Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2021. április 8.
Kard és Párbajtőr Világkupa BGE-s részvétellel

2021 márciusában került megrendezésre a Kard és Párbajtőr Világkupa is, melyen férfi oldalról mindkét csapatban képviseltette magát egy-egy BGE-s hallgathatónk.

A budapesti kard világkupán Szatmári András, egyetemünk KVIK-es hallgatója, a válogatott tagjaként harmadik helyen végzett. A csapat korábbi eredményeinek köszönhetően a 16-os táblán csatlakozott a küzdelemhez, ahol könnyen megverték a spanyolokat, majd az amerikaiakat is. Az elődöntőben viszont az oroszok erősebbnek bizonyultak, így végül a bronzért küzdhettek a dél-koreaiakkal.

Tavaly hasonló volt a felállás, mivel ugyanilyen összetételben vívott egymással a két nemzet, csak akkor az arany volt a tét és a dél-koreai csapat került ki nyertesen a viadalból. Idén a magyarok összeszedettebbnek bizonyultak, így ők állhattak a dobogó harmadik fokára. A magyar válogatott, már korábban kivívta a helyén az olimpián, így nagy tétje nem volt számukra a versenynek.

A Kard Világkupa után egy héttel került megrendezésre Kazanyban a Párbajtőr Világkupa. A tét hatalmas volt, hiszen ez a verseny döntötte el, hogy a férfi válogatottunk kijut-e az olimpiára, vagy sem.

A tavalyi heidenheimi Világkupán a magyar válogatott aranyérmes lett, így idén ugyanabban a felállásban küzdöttek Kazanyban is az olimpiai kvótáért. A csapat tagjai, köztük Andrásfi Tibor (egyetemünk PSZK-s hallgatója) kemény küzdelemmel sikeresen a 16 közé jutott, de a negyedöntőig már sajnos nem vezetett az útjuk, így a férfi párbajtőr csapat végül nem tudott kvalifikálni az olimpiára.

Kép forrása: www.bvsc.hu

Kép forrása: www.origo.hu