Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
BGE Tudástérkép
A BGE sokszínű kutatási és tudományos tevékenysége a gazdasági szereplők számára releváns, aktuális és gyakorlatias témákra koncentrál. Az eredmények mielőbbi hasznosulását lehetővé teszi, hogy kutatócsoportjaink a magyar gazdasági élet fontos szereplőivel közösen is dolgoznak kutatási-fejlesztési projekteken. Egyetemünk elkötelezett a tudásmegosztás iránt, így tudományos, kutatási eredményeinket sokféleképp tesszük publikussá – ennek egyik fóruma a Tudástérkép, amely tematikusan, kereshető módon rendszerezi a BGE-n zajló kutatásokat.  


A magas minőségű, célzott tudományos kutatásaink nagy hozzáadott értékkel bírnak nemzetközi versenyképességünk növelésében és lehetővé teszik, hogy Közép-Európa meghatározó alkalmazott tudományok egyetemévé váljunk. Ugyanakkor Magyarország legmeghatározóbb üzleti képzést nyújtó alkalmazott tudományok egyetemeként elsődleges számunkra, hogy olyan minőségi alkalmazott kutatásokat is végezzünk, melyek eredményei közvetlenül hasznosíthatók a vállalati szférában és az oktatásban. 

Egyetemünk gazdasági és társadalmi hatásának egyik pillére a színvonalas kutatás és az eredmények minél szélesebb körrel való megosztása. 

A Tudástérképet 2018-ban hoztuk létre az EFOP-3.6.1-16-2016-00012 „Innovatív megoldásokkal Zala megye K+F+I tevékenysége hatékonyságának növeléséért” című projekt támogatásával.  

Célunk, hogy megismertessük a BGE színes tudományos kutatási tevékenységét, elért eredményeit belső közösségünk tagjaival, partnereinkkel és a külső érdeklődőkkel. A Tudástérképpel lehetővé tesszük a kapcsolatfelvételt jövőbeni közös kutatások megvalósításához.  

Tématerületek - kutatóink az üzleti, gazdasági és vezetés tudományokon kívül foglalkoznak többek között nyelvtudománnyal, kommunikáció- és médiatudománnyal, tantárgy- és felsőoktatáspedagógiai kutatásokkal is. 

A Tudástérkép segítségével különböző szempontok szerint rendszerezhetjük és tekinthetjük át az elmúlt öt év közel 150 csoportos és egyéni kutatási projektjét. Az adatbázisban több mint 260, a kutatások megvalósításában közreműködő munkatárs és több mint 70 együttműködő partner szerepel, akik között külföldi és hazai egyetemek, cégek, kutatóintézetek és civil szervezetek is megtalálhatók. A kutatások – főként magyar, egyes esetekben angol nyelvű – adatlapján a rövid tartalmi leírás mellett felsoroljuk a belső és külső résztvevőket, kiemeljük a főbb eredményeket (például publikációkat, workshopokat, tananyagfejlesztéseket), feltüntetjük a projektek jelenlegi státuszát, tudományterület szerinti besorolását és kulcsszavait. Az oldal dinamikusan követi, hogy aktuálisan mely tudományterületekhez kapcsolódik a legtöbb kutatásunk. 

KAPCSOLAT

Kutatási és Szolgáltatási Központ

A BGE Tudástérképet a Kutatási Szolgáltató Iroda tartja karban. Kutatásainkkal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a tudasterkep@uni-bge.hu címre várjuk. 

A Tudástérkép ITT érhető el.