Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2020. májusi sajtómegjelenések

Szociális ösztöndíjat hozott létre a BGE 

A BGE a jelenlegi járványhelyzetben többféle támogatással segíti hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében. Az önköltséges hallgatók számára újonnan létrehozott szociális alapú ösztöndíj azoknak nyújt segítséget, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása. Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. Az új ösztöndíjforma bevezetése mellett az egyetem államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatói továbbra is benyújthatnak rendkívüli szociális ösztöndíjra vonatkozó kérelmet. Emellett június 30-ig kitolták a hallgatói önköltség-fizetési haladék határidejét, könnyítést vagy felmentést adnak azon követelmények teljesítése alól, amelyek a válság miatt megnehezülnek (pl.: szakmai gyakorlat korábban történő befejezésének a lehetősége) és a záróvizsgákat online tartják meg.  
https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/05/13/szocialis-osztondijat-hozott-letre-a-bge 
Hirado.hu (2020. május 13.) 

További megjelenések: 
ATV.hu 
Blikk.hu 
HRportal.hu 
Lokal.hu 
MTI.hu-2020.05.13. 
Napiujsag.hu 

 

Így segítenek az egyetemek a nehéz helyzetbe került hallgatókon 

A koronavírus-járvány okozta helyzet sok egyetemista életét is megnehezítette. Néhány magyar egyetem külön ösztöndíjat hozott létre a segítésükhöz. Az ELTE a veszélyhelyzet miatt diákmunka-lehetőségtől elesett, de önkéntes alapon dolgozó hallgatókat szeretné támogatni. A BGE az önköltséges hallgatók számára újonnan létrehozott szociális alapú ösztöndíjjal azoknak nyújt segítséget, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása. Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói 20 és 100 ezer forint közötti egyszeri támogatást kapnak a helyzet miatt. Azok a diákok kaphatják meg ezt az áthidaló ösztöndíjat, akik a veszélyhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, és emiatt egyetemi tanulmányaik finanszírozása is veszélybe került. 
https://eduline.hu/felsooktatas/20200514_egyetemi_osztondijak_koronavirus 
Eduline.hu (2020. május 15.) 

 

Egyetemi változások 

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Csillag Zsolt kancellár pénteken rendkívüli egyetemi körlevélben tájékoztatta a felsőoktatási intézmény polgárait, hogy az Országgyűlés elfogadta a Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. A törvény a következő bekezdésekkel egészül ki: 2020. július 31-én a Pannon Egyetem Georgikon Kara a Pannon Egyetemből kiválik és a Szent István Egyetembe olvad be. Ugyanakkor a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara ( Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg) a Budapesti Gazdasági Egyetem szervezetéből kiválik és a Pannon Egyetembe olvad be. A Pannon Egyetem vezetői mindent elkövetnek azért, hogy az átadás-átvétel a rendelkezésre álló rendkívül rövid idő ellenére a működés folyamatosságának fenntartása mellett, lehetőség szerint zökkenőmentesen valósuljon meg, fogalmazott a rektor és a kancellár. A végrehajtással kapcsolatos feladatokról és a tudomásukra jutó információkról folyamatosan tájékoztatják az érintett szervezeti egységek vezetőit, a munkatársakat és a hallgatókat. 
Napló, 3. oldal (2020. május 30.) 

További megjelenés: 
Veol.hu 

 

Tüdős halak vagy halál – mi lesz a startupokkal a hazai koronavírus után? 

Bár a startupvilágnak a pandémiás helyzettől függetlenül is velejárója a gyors változás és az erőteljes fluktuáció, a koronajárvány ebben a szcénában is komoly változásokat hoz. Sokaknak a süllyesztőt jelenti, de talán ennél is érdekesebb, hogy mi lesz azokkal, akik túlélik. 
Csákné dr. Filep Judit, a Budapest LAB tudományos vezetőjének friss véleménycikke a Forbeson.  
https://forbes.hu/uzlet/mi-lesz-a-startupokkal-a-koronavirus-ut 
Forbes.hu (2020. május 26.) 

 

A fizikai jóllét mellett a mentális egészségről és rekreációról is gondoskodik a BGE TSK 

Jó dolga van a BGE hallgatóinak és oktatóinak, a TSK dolgozói ugyanis teljesen áttértek az online óratartásra és saját gyártású videókkal támogatják a rendszeres testedzést. A hetente változó órarendben helyet kaptak a klasszikus edzések, mint az aerobik, az erősítő edzések, a gerinctorna, de minden hét kínálatát felpörgetik olyan különleges órákkal is, mint pl. a csúszókorong edzés, a Tahiti tánc, vagy a B2P2 is. A TSK munkatársai fókuszban tartják, hogy ebben a helyzetben kiemelt jelentősége van az immunrendszer erősítésének, vagyis a fizikai jóllétnek, de a mentális egészségről sem feledkeznek meg. Sokszínűségüket bizonyítva készítettek egy összegzést arról, hogy melyik kolléga milyen mozgásformának tudója, illetve fogadóórákat is kialakítottak, hogy a BGE-ről bárki egyénre szabott tanácsadást kaphasson - a rendelkezésére álló környezetet és eszközöket is figyelembe véve -. Az egyetem rekreáció órát is biztosít, amit Barka Nikoletta tart. Az óra keretén belül a hallgatók közösen dolgoztak ki otthoni rekreációs tevékenységeket a karantén idejére, melyeket saját maguk teszteltek és tettek közkincsé a közel 1100 tagot számláló BGE TSK Facebook csoportba, jobbnál jobb ötletekkel segítve az otthon maradottakat. 
https://www.mozduljra.hu/cikk/a_fizikai_jolet_mellett_a_mentalis_egeszsegrol_es_rekreaciorol_is_gondoskodik_a_bge_tsk/?fbclid=IwAR1ua3gf1h7rBfr2Z194giQ3q-Jeji5KZHBKPWLmkYYzSrcvRYVxPbR5_P8 
UniSport 17.szám-Mozduljra.hu (2020. május 8.) 

 

Egymillió videóindítást hozott az Origo felsőoktatási influencer kampánya 

Nemcsak az Educatio egyetemi börze után, hanem a felvételi jelentkezés egész ideje alatt, folyamatosan készített felsőoktatási tartalmakat az Origo, így segítve a felvételizőket és szüleiket. A közel százezer felvételizőt - és szüleiket - megcélzó videósorozat az Origóra készült, amelyet Horváth Dávid influencer készített. A Debreceni Egyetem 116 ezer, a Dunaújvárosi Egyetem 48 ezer megtekintést gyűjtött be még az Educatio előtt, míg a Diákhitelről készült videót közel 100 ezerszer indították el.  
Az Educatio kiállításon videónként három, különböző egyetemet képviselő hallgató válaszolt azokra a kérdésekre, hogy mit csinál a gyakorlatban az, aki az adott szakon végez, mennyit lehet keresni szakirányos elhelyezkedéssel és végül, hogy miben tud többet nyújtani az adott egyetem másoknál. A szakkiállítás utáni sorozaton 519 ezer videóindítás és 447 ezer végignézés keletkezett. Az idei szakokat bemutató videók eredményeit nézve a legtöbb megtekintést a Debreceni Egyetem gyűjtötte össze – több mint 437 ezret. A második helyre a kecskeméti Neumann János Egyetem került 231 ezer megtekintéssel. Kis lemaradással követi őket a Pécsi Tudományegyetem, ahol hat szakról is nyilatkoztak, amivel 217 ezer megtekintést generáltak az intézménynek. A Budapesti Gazdasági Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem egyaránt négy megszólalóval járult hozzá kampányunk sikerességéhez - előbbi 169 ezer, utóbbi 126 ezer potenciális felvételizőt ért el. 
https://www.origo.hu/gazdasag/20200429-egymillio-videoinditas-felett-teljesitett-az-origo-felsooktatasi-influencer-kampanya-horvath-david.html 
Origo.hu (2020. május 9.) 

További megjelenések: 
Bama.hu 
Baon.hu 
Beol.hu 
Boon.hu 
Delmagyar.hu 
Duol.hu 
Esemenymenedzser.hu 
Feol.hu 
Gondola.hu 
Haon.hu 
Heol.hu 
Kemma.hu 
Kisalfold.hu 
Life.hu 
Magyarnemzet.hu 
Sonline.hu 
Szoljon.hu 
Szon.hu 
Teol.hu 
Vaol.hu 
Veol.hu 
Zaol.hu 

  

A hallgatók bevételkiesései miatt sürget lépéseket a Hallgatói Szakszervezet 

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került felsőoktatási hallgatók helyzetének javítására kampányba fogott az egyetemisták érdekképviseletéért és autonómiájáért küzdő Hallgatói Szakszervezet a múlt héten. Az alulról építkező szakszervezeti csoportosulás levélben fordult a magyarországi felsőoktatási intézmények vezetőihez, hogy felhívják a figyelmüket arra, hogy a járvány miatt rengeteg hallgató veszti el a szokásos jövedelemszerző lehetőségeit, pedig jelentős arányban kénytelenek négy, vagy akár nyolcórás munkát végezni tanulmányaik mellett, hogy fenn tudják tartani magukat, illetve adott esetben fedezhessék tandíjukat. Bár a levelet nemrég küldték ki az intézményeknek, kettő már válaszolt is megkeresésükre. A Budapesti Gazdasági Egyetem válaszában részletezte, hogy – a nehézségek ellenére – milyen tervekkel rendelkeznek hallgatóik megsegítésére. Az intézmény a Hallgatói Önkormányzattal való folyamatos egyeztetésen túl tervezi a hallgatói önköltség-fizetési haladék határidejének kitolását június 30-ig, az önköltséges hallgatók részére is hozzáférhető szociális ösztöndíj létrehozását és az államilag támogatott hallgatók rendkívüli szociális támogatásának megnövelését. 
https://szakszervezetek.hu/hirek/22361-a-hallgatok-bevetelkiesesei-miatt-surget-lepeseket-a-hallgatoi-szakszervezet 
Szakszervezetek.hu (2020. május 3.) 

További megjelenés: 
Merce.hu 


Ezzel keseríti meg saját életét a legtöbb fiatal: pedig lenne megoldás 

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.  
Dr. Szántó Szilvia, mentálhigiénés szakember, tíz éve a Budapesti Gazdasági Egyetem életvezetési tanácsadója. Munkássága révén közel 1 000 klienssel dolgozott együtt, akik többsége a 20-23 éves korosztályt képviseli. A mentálhigiénés tanácsadás során visszatérő probléma az, ahogyan a fiatalok gondolati úton bántják magukat. A fenti cikkben a szakember az öt leggyakoribb témáról beszél, amelyekkel a fiatalok saját magukat hátráltatják. 
https://www.penzcentrum.hu/karrier/ezzel-keseriti-meg-a-sajat-eletet-a-legtobb-fiatal-pedig-lenne-megoldas.1096580.html 
Penzcentrum.hu (2020. május 28.) 

További megjelenések: 
Civilhetes.net 
Glamour.hu 

 

„Saját gyászában a szakember is laikus” 

Még alig 36 éves, de a szakmájában már elérte a csúcsot. Gyászterapeuta, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán tanszékvezető docens, a tanatológia, azaz a pszichológia halállal, és gyásszal foglalkozó ágának szakembere. Ezen belül olyan szülőpároknak segít, akik még születés előtt, vagy közvetlenül azután vesztették el gyermeküket. Kutatási területei közé tartozik az online függőség is. 2018 Egészséghősei közé választották, a Nemzet Fiatal Tehetségeiért díj kétszeres kitüntetettje.  
A Dr. Zelena Andrással készült beszélgetés az alábbi linken olvasható. 
Hazipatika.com (2020. május 13.) 


Spanyolországban bevezetik az alapjövedelmet 

Spanyolországban bevezetik az alapjövedelmet, 850 ezer háztartásról van szó. Azokról az emberekről, családokról van szó, akik a megélhetés minimumát sem képesek elérni.  
De mit is jelent ez pontosan? A témában Dr. Domonkos Endre, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának tudományos főmunkatársa nyilatkozott a KlubRádió reggeli műsorában.  
A beszélgetés az alábbi linken 53:20-tól meghallgatható. 
KlubRádió-Reggeli gyors (2020. május 25.) 


Újabb 3 évre Pleschinger Gyula a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke 

Újabb három évre Pleschinger Gyulát, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagját választotta elnökévé május 15-én, pénteken a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT). Az idén 126 éves, mintegy 3 200 tagot számláló szakmai-tudományos egyesület főtitkári feladatait – immár a harmadik elnökségi ciklusban – továbbra is Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója látja el. 
A Magyar Közgazdasági Társaság 2020–2023-as ciklusában is az elnökség tagja Halm Tamás, Sándorné dr. Kriszta Éva pedig az MKT Felügyelőbizottságának elnöke a Budapesti Gazdasági Egyetemről.  
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200515/ujabb-3-evre-pleschinger-gyula-a-magyar-kozgazdasagi-tarsasag-elnoke-432118 
Portfolio.hu (2020. május 15.) 

További megjelenés: 
Gondola.hu 

 

Termelésnek, képzésnek egyaránt helyet ad  

A volt laktanya parancsnoki irodaépületének helyén, 646 milliós barnamezős beruházásában épül az az üzemcsarnok, amely a korábban létrehozott zalaegerszegi duális szakképző központnak ad végleges helyet. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy az önkormányzat, reagálva a szakemberigényre, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a helyi iskolákkal és vállalatokkal együttműködve hozta létre néhány éve a duális szakképző központot, amelynek most új üzemcsarnokot létesítenek. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elöljáróban arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt csak írásbeli vizsgákra korlátozott érettségik rendben zajlottak le az országban. Kitért arra is, hogy a járványveszély miatt a világ számos országával szemben Magyarországon nem kellett a gazdaságot leállítani. A termelés és az építkezések tovább folytatódhattak, mely utóbbinak szép példája az épülő szakképző központ is a BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Karának szomszédságában. Dr. Vadvári Tibor alpolgármester azt emelte ki, hogy a szakképzett munkaerő utánpótlása érdekében egyaránt fejleszteni kell a felsőoktatást és a szakképzést.  
Zalaegerszeg, 2. oldal (2020. május 12.) 

További megjelenés: 
Zalamedia.hu 

 

Egy kényszerű visszatérés kálváriája

Teremi Nelli a Budapesti Gazdasági Egyetemen külföldi tanulmányi ösztöndíjat szerzett. Spanyolországban elvégzett egy szemesztert, majd az egyetemnek köszönhetően egy fél évre az USA-ba is kijutott. A szakmai gyakorlatát ugyan magyar szállodában szerezte meg, de amint kézhez kapta a diplomáját, külföldi munkalehetőség után nézett. Soha nem vágyott az Egyesült Államokba, de amikor kínálkozott a munkalehetőség, úgy gondolta, két legyet üthet egy csapásra: világot láthat és szakmatapasztalatot szerezhet. St. Simons Island városkában a Sea Island Hotelben a foglalásokat intézte, amikor az álommunkába közbeszólt a koronavírus-járvány. Nem volt könnyű hazakeverednie az államokból.  
Kelet-Magyarország, 1., 4. oldal (2020. május 2.) 

További megjelenés:  
Szon.hu 


Túl az érettségin - Népszerű szakirányok a végzős diákok körében 

A 2019/2020-as tanév minden érettségiző diák számára kihívást jelentett, hiszen változtak a felvételi követelmények, és a koronavírus-járvány következtében az utolsó két hónapban a diákoknak önállóan kellett felkészülni az érettségire. A főiskolákra, egyetemekre megtörtént a jelentkezés, megkérdezték a Batthyány Lajos Gimnázium diákjait mely szakok a népszerűek körükben, mely városokba jelentkeztek és miért. A diákok elmondása alapján mindegyik osztálytársuk folytatni szeretné tanulmányait. Akár OKJ-s képzésben vagy főiskolán, egyetemen. A legnépszerűbb oktatási intézmények a budapesti iskolák közül a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, illetve a Corvinus Egyetem. A vidéki városok közül a diákok Pécset és Kaposvárt részesítik előnyben. Akad olyan tanuló is, aki a Testnevelési Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait sportolói múltja miatt. Az állam- és jogtudományi kar, valamint a tanító, tanárképzési szakok a mai napig töretlenül kedveltek a végzősök köreiben. Az egészségügyi szakmák, mint például az orvosi és egészségüggyel kapcsolatos szakok (gyógytornász, gyógyszerész) szintén népszerű a fiatalok között, de többen is akadnak, akik már egészen fiatal koruk óta tudták, hogy mi az, amivel később szeretnének foglalkozni. 
https://kanizsaujsag.hu/hir/202005/tul-az-erettsegin-nepszeru-szakiranyok-a-vegzos-diakok-koreben 
Kanizsaujsag.hu (2020. május 31.) 

 

Ezek a legnépszerűbb szakok a kanizsai fiatalok körében 

A gazdaságinformatikus, a villamosmérnöki és az egészségtudományi szakok a legnépszerűbbek a frissen érettségizett kanizsai fiatalok körében. A Kanizsa Újság e heti, pénteken megjelenő számában a Batthyány Lajos Gimnázium tanulóinak véleményéről olvashatnak, a Kanizsa Televízió Híradó stábja pedig a „mezős” fiatalokat kérdezte a továbbtanulási terveikről. A koronavírus-járvány miatt a 2019/2020-as tanév különösen nagy kihívás volt minden érettségiző diák számára. A Mező Gimnázium végzőseinek 99 százaléka azonban így is egyetemen, főiskolán szeretné folytatni a tanulmányait.  

A válaszokból kiderült, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, az ELTE és a Corvinus által nyújtott képzések a legmeghatározóbbak a kanizsai diákok körében. A Budapesti Gazdasági Egyetemre rengetegen jelentkeznek különböző szakokra. A fontosabb és általános irányok továbbra is megmaradtak, az orvosi- fogorvos, gyógyszerész, tanító, tanárképző, gyógypedagógus képzés és a hagyományos jogászi képzés. 
https://kanizsaujsag.hu/hir/202005/ezek-a-legnepszerubb-szakok-a-kanizsai-fiatalok-koreben 
Kanizsaujsag.hu (2020. május 26.) 

  

Zavartalanul lezajlott a magyar írásbeli érettségi 

Hivatalosan is kezdetét vette az idei érettségi vizsgaidőszak. Hétfőn a végzős diákok magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról. A hagyományokkal ellentétben, a koronavírus miatt kialakult helyzetben a tanulók csak írásban vizsgáznak, a szóbeli feleletek elmaradnak. Az Új Néplap összeállításában diákok számoltak be tapasztalataikról. Cséti Gabriella például elmondta, hogy alaposan felkészült az érettségire. A Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügy-számvitel szakára készül, így kedden emelt szinten fog matematikából írni Szolnokon. 
Új Néplap, 1., 2. oldal (2020. május 5.) 

További megjelenés: 
Szoljon.hu 

 

„Kimagasló munkához támogató körülmények” – új székházba költözött a Szabadics – fotók és videó 

A több mint három évtizedes múlttal bíró magyar cég neve is megváltozott, igazodva az utóbbi években a vízépítésben és magasépítésben elért jelentős eredményekhez. A tavaly novemberben bejelentett megújuláshoz kapcsolódva a Szabadics Zrt. újabb változásokat eszközölt: az 1989-ben alapított társaság új székházba költözött, és új néven működik tovább. Utóbbi döntés hátterét Kovács Tamás, az igazgatótanács elnöke mutatta be, míg az új székházról László Zoltán vezérigazgató beszélt. Az eredmények kapcsán elmondták, hogy a cég feladata volt a BGE zalaegerszegi tudásbázisának kiépítése, ugyanott a Mindszenty iskola területén a tornacsarnok és a vívóterem létrehozása, Zalakaroson az új városközpont kiépítése. 
https://magyarepitok.hu/aktualis/2020/06/kimagaslo-munkahoz-tamogato-korulmenyek-uj-szekhazba-koltozott-a-szabadics 
Magyarepitok.hu (2020. május 28.) 

 

Új igazgató érkezett a Mediaworks vezetőségébe 

Megvan az egy hónapja távozó Györke Zoltán regionális értékesítési igazgató utódja az összes magyarországi megyei napilapot, továbbá a Magyar Nemzetet, a Lokált, a Nemzeti Sportot és számos más médiaterméket megjelentető médiavállalatnál. Papliczky Pál, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) néhány nap múlva távozó ügyvezető igazgatója lett a Mediaworks regionális értékesítési igazgatója, aki az április 27-én távozott Györke Zoltán feladatait veszi át a Mediaworksnél. Az információt az érintett is megerősítette, illetve már a Mediaworks weboldalán is elérhető a fotója, életrajza, melyből kiderül, hogy a Mediaworks új regionális értékesítési igazgatója 1979-ben a Szegedi Tudományegyetem jogi diplomát, majd 1995-ben a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán marketingkommunikációs szakértői diplomát szerzett.  
https://media1.hu/2020/05/28/uj-igazgato-erkezett-a-mediaworks-vezetosegebe/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=uj-igazgato-erkezett-a-mediaworks-vezetosegebe 
Media1.hu (2020. május 28.) 


Iván Anita client service directorként, Csirke Dániel executive creative directorként folytatja a Geometry Csoportnál 

Áprilistól Iván Anita tölti be a Geometry új, client service directori pozícióját. A korábbi associate creative director, Csirke Dániel executive creative directorként irányítja tovább a kreatív és produkciós teameket.  
Iván Anita az ügyfélkapcsolati osztály vezetése mellett a cégcsoport kreatív csapatával és a PR, közösségi média és digitális diszciplínákkal való hatékony szakmai együttműködésért felel, ugyanakkor az ügyfelekkel való kapcsolattartásban és az új üzleti lehetőségek feltérképezésében is részt vesz. 
Csirke Dániel egy évvel ezelőtt, associate creative directorként csatlakozott a Geometryhez, áprilistól a távozó Robin Smith pozícióját vette át. 12 éves pályafutása során számos hazai és nemzetközi ügynökséget is megjárt, karrierjét a BBDO-ban kezdte szövegíróként, a Geometry előtt pedig a Café Communications társ-kreatívigazgatói pozícióját töltötte be. Munkája mellett a jövő reklámosait a Budapesti Gazdasági Egyetemen és a Corvinus Egyetemen is oktatja, emellett Az Ügynökségek Éjszakájának egyik szervezője.  
https://www.mediapiac.com/karrier/Ivan-Anita-client-service-directorkent-Csirke-Daniel-executive-creative-directorkent-folytatja-a-Geometry-cegcsoportnal/210298/ 
Mediapiac.com (2020. május 27.) 

További megjelenések: 
Digitalhungary.hu 
Markamonitor.hu 
Mmonline.hu