Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2023. március 7.
BGE-s rekordokkal kezdtük az évet az idei Alpesi sí- és snowboard MEFOB-on

2023-ban immáron második alkalommal rendezhette meg a Budapesti Gazdasági Egyetem az “Alpesi sí és snowboard” MEFOB-ot. A helyín idén is Puy Saint Vincent (Franciaország) volt és ismét újításokkal készült egyetemünk. 

Míg tavaly a slalom versenyszám került be újításként a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) repertoárjába, idén a cross, boardercross és a parallel slalommal is bővült a lista. Remek pálya és időjárási viszonyok álltak rendelkezésünkre végig a francia Alpokban, a 9 egyetemről érkező, 43 versenyző pedig végig kiválóan vette az akadályokat.  

Az “unisport.hu” Barka Nikolettával előzetesen készített interjújából már sejteni lehetett, hogy idén még nagyobb szabású rendezvényre készülhetnek az odalátogatók, mint tavaly, amit egy különleges szervezői csapatnak is köszönhettek.  

“A lebonyolításról egy kiváló, 18 fős szakmai stáb gondoskodik. Köztük a helyi pálya (Pascal Bianchi) segítői, a Snowboard Szövetség tagjai, a Naturelle Egyesület szervezői, valamint a BGE Sport Iroda dolgozói. Őket a több évtizedes, téli sportághoz fűződő szervezői, valamint oktatói tapasztalattal rendelkező, BGE-s Kertész Péter fogja össze. A fentiek alapján bizton állíthatom, hogy színvonalas és izgalmas versenyidőszaknak nézünk elébe.”  

A várt eredmények végül nem maradtak el, az esemény sikerét a fentiek mellett a nagyszerű versenyzők, valamint Jávor Zoltán és a Naturelle Sportgyesület tagjai is biztosították. 

A legnagyobb létszámmal a győri Széchenyi István Egyetem képviselte magát, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen összesítettben az első helyen végzett. Második a Budapesti Gazdasági Egyetem, míg harmadik Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem lett. 

Az összes versenyszámot nézve a legeredményesebb férfi versenyző Orvásth Norbert, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója lett, aki minden versenyén elsőként ért célba. Második Győri Levente az Óbudai Egyetem hallgatója, harmadik pedig Balázs Bence Zsombor lett, aki szintén a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen végzi tanulmányait. 

A hölgyek között összesítettben a dobogó legfelső fokára Pomázi Lilla, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója került. Második helyen Litauszki Barbara Kata, a Széchenyi István Egyetem tanulója, míg a harmadik helyen a szintén Budapesti Gazdasági Egyetemre járó Emri Janka végzett. 

Ezúton gratulálunk minden versenyzőnek és köszönjük a MEFS-nek, valamint a résztvevő egyetemen dolgozó kollégáknak, hogy lehetővé tették, az idei Alpesi sí és Snowboard MEFOB létrejöttét! 


Az eseményen számos fotó készült, melyeket az alábbi galériában megtekinthettek: