Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2020. október 28.
Ilyen volt az Önkéntesség Hete a BGE-n

2019. április 29 és május 5. között az Egyetemen első alkalommal került megrendezésre a BGE Önkéntesség hete. A civil szervezetek kiválasztásánál, a programok összeállításánál és megszervezésénél figyelembe vettük az eltérő érdeklődéssel és időbeosztással rendelkező belső közösségünk igényeit. Így a korábbi belső felmérésünkre adott visszajelzések alapján egy héten át változatos akciókhoz volt lehetősége csatlakozni a segíteni vágyóknak. Az esemény célja az volt, hogy megmutassuk, milyen sokszínű feladatokból állhat az önkéntesség, és hogy mindenki megtalálhatja a maga kedvére valót. A BGE Önkéntesség Hetének első napján lelkes kollégák és hallgatók az Országos Mentőszolgálat által szervezett Újraélesztő tanfolyamon vehettek részt, hogy szükség esetén bármikor segíteni tudjanak embertársaikon. Kedden és csütörtökön címkézéssel segítettük az Élelmiszerbank munkáját. Majd kedden délután a JÖN Alapítvánnyal együtt szervezve zajlott Trashtag akciónk, mely során a Youth Enrichment Society budapesti tagjaival gyűjtöttünk szemetet a 16. kerületben.

Május 1-jén a BGE Testnevelési és Sportközpontjának köszönhetően a Magyar Turista Egyesülettel együttműködve dobogókői turistaház körül tevékenykedtek a résztvevők, míg Zalaegerszegen a GKZ kampuszt szépítették önkénteseink. A csütörtöki szendvicsgyűjtési akció keretében a belső közösség a vártnál jóval több harapnivalóval járult hozzá az éhezők megsegítéséhez. A szendvicseket és egyéb finomságokat a Budapest Bike Maffia önkéntesei juttatták el rászorulókhoz, a BMSZKI női átmeneti szállójára és a Madridi úti nappali melegedőbe. A segítségnyújtásból a hét végéhez közeledve a rászoruló állatok sem maradhattak ki, így pénteken a budapesti karokról többen a Budaörsi Állatmenhelyen segédkeztek, míg a GKZ önkéntesei a Bogáncs Állatotthonba látogattak el. A hét zárásaként, vasárnap önkéntes hallgatóink a Millenárison megrendezett Önálló Életvitel Napja workshop során segítették a fogyatékossággal élők eseményének sikeres megvalósulását. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen a héten több mint 155 résztvevő önzetlen összefogásának köszönhetően, 10 szervezettel együttműködve segítettünk másokon. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult az esemény sikeres megvalósulásához, továbbá köszönet minden résztvevőnek, aki időt és energiát nem sajnálva csatlakozott bármely önkéntes programhoz!

Továbbra is várjuk a fenntarthatósággal kapcsolatos ötleteket, javaslatokat és kérdéseket a fenntarhatosag@uni-bge.hu címre.