Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Etikai Bizottság

Stratégiai céljaink megvalósításának és jövőbeni sikerünknek kulcsa az erős szervezeti kultúra, melynek jellemzője az összetartó közösség, a bizalomra, együttműködésre épülő kapcsolatok, melynek alapja az etikus magatartás. Ennek szellemében 2018-ban megújításra került a 2004-ben megalkotott Etikai Kódexünk, illetve az Etikai Bizottság eljárásrendje. A dokumentumokat 2018. június 29-én fogadta el az Egyetem Szenátusa, majd 2018. szeptember 1-jével léptek hatályba, illetve ekkor kezdte meg munkáját az Etikai Bizottság is. Az Etikai Kódexről, a Bizottság munkájáról és a kapcsolódó friss hírekről ITT lehet tájékozódni.

Az Etikai Bizottság feladata, hogy választ adjon a felvetődő etikai kérdésekre, segítsen az etikai dilemmák megoldásában, döntsön az etikai vizsgálatról, vagy arról, megszegték-e az Etikai Kódexet. Emellett a Bizottság javaslatot ad a következményekre és a megelőző intézkedésekre is. Szintén nagyon fontos, hogy a Bizottság folyamatosan és transzparensen kommunikál, hiszen cél, hogy nyíltan tudjunk beszélni a közösségünkben felmerülő etikai dilemmákról, kérdésekről, és meg tudjuk védeni magunk, valamit mások jogait. A Bizottság egy elnökből és három tagból áll, akik különböző szervezeti egységeket képviselnek. A tagok között a nemek aránya azonos. Az Etikai Bizottság tagjait az Egyetem rektora nevezi ki a Kancellár egyetértésével 3 évre, a hallgatói képviselőt 1 évre. 

Az Etikai bizottság tagjai 
Amennyiben úgy érezzük, hogy velünk vagy másokkal etikátlanság történt, vagy etikai dilemmába ütközünk, forduljunk bátran az Etikai Bizottsághoz:  
  • az etika@uni-bge.hu e-mail címen  
  • postai úton az Etikai Bizottság elnökének címére küldve  
  • személyesen az Etikai Bizottság elnökéhez vagy bármely tagjához 

Az Etikai Bizottság dokumentumai

Mappa, dokumentum neve
Utolsó módosítás

Etikai Bizottság dokumentumai

Frissítve:
2022. szeptember 23.