Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2021. szeptember 9.
Átadtuk legrangosabb elismeréseinket és az ösztöndíjakat a tanévnyitón

A 2021/2022-es évet megnyitó, a RaM Colosseumban tartott ünnepélyes eseményen sor került a BGE legrangosabb elismeréseinek és ösztöndíjainak átadására is. 


Egyetemünk tanévnyitóján a gólyákat és a meghívott vendégeket prof. dr. Heidrich Balázs, egyetemünk rektora, Zelenák Márk, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, valamint prof. dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára köszöntötte. Emellett beszédet mondott Erdélyi Balázs, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, a BGE vállalkozásfejlesztés mesterszakának hallgatója. Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően a legrangosabb egyetemi elismeréseket és ösztöndíjakat is átadtuk, többek között – idén már második alkalommal – a Demján Sándor - BGE Vállalkozásfejlesztési Kutatói Ösztöndíjat.


A 2021/2022-es tanévet megnyitó ünnepségen az alábbi elismeréseket nyújtottuk át: 

Professor Emeritus cím

 • A Budapesti Gazdasági Egyetem Szenátusa 2021-ben Professor Emeritus címet adományozott Dr. Gubán Ákos részére. A Pénzügyi és Számviteli Kar Gazdaságinformatika Tanszékének főiskolai tanára, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta az elismerést. 
 • A Budapesti Gazdasági Egyetem Szenátusa 2021-ben Professor Emeritus kitüntető címet adományozott Dr. Gubán Miklós részére. A Pénzügyi és Számviteli Kar Gazdaságinformatika Tanszékének főiskolai tanára, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg volt dékánja nyugdíjba vonulása alkalmából kapta az elismerést.

Pro Universitate kitüntetés

 • Az Egyetem Szenátusa 2021-ben Pro Universitate kitüntetést adományozott Sándorné Prof. Dr. Kriszt Éva rector emerita részére. A Pénzügyi és Számviteli Kar Alkalmazott Kvantitatív Módszertan Tanszékének egyetemi tanára munkásságával, kimagasló szakmai és iskolaszervező tevékenységével hozzájárult a Budapesti Gazdasági Egyetem hatékony és sikeres működési feltételeinek megteremtéséhez, az intézmény hazai és nemzetközi elismertségének, versenyképességének növeléséhez, illetve a hazai felsőoktatás rendszerének fejlődéséhez, valamint a határon túli magyar oktatás fejlesztéséhez.
 • Az Egyetem Szenátusa 2021-ben Pro Universitate kitüntetést adományozott Dr. Kolláth Katalin részére. A Külkereskedelmi Kar Kommunikáció Tanszékének főiskolai tanára az Egyetemen és jogelődjénél közel 30 éves szakmai-, vezetői-, oktatói munkásságának és közéleti tevékenységének elismeréseként kapta a kitüntetést. 
 • Az Egyetem Szenátusa 2021-ben Posztumusz Pro Universitate kitüntetést adományozott Kiss Erika részére, aki a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar HR referense és óradó oktatója volt. A kitüntetést özvegye, Arató Ferenc vette át.

Pro Universitate Juventutis Emlékérem

 • Az Egyetem Szenátusa 2021-ben Pro Universitate Juventutis Emlékérem kitüntetést adományozott Radó Dávid turizmus és vendéglátás alapszakos hallgatónak, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat korábbi elnökének példamutató vezetői és közösségi munkája elismeréseképpen. 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Díszpolgára cím

 • Az Egyetem Szenátusa 2021-ben a Budapesti Gazdasági Egyetem Díszpolgára címet adományozta Dr. Niklai Ákos úrnak, a közel kétévtizedes, az oktatás, a tudományos kutatás fejlesztése, színvonalának emelése, az Egyetem társadalmi, szakmai kapcsolatainak fejlesztése érdekében, valamint az elmúlt 5 évben a Konzisztórium elnökeként végzett szakmai támogató tevékenysége elismeréseképpen.

Arany Pecsétgyűrű kitüntetés

 • Az Egyetem Szenátusa 2021-ben Arany Pecsétgyűrű kitüntetést adományozott Dr. Totth Gedeonnak, a Külkereskedelmi Kar Marketing Tanszék főiskolai tanárának a két évtizedes oktatói, vezetői, szakmai-gyakorlati, valamint tudományos tevékenysége elismeréséül.
 • Az Egyetem Szenátusa 2021-ben Arany Pecsétgyűrű kitüntetést adományozott Sági Györgynek, az Informatikai Üzemeltetés Iroda vezetőjének a több mint két évtizedes magas színvonalú szakmai tevékenysége és vezetői munkájának elismeréséül.

A Budapesti Gazdasági Egyetemért Emlékplakett kitüntetés

 • Az Egyetem rektora 2021-ben a Budapesti Gazdasági Egyetemért Emlékplakett kitüntetést adományozta Ivánné Dr. Hild Márta, a Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék egyetemi docense részére az Egyetemen több mint húsz éves oktatói munkássága, tudományos kutatói tevékenysége és vezetői munkája elismeréséül.
 • Az Egyetem rektora 2021-ben a Budapesti Gazdasági Egyetemért Emlékplakett kitüntetést adományozta Dr. Kopcsay László, a Külkereskedelmi Kar Marketing Tanszékének egyetemi docense részére az Egyetemen több mint egy évtizedes szakmai-, oktatói munkásságának és közéleti tevékenysége elismeréseként.

Rektori Dicséret 

 • 2021-ben Rektori Dicséretben részesült Varga László, a Nemzetközi Pályázati Iroda vezetője a több mint másfél évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Az Egyetemi Sportéletért Díj elismerés 

 • 2021-ben az Egyetemi Sportéletért Díj elismerésben részesült Kertész Péter, testnevelő tanár, aki tavaly decemberben vonult nyugállományba a Külkereskedelmi Karról.

2021-ban a Demján Sándor Vállalkozásfejlesztési Kutatói Ösztöndíj nyertese Debreceni János, a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Tanszékének tanársegédje. Pályázatának címe: „Vendéglátó vállalkozások ellenállási képességének vizsgálata más turisztikai vállalkozásokkal való összehasonlításban”.

A Budapest LAB, az Egyetem vállalkozásfejlesztési központja, a PwC Magyarország támogatásával, második alkalommal díjazta a vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódó legjobb szakdolgozatot. Az idei nyertes Nagy Dóra kereskedelem és marketing alapszakos hallgató „Családi vállalkozások sajátosságai és az utódlás folyamatának bemutatása egy hazai borászaton keresztül” című dolgozata lett, mely létrejöttét konzulensként Kasza Lajos mesteroktató támogatta. 

Az ünnepségen került sor a Nexon Mesterséges Intelligencia Tudományos Ösztöndíj díjátadójára is. Az ösztöndíjakat a Nexon képviseletében Ocskay Szilárd, a Nexon ügyvezető igazgatója adta át a négy nyertesnek: Deteky Noémi, pénzügy és számvitel alapszakos, Fejes Arnold, pénzügy és számvitel alapszakos, Kőrös Eszter, gazdaságinformatikus alapszakos, valamint Lébár Dániel, gazdaságinformatikus alapszakos hallgatóknak.


Kimagasló örömmel és büszkeséggel tölt el minket, amikor egyetemünk munkatársa munkássága elismeréséül miniszteri kitüntetésben részesül. Idén az innovációért és technológiáért felelős miniszter Oktatói Szolgálati Emlékérem kitüntetést adományozott dr. Totth Gedeon, a Külkereskedelmi Kar Marketing Tanszékének főiskolai tanára részére a több mint négy évtizedes oktatói, vezetői, szakmai tevékenysége elismeréséért. A kitüntetést prof. dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár adta át.


Az ösztöndíjakhoz és az elismerésekhez sok szeretettel gratulálunk!