokat. A konferencia második részében a konferencia moderátora Dr. Szalók Csilla, BGE KVIK Intézetvezető, főiskolai tanár részletesen beszélt a COVID-19 hatásáról és a szükséges lépésekről. 

http://os.mti.hu/hirek/157028/a_kozep_europai_club_pannonia_kozhasznu_egyesulet_kozlemenye-1_resz

http://os.mti.hu/hirek/157029/a_kozep_europai_club_pannonia_kozhasznu_egyesulet_kozlemenye-2_resz

OS.mti.hu (2020. november 27.)


Egyes üzenetek felértékelődtek

A Trade Magazin legújabb számában dr. Totth Gedeon, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar, Marketing Tanszékének vezetője a vásárlási magatartásban bekövetkezett változásokról nyilatkozott.

Trade Magazin-2020/10-11. (2020. november 26.)


A kutató szemével

A Trade Magazin legújabb számában dr. Totth Gedeont, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar, Marketing Tanszékének vezetőjét, a Borakadémia oktatóját a hazai borpiac trendjeiről kérdezték.

Trade Magazin-2020/10-11. (2020. november 26.)


Segal Viktor: Külföldiek nélkül nincs budapesti vendéglátás

A koronavírus átrendezte a vendéglátóipart: sokan lemondtak Michelin-csillagaikról és saját vendéglőt nyitottak, mások otthagyták a pályát, a megmaradt éttermek pedig megtanultak hatékonyabban működni, mondta a Növekedés.hu-nak Segal Viktor, séf, gasztronómiai tanácsadó. A szakember 13 évig dolgozott külföldön és máig számos nemzetközi projektben közreműködik. Néhány hete pedig a hazai Létkezde program nagykövete lett, mely mélyszegénységben élő gyerekek étkeztetését segíti. Segal Viktor mindemellett arról is mesélt, hogy tavasz óta a Budapesti Gazdasági Egyetemen tart online kurzust a szállodai vendéglátásról, például milyen, mibe kerül a jó és a rossz reggeli, mitől érzi magát jól a vendég a szállodában, ha lemegy reggelizni.

https://novekedes.hu/interju/segal-viktor-kulfoldiek-nelkul-nincs-budapesti-vendeglatas

Novekedes.hu (2020. november 21.)


Jogi dilemmák a koronavírus-járvány idején

Az európai médiajog aktuális kihívásairól szervezett online konferenciát a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézete és az Erdélyi Múzeum-Egyesület Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya. A rendezvényen romániai és magyarországi előadók, médiajogászok, gyakorló médiaszakemberek, egyetemi oktatók vettek részt, akik olyan aktuális témákat tárgyaltak, mint az európai médiajog legfontosabb újdonságai és ezek tagállami átültetése, a megváltozott technológiai tér kihívásai (fogyasztóvédelem, home office típusú munkavégzés, újságírás és adatvédelem), de olyan gyakorlati kérdésekre is választ kaphattunk, hogy mit jelenthet a Black Friday a romániai e-kereskedelemben a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány idején.

Avornicului Mihai a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar és a Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar tanára: Black Friday – kihívások és lehetőségek a romániai e-kereskedelemben a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány idején című előadása az alábbi linken meghallgatható.

Kolzsvariradio.ro (2020. november 22.)


Lezárult a CheckINN első fordulója: 30 csapat jutott tovább

Lezárult a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny első fordulója, melyre összesen 70 csapat jelentkezett. A 64 érvényes pályázatból 30 jutott tovább a második fordulóba, ahol a csapatoknak egy innovációs stratégiát kell december 15-ig benyújtaniuk. A továbbjutók pontosan fele, 15 csapat van a szállodaipar-vendéglátás kategóriában, 5 csapat versenyzik tovább a gyógy- és wellness kategóriában, valamint 10 az aktív turizmus területén belül. A Budapesti Corvinus Egyetemről 8, a Budapesti Gazdasági Egyetemről 9 csapattal találkozhatunk a második fordulóban, de vannak továbbjutó csapatok többek között a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Kodolányi János Egyetemről, a Miskolci Egyetemről és a győri Széchenyi István Egyetemről is. A szakértő zsűri a tájékoztatás szerint nagyon élvezte a munkát, hiszen idén is rengeteg friss és kreatív ötlet érkezett a versenybe, amely azt mutatja, hogy a hallgatók nagyon elkötelezettek a turizmus megújítása mellett, és fogékonyak az innovatív megoldásokra a turizmusban.

https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/lezarult-a-checkinn-elso-forduloja-1172343

Turizmus.com (2020. november 4.)


Öt évig készült a világ legkeményebb borszakértői vizsgájára a világelitbe került magyar sommelier

Czinki Tamás lett az első magyar, aki megszerezte a borszakértők körében létező legmagasabb címet, a Master Sommelier-t. A Court of Master Sommeliers vizsgáját a világon kevesebb mint háromszázan teljesítették, nehézségét mutatja, hogy volt év, amikor 25-ből 24 ember megbukott. A BGF-en végzett Czinki régóta Angliában él, jelenleg a Michelin-csillagos Northcote étteremben dolgozik. De miért olyan nehéz ez a vizsga, és miért nem dolgoznak többé sommelier-ként azok, akik teljesítik? Mit vizsgál a sommelier és mi ez a „gyümölcsös, zamatos” szóhasználatuk? És miért költözik Magyarországra valaki, miután elérte szakmájának csúcsát külföldön? Mindez kiderül az interjúból.

https://telex.hu/kult/2020/11/07/czinki-tamas-master-sommelier-interju

Telex.hu (2020. november 7.)


Ma kell támogatás a szállodásoknak, vendéglátósoknak, hogy legyen holnapjuk

A fenti cikkben részletesen bemutatják dr. Deák Imrét, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöki pozíciójáért induló jelöltet. Aki nem egyedül indul majd a 2020. november 18-i zajló elnökválasztó közgyűlésen az elnöki székért, hiszen idén van kihívója, Nagy-Szász István személyében. Dr. Deák Imre részletesen beszél terveiről és elmondja azt is, hogy most is aktív életet él: szakmai, vállalati vezetőségekben veszek részt, államvizsgáztat angol nyelvű hallgatóknál és vezeti a Szakmai Tanácsadó Testületet a BGE-en.

http://turizmusonline.hu/cikk/ma_kell_tamogatas_a_szallodasoknak__vendeglatosoknak__hogy_legyen_holnapjuk

Turizmusonline.hu (2020. november 7.)


Deák Imre kontra Nagy-Szász István – 7 kérdés az MSZÉSZ-elnökjelöltekhez

November 19-én új elnököt választ a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A Turizmus.com ezerkesztősége párhuzamos interjút készített a két elnökjelölttel: Dr. Deák Imrével, a Danubius Hotels korábbi vezérigazgatójával, és Nagy-Szász Istvánnal, a CPI Hotels magyarországi vezetőjével. Az interjú rendhagyó abból a szempontból, hogy külön-külön, de ugyanazokat a kérdéseket tették fel a két elnökjelöltnek, hogy ezzel is segítsék meghozni a szavazásra jogosultak számára a nem könnyű döntést. A két jelölt nem ismerhette egymás válaszait, tehát ők sem reagálhattak egymásra. Dr. Deák Imre a pécsi Nádor Szállodában éttermi üzletvezető-helyettes, később az éjszakai bár üzletvezetője; a Budapest Hiltonban a Kalocsa Étterem vezetője, a keszthelyi Helikon Hotelben, majd a hévízi Thermal Hotelben igazgató; Kaliforniában a Windmark, majd a L'ermitage szállodalánchoz tartozó Bel Age Hotel igazgatója. 1990-től a Danubius Hotels általános vezérigazgató-helyettese, majd 2006-tól 2016 végéig (nyugdíjba vonulásáig) vezérigazgatója. Szívügye az angol nyelvű szakképzés, a BGE KVIK angol nyelvű oktatását akkreditáló nemzetközi bizottság egyetlen magyar tagja volt.
Megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet is, de legalább annyira büszke a Pro Turizmus díjára. Az MSZÉSZ-ben korábban tagja volt az ügyvezető elnökségnek, Könnyid Lászlót elnöksége alatt elnöki tanácsadóként is segítette.

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/deak-imre-vs-nagy-szasz-istvan-7-kerdes-az-mszesz-elnokjeloltekhez-1172386

Turizmus.com (2020. november 7.)


Téli szünet, vizsgaidőszak és utóvizsgák: legfontosabb egyetemi dátumok 2020-ban

A 2020/2021-es első félév hamarosan a legnehezebb szakaszába lép az egyetemeken, ugyanis már nincs sok hátra az első vizsgákig és az őszi félév vizsgaidőszakának hivatalos megnyitásáig. Az Eduline összegyűjtötte, mikor zárul a szorgalmi időszak, és kezdődik a vizsgaszezon az egyetemeken. A Budapesti Gazdasági Egyetemen 2020. december 7. és 12. között lesz a második zárthelyi hét, a vizsgaidőszak pedig 2020. december 14. és 2021. január 23. között lesz.

https://eduline.hu/felsooktatas/20201102_egyetemi_felev_vizsgaidoszak

Eduline.hu (2020. november 3.)

 

Keresztféléves felvételi: pontszámítás és ponthatárok

November 15-ig lehetett jelentkezni egyetemre vagy főiskolára a keresztféléves felvételin. Az Eduline a hétvégén összegyűjtötte az összes fontos és hasznos információt a pontszámítással és a ponthatárokkal kapcsolatban. A legnépszerűbb szakok között szerepel a listában a BGE KKK marketing mesterképzése, amelyen tavaly 67 volt a ponthatár.

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/20201109_Keresztfeleves_felvetelis_pontszamitas_es_ponthatarok

Eduline.hu (2020. november 15.)


Olcsóbbak az albérletek a korlátozások miatt

A járvány miatt átlagban havi 5 ezer forinttal csökkenek az albérletek árai, ma 140 ezer forintba kerül egy átlagos lakás Budapesten. Nyáron a kedvezőbb járványhelyzet és az egyetemek, főiskolák kezdése miatt valamennyit emelkedtek az árak. Az ősz kezdete azonban újabb csökkenést mutat a hatalmas kínálat miatt. Az egyetemek bezárása miatt pedig várhatóan még kevesebbért bérelhetünk majd lakást. Szeptember óta országszerte folyamatosan csökkennek az albérletek árai, mert sok diák hazaköltözik a távoktatás miatt. „Felmondtuk az albérletet, hazaköltözünk a szülőkhöz.” A 20 éves Jázmin a Budapesti Gazdasági Egyetem másodéves hallgatója. A távoktatás miatt hónap végén ő is hazaköltözik Martfűre. „Tavaly kollégiumban laktam a tavaszi leállásig, de idén ősszel lementek az albérletárak, így az egyik csoporttársammal ketten kibéreltünk egy kétszobás lakást a Blaha Lujza téren havonta 135 ezer forint plusz rezsiért. Most, hogy megint bezárt az egyetem, felmondtuk az albérletet, mert mind a ketten hazaköltözünk vidékre. Ha majd újra kinyit a suli, keresünk egy másikat, elég sok a kiadó lakást, biztos találunk majd valamit – mondta az egyetemista. – Már tavasszal is alacsonyabbak voltak az árak az első hullám és az egyetemek bezárása miatt az előző évekhez képest.”

Metropol (1., 4. oldal) (2020. november 11.)

További megjelenés:

Metropol.hu


Bezuhantak az albérletárak a vírus miatt

Örülhetnek az albérlők, ugyanis a koronavírus a lakásbérlésre is hatással van. A járvány miatt nagyjából havi 5 ezer forinttal kevesebbért lehet lakást találni, ráadásul az egyetemek bezárása miatt az árak tovább zuhanhatnak. Szeptember óta országszerte folyamatosan csökkennek az albérletek árai, mert sok diák hazaköltözik a távoktatás miatt. „Felmondtuk az albérletet, hazaköltözünk a szülőkhöz.” A 20 éves Jázmin a Budapesti Gazdasági Egyetem másodéves hallgatója. A távoktatás miatt hónap végén ő is hazaköltözik Martfűre. „Tavaly kollégiumban laktam a tavaszi leállásig, de idén ősszel lementek az albérletárak, így az egyik csoporttársammal ketten kibéreltünk egy kétszobás lakást a Blaha Lujza téren havonta 135 ezer forint plusz rezsiért. Most, hogy megint bezárt az egyetem, felmondtuk az albérletet, mert mind a ketten hazaköltözünk vidékre. Ha majd újra kinyit a suli, keresünk egy másikat, elég sok a kiadó lakás, biztos találunk majd.”

Ripost (6. oldal) (2020. november 17.)


Mikor kezdődik a vizsgaidőszak a fővárosi egyetemeken? Itt vannak a dátumok

Az Eduline összegyűjtötte, hogy a fővárosi egyetemeken mettől meddig adhatnak számot a tudásukról a hallgatók. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is 2020. december 14. és 2021. január 30. között lesz a 2020/2021-es tanév őszi félévének vizsgaidőszaka. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2020. december 21-én hétfőn kezdődnek a vizsgák, és 2021. január 26-án érnek véget. A Budapesti Gazdasági Egyetemen és az Óbudai Egyetemen néhány nappal később, december 23-án indul a vizsgaidőszak és mindkét intézményben 2021. január 23-ig adhatnak számot a hallgatók a tudásukról.

https://eduline.hu/felsooktatas/20201127_budapesti_egyetemek_vizsgaidoszak

Eduline.hu (2020. november 27.)


TOP 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el. Ez a vidéki egyetemek között a legkiemelkedőbb átlagbérnek számít, a rangsorban csupán a fővárosi intézmények kerültek elénk, tehát a munkaerőpiac anyagilag is elismeri a Pannon Egyetem friss diplomásait.

A szóban forgó rangsorban a Budapesti Gazdasági Egyetem az ötödik helyet foglalja el, közvetlenül a Pannon Egyetem előtt.

https://vehir.hu/cikk/58057-top-10-ben-a-pannon-egyetemen-vegzettek-fizetese

Vehir.hu (2020. november 30.)

További megjelenés:

Hirbalaton.hu


Megbékélt önmagával

Bár alakját és szépségét számos hölgy megirigyelné, profi pályafutása alatt szinte sosem volt elégedett a külsejével Vass Dóra, a ritmikus gimnasztika magyar királynője, imádott sportágában ugyanis nem létezik tökéletes külső. A harmincnyolcszoros magyar bajnok a hazai közeg irigységét és a londoni olimpiát követő időszakot egyaránt nehezen viselte, ám most már csalódottság nélkül tud vissza tekinteni sikerekben gazdag pályafutására. Az élsport mellett a tanulást sem hanyagolhatta Dóra, aki az ország egyik legerősebb iskolájában, a Szent István Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügy és Számvitel Karán folytatta a felsőoktatási tanulmányait – egyéni tanrend nélkül, nappali tagozaton. 

Nemzeti Sport (6-7. oldal) (2020. november 20.)


Itt van a McDonald’s új HR vezetője

Szeptembertől Horváth Andrea irányítja a hazai McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. HR-osztályát. Az új vezető a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát HR-szakirányon. Horváth Andrea 2010-13 között a Mars csokoládégyártónál, 2013-17 között a Coca-Cola üdítőóriásnál dolgozott a HR-ben. 2017-ben érkezett a McDonald'shoz és HR menedzseri pozícióból emelték ki. Szűkebb szakterülete a tehetségmenedzsment.

https://www.hrportal.hu/c/itt-van-a-mcdonalds-uj-hr-vezetoje-20201123.html

HRPortal.hu (2020. november 21.)

További megjelenések:

BBJ.hu

Figyelő: 2020. november 25. (38. oldal)

Markamonitor.hu

Mmonline.hu

Storeinsider.hu

Trademagazin.hu


Mexikóból igazolt át a CPI Hotels Hungary új cluster revenue directora

Mexikóból Budapestre, a TravelClicktől igazolt át a CPI Hotels Hungary új cluster revenue directora, Varga Tímea. A szakember a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás Szakán szerzett diplomát, mellette okleveles oktató lett, szintén a turizmus és vendéglátás területén. 2004-ben pedig a Pécsi Tudományegyetemen mesterdiplomázott marketing szakirányon. Varga Tímea karrierjét revenue managerként a Kempinski Hotel Budapestben kezdte, később pedig a Corinthia Hotel revenue directori pozícióját töltötte be, majd az Egyesült Arab Emírségekben és Mexikóban is dolgozott. Ez év novemberétől felel a CPI Hotels Hungary által üzemeltetett Mamaison Hotel Andrássy és Mamaison Residence Izabella szállodák revenue management stratégiájáért, illetve a cégcsoport 2021-es és 2022-es nyitással tervezett új szállodáinak majdani piaci bevezetéséért.

https://turizmus.com/szemelyi-hirek/mexikobol-igazolt-at-a-cpi-hotels-hungary-uj-cluster-revenue-directora-1172655

Turizmus.com (2020. november 30.)