Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2021. november 25.
Kötelező a koronavírus elleni védőoltás a BGE munkavállalóinak

A BGE-n a kötelező maszkviselés bevezetése után a munkavállalóknak a koronavírus elleni védőoltás is kötelező.


Egyetemünk vezetése mindenkor körültekintő figyelemmel jár el a koronavírus járvánnyal kapcsolatos védelmi intézkedések bevezetésével kapcsolatban. 

Szem előtt tartva az egyetemi polgárok egészségének és biztonságának védelmét a tanév eleje óta hibrid oktatásban működünk, és november elejétől kötelező a maszkviselés az egyetem zárt tereiben.

A járványhelyzet fokozódása miatt szükségesnek tartottuk, hogy felmérjük kollégáink koronavírus elleni védettségét, és az eredmények alapján mérlegeljük a további intézkedések szükségességét.

A kollégák kötelező nyilatkozattételeinek eredményei szerint az egyetem munkavállalóinak több mint 90%-a rendelkezik Covid elleni védőoltással. 

Alapos mérlegelés után, valamennyi egyetemi polgár egészségének és biztonságának védelme érdekében, a munkahelyek koronavírus elleni védelméről szóló 598/2021. (X. 28.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján, a BGE vezetése a koronavírus elleni védőoltás felvételének elrendelése mellett döntött. A november 26-án kiadott rektori utasítás értelmében az egyetem a munkavégzés feltételeként előírja a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás felvételét azon munkavállalói számára, akiknél ez igazolható egészségügyi kockázattal nem jár

Az oltás felvételét 2022. január 15-ig kötelező igazolnia az érintett kollégáknak. A részletekről minden érintett emailben kap tájékoztatást. 

Az előírás a teljes védettségre vonatkozik, azaz minden munkavállalónak minimum a teljes védelmet nyújtó két oltással, illetve egydózisú (Janssen) vakcina esetén egy oltással kell rendelkeznie. 

Prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora szerint: „Az intézkedések bevezetésének legfontosabb oka a BGE polgárainak védelme, valamint a hibrid rendszerben megvalósuló, 50 fő alatti órák esetében a jelenléti oktatás fenntartásának biztosítása. A legfontosabb, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra!”