BGE központi honlap
Hallgatóknak
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Felvételi
  • Egyetemünk
      • A BGE-ről
      • A BGE-ről
      • Budapesti Gazdaságtudományi Egyetemért Alapítvány
      • A BGE vezetői
      • Karok
      • Szervezet
      • Képzéseink
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Felsőoktatási szakképzés
      • Doktori Iskola
      • Szakirányú továbbképzés
      • Felnőttképzés
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Hallgatóknak szóló nemzetközi lehetőségek
      • Akkreditációk
      • Nemzetközi akadémiai partnerségek
      • Nemzetközi Projektek
      • Tudomány
      • Tudományos élet a BGE-n
      • BGE kiadványok
      • Tehetséggondozás
      • Könyvtár
      • Repozitórium
      • Közösség és lehetőségek
      • Fenntarthatóság
      • Üzleti partnerség
      • BGE Alumni
      • Csatlakozz csapatunkhoz!
      • Elérhetőségek
  • Hallgatóknak
  • Munkatársaknak
Nyitólap >
Átadták a 2025-ös Pro Gastronomia díjakat
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Átadták a 2025-ös Pro Gastronomia díjakat
2025. november 25.
Átadták a 2025-ös Pro Gastronomia díjakat

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2025-ben Molnár B. Tamás – Bittera Dóra megosztva – a magyar gasztronómia fejlődéséért elkötelezett szakírók -, Kelemen Endre – Schwarcz András – Varga István az Étrend Egyesület kiváló segítői megosztva -, Svein Magnus Gjønvik, a World/EuroSkills szakácsversenyek főszakértője/zsűrielnöke érdemelte ki a díjat.

Az ifjúsági díjat Ramocsai Barbara - a BGE korábbi hallgatója kapta, aki több versenyen ért el elismerésre méltó helyezéseket.

A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó ifjú tehetségnek vagy/és a BGE-n, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Szeidl Klaudia, BGE tanszékvezető, Prof. Dr. Gundel János professzor emeritus, Dr. Sándor Dénes díjalapító, Harmath Csaba, Gault&Millau Chief Inspector, Kőrössy Zoltán, Eventrend Group társtulajdonos, Segal Viktor séf, gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

A díjazottak 2025-ben:

  • Molnár B. Tamás – Bittera Dóra megosztva.

A magyar gasztronómia fejlődéséért elkötelezett szakírók. A 2000-es évek elején a Magyar Nemzet hasábjain megjelentett kritikai hangvételű írások feltárni igyekeztek az 1945-től eltelt időszak gasztronómiai hiányosságait. A továbblépés érdekében létrehozott Hagyomány és Evolúció versenysorozat, valamint a Czifray versenykurzus megoldást kínált a változást igénylő szakácsoknak és egyben hozzájárult a magyar gasztronómia fejlődéséhez.

  • Kelemen Endre – Schwarcz András – Varga István az Étrend Egyesület kiváló segítői megosztva.

A három szakember az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületében tevékenykedett együtt.

Kelemen Endre és Schwarcz András szürke eminenciásként dolgozott minden rendezvényen, versenyen. Varga István A 90-es évek közepétől már aktív részese volt az Egyesület megalakításának, majd az Egyesület titkára lett.

  • Svein Magnus Gjønvik, a World/EuroSkills szakácsversenyek főszakértője/zsűrielnöke.

1999-től szakértő/zsűritag/elnök a WorldSkills/EuroSkills versenyeken, 2010-től menedzser a Norvég Nemzeti Szakácsversenyeken, 2022-től a Nordic Chefs Association versenyigazgatója.

Ifjúsági díjazott:

  • Ramocsai Barbara, a BGE korábbi hallgatója, aki több versenyen ért el elismerésre méltó helyezéseket. Skills Hungary első hely, EuroSkills Göteborg 13. hely, Olivier Roellinger francia halas verseny második hely.

A Pro Gastronomia díjról az alábbi linkeken további információk, képek és videók találhatók:

https://sandordenes.com és a https://uni-bge.hu/hu/nemzetközi-gazdalkodas-kar/kiemelt-projektek

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.14.2
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Szabályozó dokumentumok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Sajtószoba
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatvédelem
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette