Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2023. március 17.
BGE Sporthírek - heti összefoglaló (március 10. – március 16.)

Versenyeredmények

Kézilabdázó hallgatónk Tóth Rajmond a spanyol élvonalba igazolt

Rajmond a spanyol Frigoríficos Morrazo csapatába szerződött, ahol rögtön két góllal mutatkozott be első mérkőzésén. A 21 éves irányító már régóta tervezgette a külföldi sportkarriert, és nagyszerű fejlődési lehetőségnek tartja a jelenlegi igazolást. Szerencsére tanulmányait online is folytathatja a BGE-n, és a vizsgaidőszakra már újra itthon lehet.

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezilabda-ket-gollal-debutalt-a-spanyol-elvonalban-a-fiatal-magyar-iranyito-2944927

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap


Márton Ricsi még motiváltabb Európa-bajnoki sikerei után

Márton Richárd válogatott úszó hallgatónkról Rómában már kiderült, hogy már nem csak edzőpartner, hiszen a 4x200 gyorsváltóval aranyat, 200 pillangón pedig ezüstöt nyert. Jövőbeni terveiről az alábbi interjúban mesélt: https://www.facebook.com/watch/?v=503935691930931

Forrás: https://www.facebook.com/uszoszovetseg

Fotó: MTI


Tiborcz Dániel gyorskorcsolyázónk egyéni és csapat számokban is képviselte hazánkat Dél-Koreában

Március 10-12. Között rendezték meg az ISU Short Track Világbajnokságot melynek ezúttal Szöul adott otthont. A szezon utolsó világversenyén Tiborcz Dani hallgatónknak egyéniben ezúttal nem sikerült döntőbe jutnia, a Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex összeállítású férfiváltóval összesítésben pedig a 7. pozícióban zártak Tiborczék.


Forrás: https://www.nemzetisport.hu/teli_sportok/rp-gyorskorcsolya-elodontos-a-noi-es-a-ferfivalto-a-szouli-vb-n-2945041

Fotó: https://www.facebook.com/hunskate


Díjazták gátfutó hallgatónkat

Polyák Zoltán is díjazásban részesült a 16.kerületi önkormányzat tehetséggondozó programjában, ugyanis megkapta az Ifjú Sporttehetségek díját. A fiatal gátfutó nagyszerű eredményeivel és példás magatartásával vívta ki az elismerést.


Forrás: https://www.instagram.com/p/Cp0nVMOow16/

Kép: https://www.ikarusatletika.hu/index.php/645-egyeni-csucsok-versenye-36-honved-kupa


A BGE is képviseltette magát a BEFS Floorball kupán

Egyetemünk floorball csapata remekül helyt állt, annak ellenére, hogy betegség miatt nem tudtak teljes létszámban részt venni a megmérettetésen.

A csapat végül nem jutott tovább a csoportjából, egy győzelemmel és két vereséggel csoportharmadikként zárt. A csapat tagjai: Belák Bence, Felhős Vazul, Magyar Marcell.

Forrás és kép: Pécsi Péter, BGE