Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2022. szeptember 21.
BGE Sporthírek - heti összefoglaló (szeptember 15-21.)

Versenysport – Kovács Gergő az Egyetemi Kaja-Kenu Világbajnokságon


A BGE hallgatója, Kovács Gergő képviselte egyetemünket és Magyarországot az Egyetemi Kajak-Kenu Világbajnokságon Lengyelországban, ahonnan szép eredményekkel térhetett haza.


A lengyelországi Bydgoszczban tizenkét másik kajak-kenuzó hallgatóval utazott el a 2022. szeptember 16. és 18. között megrendezett megmérettetésre. Gergő négy versenyszámban indult, amelyek a következők: K–2 500 méter, K–4 200 méter, K–4 500 méter és K–4 1000 méter. A futamokon több egyetem hallgatóval evezett egy csapatban, köztük a Testnevelési Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Széchenyi István Egyetem versenyzőivel.

A BGE hallgatója, Kovács Gergő K-4 1000 méteren csapatával (Istenes Márton, Halmy Lőrinc, Nyerges Áron) bronzérmet szereztek. Továbbá K-4 500 méteren (Kovács Gergő, Mikó Áron Levente, Kirkov Valentin Iván, Halmy Lőrinc) negyedik helyezést értek el.

A K-2 500 méteren Kovács Gergő és Nyerges Áron a hatodik helyen végeztek, valamint K-4 200 méteren a csapat (Kovács Gergő, Korompai László Levente, Mikó Áron Levente, Istenes Márton) hetedik helyezést érték el.

fotók: 2022 FISU World University Championship Canoe Sports hivatalos oldalaProgramajánló – a sportnak is fontos szerep jut a BGE Napon!


A 2022. szeptember 29-én megrendezésre kerülő BGE Napon a BGE Sport Irodája három programmal készül a résztvevők számára. A nap folyamán 12 és 15 óra között várjuk sportos programokkal a hallgatókat.


Az Akvárium Klub Kishalljában 12 órától aerobicot tart Hulka Brigitta, a BGE testnevelő tanára. Az edzés 10 perces intenzív bemelegítéssel kezdődik, majd az óra hátralevő részében több izomcsoportot fejlesztő gyakorlatok segítségével mozoghatnak a hallgatók.

Ezt követően 13 órától cheerleadinggel ismerkedhetnek meg. Most testközelből kipróbálhatják hallgatók a Magyarországon még kevésbé elterjedt sportot, amelyet a BGE is népszerűsíteni szeretne. A cheerleading lényege a biztatás és a szurkolás, valamint a nézők szórakoztatása, mindamellett, hogy a torna és az akrobatika elemeit ötvözi. Az óra keretein belül a hallgatóknak lehetősége lesz kipróbálni a sportágat, amelyet egy többszörös magyar csapat edzője koordinál.

A délután utolsó sportos programja 14 órától jóga Fülöp Lilivel . Az egy órás program egy légzőgyakorlattal indul, majd a bemelegítést követően átmozgatják a teljes testet a gyakorlatok segítségével. Az órán kezdők is részt vehetnek, hiszen könnyen követhető gyakorlatok lesznek. Az óra fókuszában az ülőmunkát kompenzáló, valamint stresszoldó gyakorlatok leszek. Ha van saját jógamatracod, jó ha magaddal hozod!

Mindenkit várunk sok szeretettel!


Túrázás Zebegényben


Ha szeretsz túrázni, akkor itt a remek lehetőség, hogy ellátogass a Dunakanyar egyik leglátványosabb gyalogtúrájára, Zebegénybe.


A túrát Szörényi Zoltán, a BGE testnevelő tanára vezeti. A túra során ellátogathattok a Remete-barlanghoz, illetve a Hegyes-tetőn álló Julian barát-tornyához is.

A túra 2022. október 1-jén, szombaton kerül megrendezésre, és Zebegényből indul. Tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető az indulási helyszín, amely a Zebegényi vasútállomás, ahol a részvevőket 9 órára várják. A túra hossza 11,9 km, 4-5 óra alatt lehet teljesíteni a távot, amelyen a szintkülönbség 520 méter.

A túrára az itt található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Kérdés esetén keresd Szörényi Zoltánt szorenyi.zoltan@uni-bge.hu e-mail címen!

fotó: https://www.mozgasvilag.hu/turazas/turautak/zebegenyi-julianus-kor-remete-barlangi-latogatassal