Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2022. július 27.
Európa legjobbja lett a BGE vízilabda csapata
2022. július 14-31. között került megrendezésre az idei Európai Egyetemi Játékok (EEJ) Łódź-ban, Lengyelországban, ahonnan a BGE vízilabda csapata aranyéremmel tért haza!


A nagyszabású nemzetközi eseményen több mint 5000 sportoló vett részt, akiknek 20 különböző sportágban szurkolhattunk. A magyar küldöttség a második legnépesebb csapattal, 421 fővel, azon belül 314 sportolóval érkezett a megmérettetésre. A Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói 5 sportágban (vízilabda, judo, úszás, karate és taekwondo) versenyeztek az egyetem színeiben, melyek közül vízilabda csapatunk több szempontból is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A szervezés oldaláról Kovács Cs. Tamás, az EUSA vízilabda sportágért felelős technikai delegáltja biztosította a verseny vízilabda programjának zavartalan lebonyolítását. A sorsolás után a Budapesti Gazdasági Egyetem az ukrán Lviv State University PC-vel, a brit Sheffield Hallam University-vel és a budapesti Corvinus Egyetemmel került egy csoportba.

A dr. Vincze Balázs vezette BGE csapat a csoportkör mindhárom meccsén győzött; a Corvinus-szal 25-7, a Lviv-el 19-12, a Sheffield-del pedig 20-2 lett az eredmény. A négy közé jutásért csoportelsőként a másik csoport negyedik helyezettjével, a török Ozyegin University-vel mérkőztek meg, akiket végül 24-5-re győztek le.

„Örömmel mondtam igent az edzői felkérésre. Szerencsére egy nagyon jó csapatot sikerült összehozni és ez meg is látszódik az eredményeken. Eddig 4 mérkőzésünk volt, nagyrészt nagy gólarányú győzelmeket arattunk. A legkisebb különbség a Lviv-el alakult ki, de ott is 7 gól volt a különbség. Meglátásom szerint velük, vagy a Debrecennel találkozhatunk a döntőben” - nyilatkozta az elődöntő előtt dr. Vincze Balázs.

„Balázs személyében egy nagyszerű embert sikerült a csapat élére választani. Kiemelkedő szakmai tudása és kivételes személyisége miatt nagyon jól össze tudja fogni a csapatot. A játékosaink pedig egytől egyig profi sportolók, így minden esélyünk megvan arra, hogy a 2019-es ezüstérem után idén aranyat szerezzünk” - nyilatkozta Barka Nikoletta, a BGE Sport Iroda vezetője.

Az elődöntőben ismét a Corvinus-szal kerültünk össze, ahol a 16-10-es győzelemnek köszönhetően döntőbe jutottunk. A meccsről Zerinváry Lóránd nyilatkozott. „Örülök ennek a meccsnek, hiszen harcosabbra sikerült, mint az előző Corvinus meccs. Látszódott, hogy ők is nagyon küzdenek a döntőbe jutásért, de mi akartuk jobban. A kezdeti célt, vagyis a döntőbe jutást tartjuk és ott is meg fogunk tenni mindent, hogy megnyerjük az EEJ-t.”

Versenyzőink az egész torna alatt kiemelkedő formában voltak, amit a döntő meccs eredménye, a Lviv csapatával vívott 29-9 is tükröz. Csapatunkból ketten különdíjban is részesültek, hiszen Korom Dániel megkapta a torna legjobb kapusa, míg Garancsy András a legértékesebb játékos címet.

„Nagyon jól teljesítettünk. Nyilván ezt a díjat a csapatnak is köszönhetem, hiszen például a döntő meccsen nem volt túl sok lövés, ami a kapura érkezett volna. De nagyon jól védekeztünk, kiváló társaság gyűlt össze mind a medencén kívül, mind a medencén belül” – mondta el Korom Dániel.

„Le a kalappal a csapat előtt. Minden mérkőzésünket nagyarányú győzelemmel zártuk, nagyon magabiztosak voltunk és örülök, hogy a hét során végig összeszedetten és kulturáltan tudtunk játszani. Az első számú cél az volt, hogy kialakuljon a csapatkohézió, ami meglepően gyorsan meg is történt. Többek között ennek is köszönhető, hogy az egész verseny alatt nagyon jól össze tudtunk dolgozni, mindenki rengeteget tett bele ebbe a győzelembe, így ezt a díjat bármelyik csapattársam megkaphatta volna” - Garancsy András, csapatkapitány.

 

A csapat tagjai:
Ágh György, Bencz Rolf, Csillagh Bence, Dala Döme Máté, Garancsy András, Hegedűs Csanád, Korom Dániel, Kovács Gergő, Nagy Ambrus Milán, Seeler Botond Krisztián, Seres János, Tapasztó Szilviusz, Zerinvary Lóránt Csongor

Büszkék vagyunk a csapatra!

A waterpolo.hu cikke ITT olvasható.

play button
01:21
Európai Egyetemi Játékok - aranyérmes a BGE vízilabda csapata
Aranyérmet szerzett a BGE vízilabda csapata. A kiváló teljesítményért gratulálunk a csapatnak és dr. Vincze Balázs edzőnek! 🏆 A csapat tagjai: Ágh György, Nagy Ambrus Milán, Bencz Rolf, Csillagh Bence, Seeler Botond Krisztián, Hegedűs Csanád, Garancsy András, Seres János, Korom Dániel, Dala Döme Má...
play button
01:10
Sport EUSA 2022 - BGE a döntőben
play button
03:13
EUSA 2022 - Az elődöntő kapujában
Vízilabdás fiaink hatalmas elhivatottsággal érkeztek az Európai Egyetemi Játékokra, ahol a játszott 4 meccsből fölényes győzelemmel jöttek ki. Nem állunk meg, hiszen 07.20-án 16:00-tól játszuk az elődöntőt a Budapesti Corvinus Egyetemmel. Az elődöntő előtt Barka Nikolettát (Sport Iroda) és Dr. Vin...