Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2022. januári sajtómegjelenések

2022. január 19.

Novekedes.hu

Óriási a lemorzsolódás a hazai egyetemeken

Jelentősen átalakult a hazai közgazdász képzés struktúrája: rengeteg új hallgatót vesznek fel minden évben, ám óriási a lemorzsolódás, a végzésnél pedig az időbeli csúszás. Miközben megjelent a tömegképzés, összességében kihalófélben van a klasszikus közgazdász képzés - hangzott el a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) és a Közgazdasági Szemle közös konferenciáján. Prof. dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora kiemelte, hogy nem egyedi a magyar felősoktatás problémája, illetve azon belül pedig a jelenlegi dilemmák nem csak a gazdaságtudományi képzéseket érintik. Más szakokon is hasonló kihívásokkal szembesülnek, mint a gazdaságtudományi szakokon – fogalmazott. Európai szinten pedig nem számít kiugrónak a magyar felsőoktatásba belépő hallgatók aránya – tette hozzá.

https://novekedes.hu/elemzesek/oriasi-a-lemorzsolodas-a-hazai-egyetemeken


2022. január

KKV Magazin (31. oldal)

Speciális kihívások, tanulható megoldások

A családi vállalkozások speciális kihívásainak megismerése segít megtalálni az ezekre adható megoldásokat is. A Budapesti Gazdasági Egyetem a családi vállalkozások szakértőjeként kutatásaival és képzéseivel segíti e fontos és különleges vállalkozói kört. Hogy miképp, arról Timár Gigi, a BGE Vállalkozásfejlesztési Irodájának vezetője beszélt.

További megjelenés:

KKVmagazin.com


2022. január 8.

G7.hu

Kevés magyar cég látta meg a lehetőséget a járványban

Sok szó esett arról, hogy a pandémia milyen nehéz helyzetbe hozott számos családot, ugyanakkor a magyar lakosság 61%-a nem érzékelt érdemi változást, és a lakosság mintegy harmada számolt be jövedelemcsökkenésről – derül ki a Budapesti Gazdasági Egyetem 2021 tavaszán, a járvány harmadik hulláma alatt elkészített reprezentatív kutatásából, amelyet a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) magyar partnereként végzett. Ennél valamivel nagyobb hatást gyakorolt a járványhelyzet a vállalkozók jövedelmi viszonyaira. A megkérdezett vállalkozók valamivel több mint harmada (38%) számolt be jövedelmének csökkenéséről, valamivel több mint felüknek (53%) nem változtak érdemben a jövedelmi viszonyaik. 10%-uknak pedig nőtt a jövedelme a pandémia hatására. A digitalizációra viszont sajnos a pandémia sem vette rá a hazai kkv-k jelentős részét. A kutatásról, annak eredményeiről a G7 múlt heti podcastjában Csákné dr. Filep Judit, a BGE Budapest LAB tudományos vezetője, a magyar Global Entrepreneurship Monitor kutatói csapatának vezetője beszélt.

A beszélgetés meghallgatható ezen a linken.

 

2022. január 13.

KKVmagazin.com

Aki együtt él a céggel – Business Mentor, avagy a jövő szakembere

Új szakirányú továbbképzést indít hazánk legnépszerűbb üzleti egyeteme azok számára, akik értékteremtő módon kívánják támogatni a kkv szektort. A két féléves, munka mellett is végezhető business mentor képzésre 2022. január 30-ig lehet jelentkezni.

https://www.kkvmagazin.com/v/business-mentor-bge-legnepszerubb-gazdasagi-egyetem-kkv-kepzes-indul/

További megjelenés:

Jazzy Rádió-Millásreggeli-2022.01.19.

 

2022. január 13.

Uzletem.hu

Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége!

Szakirányú továbbképzést indít hazánk legnépszerűbb üzleti egyeteme azok számára, akik naprakész ismeretek birtokában, hatékonyan kívánják támogatni vállalatuk fogyasztóvédelmi tevékenységét.

Fogyasztóvédelmi menedzser képzés a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

https://uzletem.hu/fogyasztovedelem/legyen-biztos-kezekben-vallalatanak-fogyasztovedelmi-tevekenysege

 

További megjelenés:

Tudas.hu