Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2023. február 27.
BGE Sporthírek - heti összefoglaló (február 16. – február 23.)

Challenge Yourself - BGE Parasport Napja


A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2023-ban hatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját, melyhez idén a Budapesti Gazdasági Egyetem is csatlakozik "Challenge Yourself" programjával.

Próbáltál már ülve röplabdázni, vagy bekötött szemmel csörgőlabdázni? Ha még nem kerítettél rá alkalmat, vagy már kipróbáltad, de megtennéd megint, csatlakozz hozzánk február 27-én és március 1-jén.

Egy érzékenyítő beszélgetéssel egybekötve, az alábbi időpontokban, az alábbi tevékenységeket próbálhatják ki az érdeklődők a Diósy Lajos utcában lévő tornateremben. (Budapest, Diósy Lajos u. 22-24, 1165)

  • 2023. 02.27. (hétfő) 11:30 és 13:45 - csörgőlabda
  • 2023.03.01. (szerda) 9:45-11:15 - kerekesszékes kosárlabda
  • 2023.03.01. (szerda) 11:30-13:00 - ülőröplabda

Regisztrációért kattints IDE.

 

Bővebb információért keresd: Barka Nikolettát a Sport Iroda vezetőjét (barka.nikoletta@uni-bge.hu)

Márciustól jön a BGE Sport Challenge 3.0!


Az új kihívás során max. 5 fős dolgozói csapatok küzdhetnek a „A BGE legsportosabb dolgozói” cím elnyeréséért, március 1. és május 31. között. A challenge során ezúttal is a mozgással töltött idő fog számítani,  így a csapatok hétről hétre az időeredményeik alapján fognak megmérettetni.

A felhívásra a kormendi.kinga@uni-bge.hu e-mail címen lehet folyamatosan jelentkezni a félév során a csapattagok neveivel, a megjelölt csapatkapitánnyal és egy csapatnévvel. 

Bővebb információ ide kattintva található.

Versenyeredmények


László Alexa Pálma taekwondo-s hallgatónk a 3. alkalommal meghirdetett Yellow Sea Cup Nemzetközi Taekwondo Formagyakorlat Bajnokságon a felnőtt (18-30) „A” kategóriában ezüstérmet szerzett. 


Forrás és fotó:

https://vasarhelyihirek.hu/ot_ermes_helyezes_a_sarga_tenger_nemzetkozi_taekwondo_kupan


Rekord nézőszám (11 112 fő) előtt mérkőzött meg a Siófok KC színeiben Kajdon Blanka kézilabdázó hallgatónk a Borussia Dortmund vendégeként, az EHF Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában. Ugyan vereséget szenvedtek, és ezzel a csoport első helye is elúszott, de a továbbjutás így is meglett a balaton parti együttesnek. A magyar csapat legjobbja a BGE hallgatója, Kajdon Blanka volt, aki 5 gólja mellett 2 gólpasszt is kiosztott.  

Kajdon Blanka (Siófok KC – irányító): „Volt egy megbeszélt taktikánk, amihez tartottuk magunkat, de az egyéni extrák ezúttal elmaradtak. Sok helyzetet hagytunk ki, sok hibát vétettünk főként a második félidő elején, ami után végig futnunk kellett az eredmény után.” 


Forrás:https://siofokkc.hu/felnott/ehf-europa-liga-dortmundban-maradt-a-csoportelsoseg 

Fotó: https://siofokkc.hu/galeria/20230115-siofok-kc-dortmund-2724 


Végletekig kiélezett fináléban egyetlen tussal maradt alul, és lett végül 2. Szűcs Luca kardvívónk a szombati Kard Női Magyar Kupa küzdelmeiben.  


Forrás: https://hunfencing.hu/media/uploads/images/users/root/migralas/verseny/eredmenyek/2023/6904.pdf 

Fotó: www.hunfencing.hu 


Temesvári Gábor kézilabdázó hallgatónk 3 góllal és jó védekezéssel járult hozzá csapata sikeréhez. Gábor a NEKA együttesével egy küzdelmes mérkőzésen tartotta otthon a nagyon fontos két pontot. Ezzel a diadallal a 8. helyre lépett fel a csapat és magabiztosan haladnak a bent maradást jelentő úton. 


Forrás: https://nb1.neka.hu/hatalmas-kuzdelemben-gyozk-le-a-komlot  

Fotó: https://nb1.neka.hu/galeria-ferfi