Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2022. március 21.
Kihirdették a BGE Elnöki Ösztöndíj első nyerteseit!

Befejeződött a kiválasztás: három hallgató részesül elnöki ösztöndíjban egy éven keresztül. A Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány idén indította el a programot, melyre szociálisan hátrányos helyzetű, vállalkozó vagy vállalkozást tervező BGE hallgatók jelentkezését várták. 


A minden évben meghirdetésre kerülő ösztöndíj célja olyan BGE hallgatók támogatása, akik vállalkozóként képzelik el a jövőjüket, de nem áll rendelkezésükre olyan támogatás, amely segítené őket az ehhez vezető első lépések megtételében. 

Az ösztöndíjat évente két hallgató nyerheti el, akik a havi 500.000 forintos anyagi támogatás mellett a felajánló és a BGE Vállalkozásfejlesztési Irodája, a Budapest LAB mentori támogatását is igénybe vehetik egy éven keresztül. Az ösztöndíj fedezete dr. Guller Zoltán kuratóriumi elnök tiszteletdíja, amelyről az elnök a hallgatók támogatása érdekében lemondott. 

 A felajánló döntése alapján idén végül nem kettő, hanem három hallgató vehet részt a programban. 

A kiválasztási folyamat elején a jelentkezőknek az eddigi eredményeiken túl vállalkozási terveiket, ötletüket is be kellett mutatniuk. A kiválasztott hallgatók ezután az egyetem vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szakemberei beszélgettek, végül a továbbjutók közül a felajánló személyes interjúk alapján választotta ki az idei ösztöndíjasokat.

A BGEA Elnöki ösztöndíjában az alábbi hallgatók részesülnek: 

  • Dancs Kinga Deniza (gazdálkodási és menedzsment szak)
  • Kabucz Máté (turizmus-vendéglátás szak)
  • Nagy Zsombor (gazdaságinformatika szak) 

A mostani jelentkezési folyamat során az ösztöndíjat elnyert hallgatók a 2021/2022-es tanév tavaszi, és a 2022/2023-as tanév őszi félévére kapják meg a támogatást.

Az ösztöndíj által nyújtott anyagi támogatás a megélhetési költségek és a vállalkozás fejlesztése mellett önfejlesztésre is fordítható, többek között képzésekre, tréningekre, szakmai eseményekre szóló belépőkre, könyvek megvásárlására. Az ösztöndíjasoknak negyedévente beszámolót kell benyújtaniuk, amelyben ismertetik a személyes és a vállalkozásban történt fejlődésük eredményeit.

Gratulálunk az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak!