Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
A BGE új szociális ösztöndíjat hozott létre önköltséges hallgatók támogatására

Budapest, 2020. május 13.  – A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a jelenlegi járványhelyzetben többféle támogatással segíti hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében. Az önköltséges hallgatók számára újonnan létrehozott szociális alapú ösztöndíj azoknak nyújt segítséget, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása. Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. 

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet nemcsak az oktatás színterét változtatta meg, hanem mindennapjainkat is, és lassan az élet minden területére hatással van. A Budapesti Gazdasági Egyetem a jelenlegi gazdasági helyzetben – többek között újonnan létrehozott ösztöndíjjal, befizetési haladékokkal, könnyített követelményekkel – kiemelten kívánja támogatni hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében.

Az önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíj az egyetem új, kifejezetten a jelen válságos gazdasági helyzet miatt létrehozott egyedülálló támogatása olyan önköltséges hallgatók számára, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása. 

Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. 

Az ösztöndíj forrásául az egyetem karai és a Hallgatói Önkormányzat is jelentős összegeket ajánlottak fel.

„Fontosnak tartjuk, hogy a jelen helyzetben, a nehézségek ellenére többféle módon segítsük hallgatóinkat. Az új ösztöndíjforma bevezetése mellett továbbra is él az államilag támogatott hallgatók rendkívüli szociális támogatása, de átcsoportosítottuk a forrásainkat, így még többüket szeretnénk ezzel is támogatni. Folyamatosan egyeztetünk a Hallgatói Önkormányzattal is” – mondta Dr. Jancsik András, a BGE oktatási rektorhelyettese.

Az egyetem államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatói továbbra is benyújthatnak rendkívüli szociális ösztöndíjra vonatkozó kérelmet. Emellett június 30-ig kitolták a hallgatói önköltség-fizetési haladék határidejét, könnyítést vagy felmentést adnak azon követelmények teljesítése alól, amelyek a válság miatt megnehezülnek (pl.: szakmai gyakorlat korábban történő befejezésének a lehetősége) és a záróvizsgákat online tartják meg.