Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
A BGE továbbra is az egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény

Budapest, 2020. július 24. – A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) továbbra is az üzleti fókuszú képzések iránt érdeklődők első számú választása. Hazánk meghatározó alkalmazott tudományok egyetemén idén szeptemberben közel 5 700 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. A felsőoktatásba jelentkezők számának idei nagymértékű visszaesése ellenére a BGE képzései iránt alig csökkent az érdeklődés és a szeptembertől három budapesti karral működő egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény.

A BGE elismertségét gyakorlatorientált, piaci igényekhez illesztett képzési struktúrájának köszönheti. A hazai felsőoktatás meghatározó üzleti egyeteme hagyományosan erős nyelvi képzései mellett itthon is meg­teremti hallgatói számára a nemzetközi környezetet.

A BGE a jelenlegi gazdasági helyzetben a nehézségek ellenére többféle módon – köztük az előző félévben újonnan bevezetett, önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíjjal – segíti hallgatóit.  

A BGE töretlen népszerűségét igazolják az idei felvételi eredmények is, hiszen az általános felvételi eljárást követően a 2020/2021-es tanévben 5 667 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. A jelentkezők többsége a gazdaságinformatikus, a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakokra tette le a voksát.

Hagyományos oktatásra készülünk ősztől

A BGE hagyományos, tantermi oktatásra készül ősztől, de az adott helyzetnek megfelelően azonnal, teljes körűen tudja biztosani a távolléti, digitális oktatást is. Az egyetem a közelmúltban részletes felmérést készített arról, hogyan élték meg hallgatói az előző, részben távoktatásos félévet, melynek alapján elmondható, hogy a digitális oktatás jól működött, a visszajelzések szerint nem volt rosszabb a hatékonysága, mint a hagyományos, tantermi oktatásnak és még jobban összekovácsolta a BGE közösségét is.

A felmérés eredményeit, a visszajelzéseket és az oktatói tapasztalatokat az egyetem átvizsgálta és az elmúlt félév innovatív megoldásait, legjobb gyakorlatait is hasznosítja a képzések fejlesztése terén.

Várjuk a gólyákat, a következő félévet!

A BGE minden felvett hallgatót arra buzdít, hogy iratkozzon be, kezdje meg a tanulmányait, tegye meg az első lépést a sikeres jövője felé. Bárhogyan is alakul a következő időszak, az egyetem felkészült rá.

„A jelenlegi helyzetben a tanulás a biztos befektetés a jövőbe. Fejlesztéseink arra irányulnak, hogy minden egyetemi polgárunk hatékonyan vehessen részt a tudásátadás és a tudáselsajátítás folyamatában. Az elmúlt, rendhagyó időszakot lehetőségként éltük meg, sokat fejlődtünk, tanultunk belőle. Már nagyon várjuk a következő félévet és a bátor elsőéves hallgatókat, akik nem félnek belevetni magukat a kihívásokba” – hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

További információt az Egyetem pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseiről ezen az oldalon talál.