Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2021. március 3.
A BGE a modellváltás mellett döntött

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Szenátusa 2021. február 25-i ülésén 17 igen, 1 nem és 0 tartózkodás szavazattal támogatta az egyetem modellváltását, azaz állami intézményből közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé átalakítását. A Szenátus egyidejűleg felhatalmazta az egyetem vezetését – élén az egyetem rektorával, mint az intézmény első számú felelős vezetőjével és képviselőjével –, hogy kezdje meg a modellváltási folyamat előkészítését.

A Budapesti Gazdasági Egyetem meghatározó szereplője a hazai felsőoktatásnak: a három budapesti karon több mint 17 000 hallgatót képez gazdasági szakemberré, miközben időtálló és használható tudással vértezi fel őket üzleti és társadalmi partnereivel folyamatosan együttműködve, és a legkorszerűbb fejlesztésekre támaszkodva.

 „Az új működési modell közelebb áll a BGE jelenleg is erősen piaci alapú működéséhez, szellemiségéhez, és hallgatóink, valamint munkatársaink számára is előnyösebb helyzetet teremthet. A rugalmasabb finanszírozástól, szervezettől és jogszabályi környezettől az oktatás minőségének és a kutatások eredményességének növekedését várjuk. Emellett célunk szellemi értékeink közösségi célú megismertetésének és gazdasági hasznosításának kiterjesztése is” - mondta el a döntés kapcsán prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A meghozott szenátusi döntés azt jelenti, hogy a BGE-n elindulhat a modellváltás részleteinek kidolgozása, a külső és belső érintettekkel való egyeztetés. A BGE vezetése a folyamatba bevonja az érdekképviseleti szervezeteket is, különös tekintettel a Hallgatói Önkormányzatra, és az eredményekről, döntési pontokról beszámol az egyetem közösségének.

Bővebb információkért kísérjék figyelemmel a BGE modellváltás GYIK oldalt, amelyet folyamatosan frissítünk.