Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Alumni

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alumni
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Előnyök

Milyen lehetőségeket kínál a BGE Alumni?


A közösség tagjaként a volt hallgatók folyamatosan értesülhetnek a BGE-t és a karokat érintő aktuális hírekről és eseményekről, a volt hallgatóknak és külső szereplőknek (vállalatoknak, KKV-knak, startupoknak, intézményeknek) kínált lehetőségekről.

Tagjaink többek között folytathatják tanulmányaikat az Alma Materben, és kedvezményes képzésekben vehetnek részt. 

Részt vehetnek az Egyetem által szervezett, volt hallgatóknak szóló rendezvényeken, előadásokon, konferenciákon és támogatást kaphatnak az általuk kezdeményezett rendezvények, programok szervezéséhez.

Visszatérhetnek az Egyetemre kutatóként, előadóként, képzéshez kapcsolódó esettanulmányok szolgáltatóiként, vagy akár üzleti partnerségek keretében is.

Hozzájárulhatnak az Egyetem stratégiai céljainak megvalósításához az oktatásfejlesztés és egyéb innovációs projektek keretében, vagy akár anyagilag is támogathatják az oktatást és a hallgatói közösségi életet.

Hogyan vehet részt aktívan a BGE Alumni közösség építésében?


Egy olyan alumni nagyköveti rendszert építünk, amelynek tagjaival valóban a volt hallgatók igényeinek megfelelő programokat dolgozhatunk ki, és velük együtt az egyik legfontosabb hallgatói igényt is kielégíthetjük: hogy a való életre készíthessük fel őket, a munkavállalásra, a karrierépítésre, vagy saját vállalkozás indítására.

Amennyiben Ön is szeretne részese lenni az alumni közösség építésének és fejlesztésének, esetleg bármilyen ötlete, javaslata van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alumni@uni-bge.hu e-mail címen!

Legyen Ön is Alumni nagykövet!


A Budapesti Gazdasági Egyetemen szerzett diplomát? Érdekelné egy, az Egyetemmel való szorosabb együttműködés? Folyamatosan bővülő Alumni Nagyköveti hálózatunk még inkább összekapcsolja volt hallgatóinkat és lehetőséget biztosít a BGE-n végzettek számára, hogy aktívan bekapcsolódjanak az egyetem életébe.

Olyan lelkes öregdiákokat keresünk, akik számára fontos az intézmény, ahol egykor diplomájukat szerezték, proaktívak, kreatívak és hajlandóak az egyetem népszerűsítésére, és támogatni szeretnék a hallgatói toborzást, az oktatás fejlesztését, illetve a volt hallgatók közösségének szervezését.

Tisztában vagyunk azzal, hogy diplomásaink elfoglalt életet élnek, korlátozott szabadidővel, azonban az alumni nagyköveti szerep nem igényel sok időt, és nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy jelentős mértékben hozzájáruljanak az intézmény fejlesztéséhez, a jelenlegi hallgatók körülményeinek javításához.

Az Alumni Nagykövetek az egyetem kulcsfontosságú kapcsolattartóiként és szószólóiként jelennek meg. A nagykövetek segítenek az egyetem ismertségét növelni, népszerűsítik a BGE-s programokat és segítenek a saját városukban vagy országukban a volt hallgatók bevonásával kapcsolatos tevékenységek irányításában. A szerepkör számos tevékenységet foglal magában, amelyek nagyjából négy területre oszthatók:

 • Az Egyetem népszerűsítése mások számára személyes, szakmai és online hálózataikban.
 • Tanácsadás és útmutatás nyújtása a leendő/jelenlegi hallgatók és öregdiákok számára.
 • Az Egyetem szervezeti egységeinek és munkatársainak a munkájának támogatása.
 • Az öregdiákok elkötelezettségének növelése a lakóhelyük szerinti városban vagy országban.

Ha többet szeretne megtudni, kérjük, írjon az alumni@uni-bge.hu e-mail címre!

Az alumni nagyköveti szerep több szempontból is előnyökkel jár. A nyilvánvaló előnyök közé tartozik többek között:  

 • a személyes és szakmai fejlődést támogató lehetőségek és tapasztalatok széles köre,
 • elégedettség az egyetem támogatásában játszott aktív szerep miatt,
 • hozzáférés az egyetem online erőforrásaihoz és szolgáltatásaihoz,
 • hozzáférés számos kiváló kapcsolatépítési lehetőséghez,
 • különféle készségek és kompetenciák fejlesztése.

Ha szívesen lenne Alumni Nagykövet, vagy bármilyen kérdése, javaslata van az alumni nagyköveti rendszerrel kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alumni@uni-bge.hu e-mail címen!

play button
03:38
BGE story Susánszky Ádámmal a ZING Burger egyik alapítójával
A ZING Burger hazánk első food truckjából mára az egyik legnagyobb hamburgeres lánccá nőtte ki magát. Susánszky Ádám mesél a vállalkozásról és a BGE-s tanulmányairól. Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájékozódj itt: https://uni-bge.hu/felveteli A jövőd itt kezdődik!
play button
03:23
BGE story Pinczés Mariannával a Grapoila ügyvezető-tulajdonosával
A Grapoila ötlete egy egyetemi projektmunkából származik, 10 év leforgása alatt pedig eljutott a cég oda, hogy a magyar indulók közül a legtöbb csillagot söpörte be termékeivel a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste Awardson. Pinczés Marianna ügyvezető-tulajdonos elsőéves BGE-s ha...
play button
03:43
BGE story Bartha Álmossal a QuizNight.hu alapítójával
Tudod, hogy Micimackó fiú vagy lány? Egy QuizNighton még ez is kiderülhet… Bartha Álmos, a QuizNight megálmodója BGE-s hallgatóként kezdte kvízmesteri pályafutását, és egy Kínából hozott ötlet nyomán hozta létre Magyarország legnagyobb kocsmakvíz programját! Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájéko...