Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2021. decemberi sajtómegjelenések

2021. december 13. 

Penzcentrum.hu 

Durván megtépázta ezeket a magyar cégeket a járvány, mégsem nyitnak a jövő felé 

Sok szó esett arról, hogy a pandémia milyen nehéz helyzetbe hozott számos családot, ugyanakkor a magyar lakosság 61%-a nem érzékelt érdemi változást, és a lakosság mintegy harmada számolt be jövedelemcsökkenésről – derül ki a Budapesti Gazdasági Egyetem reprezentatív kutatásából, amelyet a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) magyar partnereként végzett. Ennél valamivel nagyobb hatást gyakorolt a járványhelyzet a vállalkozók jövedelmi viszonyaira. A megkérdezett vállalkozók valamivel több mint harmada (38%) számolt be jövedelmének csökkenéséről, valamivel több mint felüknek (53%) nem változtak érdemben a jövedelmi viszonyaik. 10%-uknak pedig nőtt a jövedelme a pandémia hatására. A digitalizációra viszont sajnos a pandémia sem vette rá a hazai kkv-k jelentős részét. 

https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/20211213/durvan-megtepazta-ezeket-a-magyar-cegeket-a-jarvany-megsem-nyitnak-a-jovo-fele-1120191 

 

További megjelenések: 

Alon.hu 

ATV.hu 

Azuzlet.hu 

Civilhetes.net  

Dehir.hu 

Delmagyar.hu 

Duol.hu 

Ecoblogstar.blogstar.hu 

Feol.hu 

Femina.hu 

Hajdupress.hu 

Hazipatika.com 

Heol.hu 

Hirklikk.hu 

Hir.ma.hu 

HRPortal.hu 

Info Rádió-Esti hírek: 2021.12.13. 

Infostart.hu 

Jazzy Rádió-Déli hírek: 2021.12.14. 

Kanizsaujsag.hu 

Ma.hu 

Mandiner.hu 

Mfor.hu 

MTI.hu: 2021.12.13. 

Piacesprofit.hu  

Profitline.hu 

Promenad24.hu 

Uzletem.hu 

Sláger Rádió-Esti hírek: 2021.12.13. 

SpiritFM-Hírek: 2021.12.13. 

Startuponline.hu 

Szoljon.hu 

Szon.hu 

Trademagazin.hu 

Vaol.hu 

Veol.hu 

Webradio.hu 

Zaol.hu 

 

2021. december 2. 

Turizmusonline.hu 

Átadták a 2021-es Pro Gastronomia díjakat 

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg. 2021-ben prof. dr. Gundel János - a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus-, Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetője -, Wolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegenda érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Szűcs Dániel - a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott már. A járványhelyzet miatt tavaly elhalasztott díjátadó helyett idén kapták meg a díjakat a 2020-as díjazottak is (Kovács László, Semsei Rudolf, John Hobson, Lipták György). 

http://turizmusonline.hu/cikk/atadtak_a_2021_es_pro_gastronomia_dijakat 

 

További megjelenések: 

Gasztromagazin.hu 

Holmagazin.hu 

Kossuth Rádió-Szombat reggel: 2021.12.04.-06:38-tól 

Magyarkonyhaonline.hu 

Trademagazin.hu 

Vendeglatasmagazin.hu 

Oldalasmagazin.hu 

Uzletihirszerzes.hu 

 

2021. december 10. 

Szabadság (7. oldal) 

Budapesti versenyen győztek a közgazdász diákok 

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatos diákcsapatának győzelmével zárult a Budapesti Gazdasági Egyetem Országos Controlling Esettanulmányi Versenyének top 7-es döntője. A döntőben a Cryptex csapat, amelynek tagjai Ábrán Kinga Réka (pénzügy és bank alapképzés, III. év), Kovács Alpár Botond (menedzsment alapképzés, III. év), Martonos Magor Tamás (gazdasági informatika alapképzés, III. év) és Szőke Dóra (menedzsment alapképzés, II. év), a dobogó első fokán végzett. A Codex csapat pedig, amelynek tagjai Kovács Dorottya (menedzsment alapképzés, III. év), Pelger Ivett Petra (vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év) és Tankó Ervin (vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év, GTK-tag) voltak, szintén bejutott a döntőbe. 2021. november 12. és december 3. között szervezte a X. Országos Controlling Esettanulmányi Versenyt (OCEV) a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Lámfalussy Sándor Szakkollégium. A verseny idei esettanulmányát a BKM Budapesti Közművek Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság szolgáltatta. A csapatoknak 10 nap állt rendelkezésükre, hogy stratégiát dolgozzanak ki a közszolgáltató BKM Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió piaci növekedésének lehetőségeire. A stratégia kialakítása folyamán a csapatoknak a szolgáltatás színvonalának növekedését kellett figyelembe venniük, fenntarthatóbbá kellett tenniük a működést, illetve hároméves üzleti tervet kellett készíteniük a megfogalmazott javaslatokhoz és akciótervhez. 

 

2021. december 15. 

Eduline.hu 

Tizenegy magyar egyetem került fel a világ legzöldebb intézményeinek listájára 

A magyar egyetemek közül a pécsi és a szegedi érte el a legjobb eredményt az UI Greenmetric rangsorában, amely a világ „legzöldebb” felsőoktatási intézményeit listázza. Az Indonéziai Egyetem listájára összesen tizenegy magyar egyetem került fel, a legjobb eredményt a Pécsi Tudományegyetem érte el, amely a 42. helyet szerezte meg. A Szegedi Egyetem a 85., a Debreceni Egyetem a 206., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 238., a Soproni Egyetem a 282., a Semmelweis Egyetem a 476., a Budapesti Gazdasági Egyetem az 548., a Pannon Egyetem a 610., a Miskolci Egyetem a 755., a Budapesti Metropolitan Egyetem a 811., a Budapesti Corvinus Egyetem a 869. A kérdőív hat témaköre évek óta változatlan: elhelyezkedés és infrastruktúra, energia és klímaváltozás, hulladék-, vízgazdálkodás, közlekedés, oktatás. Ezek közül a legnagyobb (21%) súlyú az energia és klímaváltozással, a legkisebb (10%) jelentőségű a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdéskör. 

https://eduline.hu/felsooktatas/20211215_zold_egyetemek_rangsora_11_magyar_egyetem 

 

2021. december 5. 

Dunaújvárosi Hírlap (5. oldal) 

Az igazságot keresték az álhírek között a rudasosok 

A Budapesti Gazdasági Egyetem jóvoltából az úgynevezett Cinema Science Cafe elnevezésű projekt valósult meg a Rudas Közgazdasági Technikumban november 26-án. Mint arról a középiskola beszámolt, a 12.B és a 12.D osztály fiataljai vettek részt a programon, amelynek első felében Az álhírek világa – Az igazság nyomában című filmet tekintették meg. A tényfeltáró amerikai dokumentumfilm a közösségi média korszakában az Egyesült Államokban egyre növekvő „hamis hírek” jelenségét vizsgálta, illetve azt, hogy a félretájékoztatás, az összeesküvés-elméletek és a hamis hírek milyen hatást gyakorolnak az állampolgárokra. A dokumentumfilm az elmúlt évek néhány jelentősebb álhírét járta körül. A film vetítését követően Dobó Róbert, a BGE oktatója moderálásával egy kötetlenebb beszélgetés kezdődött, ennek során saját tapasztalataikat is megosztották a tanulók, és érett fiatalként fogalmazták meg gondolataikat reflektálva a filmben látottakra.