Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2023. január 19.
BGE sporthírek - heti összefoglaló (január 13. – január 19.)

Versenyeredmények


Vívóink remek eredményekkel indították az új évet 

A Tuniszban megrendezett Grand Prix tornán Szatmári András hallgatónk bronzérmet szerzett a férfi kardvívók mezőnyében. András utoljára 2018-ban állhatott egyéni számban világkupa verseny dobogón, a mostani éremmel pedig megerősítette kiemelt pozícióját a világranglistán.

Az Év Sportolója díjat nyert Szűcs Léna hallgatónk szintén megmérettetett Tuniszban, feljutása a főtáblára nem sokon múlott, végül a 89. helyen zárt. 

Forrás és fotó: https://hunfencing.hu/hir/andris-bronzermes-panka-es-csanad-negyeddontos-a-tuniszi-gp-n-5327


Párbajtőrben is taroltak a BGE hallgatói

A párbajtőr fegyvernem szakág kérésére “újraélesztették” a csapatverseny lehetőségét a Magyar Kupában, tekintve, hogy a koronavírus miatt sokáig nem szerepelt a versenynaptárban ez a lehetőség. A legutóbbi megmérettetésen öt BGE-s hallgatónk is pástra állhatott. A nyitányt a férfiak igen komolyan vették, hisz tekintélyes létszámú mezőny gyűlt össze és szinte valamennyi válogatott versenyző pástra lépett.

A női vívók között Zs.Tóth Anna (BGE) az öttusát befejezvén, a továbbiakban vívásban kamatoztatja tudását. A Gerevich Aladár Sportcsarnokban rendezett Felnőtt Magyar Kupa 3. fordulóján egyéniben 19. helyen végzett, a BVSC csapatával pedig felállhatott a dobogó második fokára.

A férfiaknál igen erős, 120 fős mezőny alakult ki, ahol válogatott olimpikon vívók és öttusázók is versenyeztek, köztük négy BGE-s hallgatóval. A legjobb helyen a világkupa-győztes Andrásfi Tibor zárt, aki a 12. helyet szerezte meg, a nagy visszatérő Mestyanek Máté 29., Viczián Bence öttusázó, a junior világbajnoki 3. helyezett csapat tagja, 42., és a MEFOB győztes Sztankovics György 55. helyezést ért el.

Csapatban a BVSC színeiben Andrásfi Tibi bronzérmet nyert, Mestyanek Máté pedig az FTC csapatával 8. helyezést ért el.

Forrás: https://hunfencing.hu/hir/a-ferfiaknal-a-vasas-a-noknel-az-mtk-nyerte-a-parbajtor-mk-t-5323

Fotó: Nagy Szilvia 


Tiborcz Dániel 8. helyen végzett a gdanski Gyorskorcsolya Európa Bajnokságon

Tiborcz Dani a férfiak 1000 m-es kisdöntőjében nagyon jól elkapva a rajtot eleinte még vezetett, de sajnos apránként folyamatosan visszacsúszva végül futamában a 4. helyen ért célba, összesítésben pedig a 8. helyet sikerült megszereznie. Bontovics Balázs (BGE) a férfiak 1500 méteres egyéni számában a B döntőt érő 4. helyen ért célba.

A 2000 méteres vegyesváltóban Tiborcz Dani a B döntőben Talabos Attilát váltva a kisdöntő megnyerésével, hozva a papírformát, végül az 5. helyen zárt összesítésben.

A férfi váltóban mindkét BGE-s hallgatónk szerepet kapott, a Bontovics Balázs (BGE), Talabos Attila, Tiborcz Dániel (BGE), Varnyú Alex összeállítású négyes féltávig a második helyen „utazott”, végül 2. helyen ért célba a kisdöntőben, így összesítésben a 6.helyen végzett.

Forrás:

https://m4sport.hu/korcsolya/cikk/2023/01/15/jaszapati-petra-eb-bronzermes-1000-meteren

https://hirado.hu/sport/cikk/2023/01/15/a-ferfi-valto-masodik-lett-a-kisdontoben-a-gdanski-rovidpalyas-europa-bajnoksagon

https://hirado.hu/sport/cikk/2023/01/15/a-magyar-vegyes-valto-az-otodik-helyen-vegzett-a-rovidpalyas-gyorskorcsolya-europa-bajnoksagon

Fotó: MTI/Illyés Tibor


Füzesy Ilka több számban is képviselte egyetemünket a Téli Egyetemi Világjátékokon gyorskorcsolyában

A női 1500 méteres számban Ilka 34. helyen ért célba, 1000 méteren egy helyet javítja a 33. helyen zárt.

Farkas Botond hallgatónk a magyar jégkorong Universiade válogatott tagjaként képviseli a BGE-t Lake Placid-ben, csapatával eddig 2 vereség 2 győzelem a mérlegük, miután utolsó 2 mérkőzésüket megnyerték Korea és Nagy-Britannia ellen. A folytatásban az amerikai együttes vár a magyar csapatra, az összecsapás helyi idő szerint 01.19-én reggel 9:30-kor következik.

Forrás és fotó: https://www.facebook.com/egyetemisport